Vysoké odvody a transakčná daň
Castejsie som sa vyjadrovala, ake rizika prinasaju Trumpove cla a proruske smerovanie nasej vlady: ohrozenych je 20tisich pracovnych miest v priemysle a zbrojarske firmy u nas nebudu budovat zavody, lebo sme ako krajina bezpecnostnym rizikom. Mozno si bezny clovek povie, ved dako prezijeme.
Co ma ale samotnu prekvapilo, je ako vnima zahranicie nase nove odvody a transakcnu dan. Pracujem na managerskej pozicii pre zahranicnu firmu. Ked niekoho firme odporucim, som 100% presvedcena, ze je to top clovek - 20r skusenosti, aspon 3 jazyky, ludsky, empaticky, priatelsky, mudry clovek. Taky, aky sa na trhu objavi raz za 5 rokov a po ktorom v zahranici donedavna isli ako supy. Tak taky jeden moj znamy mi volal, ci pre neho nieco nemame. Odpoved sefa ma fakt sokovala: Na Slovensku uz neplanujeme prijat nikoho. Krajina ma velmi vysoke odvody + transakcna dan. NOvych ludi prijimame v Spanielsku, Portugalsku.
Tak ak si niekto mysli, ze prezijeme, tak ja uz sa zacinam bat. Byt dnes top clovekom nestaci. Treba realne odist z krajiny :(
Je to nefer voci tym, ktori dnes maju za sebou 10r prace a dufali, ze po 20r praxe budu velmi vysoko. Takych miest na Slovensku uz proste bude malo. A ked nebude takych, nebudu ani kucharky v business centrach, upratovacky, recepcne, nebudu instalateri atd.
Ja verim, ze coskoro pride nova vlada a toto vsetko opravi.
Drzme si palce!
@evansova Treba si uvedomit, ze ti isti, co si hrabkali pre seba, ti isti sli do privatizacie v 90 rokoch. Vacsina z nich su byvale KSC kadre v style urvat si pre seba co najviac.
Tak kazdy vzhliadame k niecomu inemu. Cely problem tejto spolocnosti je ten, ze sme sa nikdy nenaucili mysliet inak ako mame v sebe zakorenene - klamat, kradnut, podvadzat, uplacat, hladat diery v zakone, ulievat sa, taha sa to s nami, a vzdy sa bude. Cest vyninkam
Mozno by si mala otvorit oci a prestat byt naivna. Sme takato spolocnost a vzdy sme boli.
Keby sme neboli Ceskoslovensko, kde nas tahali najma cesi (priznajme si to, vzdy boli ti lepsi, sikovnejsi, pracovitejsi, mudrejsi), tak aj v tom Ceskoslovensku by to bolo este horsie. Prakticky im mozeme dakovat, musia byt radi, ze sa nas zbavili.
@evansova len taký detail - že museli byť všetci zamestnaný aj tak pred vyriešilo v rómskej otázke..
Plus čo prezamestnanosť ? Myslíš, ze by toto bolo udržateľné v dobe technologického pokroku?
"Vnimas ten rozdiel? Nie natahovat ruku a sťažovať sa na male platy rodičov, ale pouzit aj vlastne sily. "
Vies čo, nevnímam. Tak ako kedysi boli tí, čo "naťahovali ruky", tak sú aj dnes.. toto je taká neuveriteľná fabulacia..
doprcic ja nerozumiem ako niekto moze tuzit po komunizme/socializme. a vacsinou su to ludia co ako prvi spominaju slobodu slova. Ved za totalitneho rezimu povedat nieco proti rezimu malo aj fatalne nasledky. Tisice ludi zmizlo z ulic do gulagov a uz ich nikto nikdy nevidel.
Severna Korea su komunisti a ako sa im tam zije? Staci si precitat Suostrovie gulag alebo knihy Yeonmi Park, pozriet sa ako sa zije domacim na Kube.

@viestta heej, nemáš spomínať klišé, že nebol toaletak, nečítala si?
A sudruzky, šťastne budúc svetlé zajtrajšky, si poradili aj bez vložiek - šupli gucu vaty a hotovo (true story). Čo na tom, za ženy na skazenom západe už mali aj vložky s lepiacimi pásikmi?
To nemá zmysel...
Keď niekto nechce vidieť realitu, neuvidí ju, ani keby mu udrela do hlavy...