icon

Výzva zo Sociálnej poisťovne

dadis
12. feb 2010

Ahojte, dostala som od SocPoist vyzvu, ze ma k 31.12.2009 eviduju, ze pracujem na dohodu. Pocas prvej rodicovskej som pracovala u svojho povodneho zamestnavatela obcas na dohodu (bola napisana na dobu neurcitu, podpisana niekedy v r. 2008), praca na doma, 1 mesiac som zastupovala kolegynu o maleho sa staral manzel, vtedy bol doma, na UPSVAR som doniesla dohodu a prehlasenie, ze o dieta sa stara vtedy manzel. Naposledy som dostala vyplatu za januar 2009, odvtedy sa mi uz nechcelo pracovat a v juni som nastupila na druhu matersku, pytala som sa ci, treba nieco odhlasit, pretoze uz nepracujem na dohodu a pri 2 detoch ani nebudem. Povedala, ze nie. Tak som to brala za vybavenu vec. Teraz ked prisla ta vyzva, volala som k nam do firmy, oni to zistovali u firmy, co nam robi vyplaty a personalistiku, tak vraj tu dohodu mi zrusili k 31.12.2009.Zavolala som na SocPoist, ze to mam k 31.12. zrusene, vraj mam poslat vyhlasenie, ze sa staram o dieta a rodny list a vsetko bude ok. LENZE. Vcera bolo nieco v spravach o tych listoch zo SocPOist, len som to nezachytila, co konkretne. Viete, mi presnejsie niekto povedat, co tam k tomu hovorili??? a este jedna otazla, po narodeni starsieho Matka som hlasila nieco na SocPoist, aby mi pocas materskej isli peniaze do II.piliera, nie do I., treba nieco podobne hlasit aj pri 2.dietati?

andzi
12. feb 2010

dadis, skús si pozrieť archív Televíznych novín na Markíze, ja som to pozerala, dávali tam niečo v tom zmysle, že mamičky, ktorým prišla výzva, že pracujú na dohodu a majú sa odhlásiť z dôchodkového poistenia, nemusia nikam chodiť, že ich Sociálna posiťovňa bude sama kontaktovať a odhlásenie z dôchodkového poistenia zrušia. Z dôchodkového poistenia sa musia odhlásiť len tie mamičky, ktoré pracujú na dohodu a osobne sa o dieťa nestarajú, t.j. napr. ho dajú do jasličiek.

vieraj
12. feb 2010

dadis, ja tam robim, teda robila som.
ak poslal zamestnavatel odhlasku, malo by to byt odhlasene, ak ovsem nemaju v tom bordel, co sa casto stava. ja mam zasadu, vzdy vsetko potvrdit na kopiu, lebo inak nikdy nevyhras pri spore...no ale zamestnavatel odhlasil , tak je to ok. co bolo v spravach je len tak povedane. ovsem, ani oni nevelia ako a co robit. proste vymyslela ministerka list, ktory hromadne rozposielali a vcera povedal hovorca, ze budu indivudualne zistovat kto a ako robi. co je divna. dalsia agenda a dalsie vydavky SP. trapne....najprv nech rozmyslaju a potom nech konaju a vymyslaju listy pre mamicky. a nakoniec aj tak nikdy nebude v tom poriadok, lebo vela mamickiek ma otvorenu dohodu a nepracuju-proste zamestnavatelia su nezodpovedni alebo uz neexistuju.......
ak si prihlasena s prvym dietatkom, tak automaticky ti dochodkove poistenie pokracuje. treba dolozit rodny list druheho dietata a vyhlasenie o starostlivosti. do 6 rokov druheho dietata ti budu platit aj 1. aj 2. pilier, ale nesmies robit.

dadis
autor
14. feb 2010

baby dakujem za pomoc

kisska
21. feb 2010

Babule videli ste toto?
http://www.socpoist.sk/aktuality-informacia-pre...

pre vsetky, co sa boli odhlasit z dochodkoveho poistenia....