icon

Z účtu mi bola vykonaná exekúcia bez môjho vedomia

stanislava61
25. júl 2025

Dobrý deň. Chcela by som vás poprosiť o radu. Som dôchodkyňa a pred dvoma mesiacmi som si otvorila účet v banke aby mi tam sem tam mohol známy poslať peniažky na prerábku bytu. Dnes z ničoho nič som zistila že mi tam bola vykonaná exekúcia vo výške 1100 eur. Ale nie som si vedomá žiadneho dlhu voči nikomu a posledných 5 rokov som ani nič nekupovala na splátky. Ďalšia vec je že dôchodok mi chodí v plnej sume bez žiadnych zrážok poštou. V minulosti som mala exekúcie ale všetko sa to splatilo zrážkami zo sociálnej poisťovne. V pondelok sa chystám do banky lebo som nemala žiadny telefonát, mail, ani poštu že by som mala mať exekúciu. Prosím Vás mohlo by ísť o omyl? Alebo?

btus
26. júl 2025

Treba zistiť kto stiahol a informovať sa potom, že prečo, či náhodou nešlo o neoprávnené stiahnutie. Nabudúce nech známy posle peniaze poštou.

nafka0483
26. júl 2025

Banka ti da info kto peniaze zablokoval.

elanor
26. júl 2025

v detaile pohybu je vidno meno exekutora. To ti vedia v banke povedat. Ale to je vsetko co oni vedia a vidia.
To meno si poznac a budes musiet toho exekutora vygooglit, nakontaktovat a preverit, ze co je vo veci.
Exekuciou samotnou ani so zistovanim dalsich veci okolo, banka nema nic spolocne.
To si budes musiet riesit sama.

izabela333
27. júl 2025

@stanislava61 na to, aby bola vykonana exekucia ti musi byt dorucene upovedomenie o zacati exekucie do vlastnych ruk.

rozovykon
27. júl 2025

vytukaj si centralny register exekúcii za poplatok si vieš zistiť aké máš exekúcie.