icon

Za koľko prenajímate chaty?

11. júl 2023

Ahojte, otázka čisto zo zaujímavostí, ak prenajímate chatu aké máte cca ceny? Ja som bola naposledy na chate na strednej škole kde som platila 10€ za noc (áno chápem že čím viac ľudí tým výhodnejšia cena) ale tento rok sme chceli ísť ja, muž, 5 mesačná dcéra a dvaja psy na chatu, konkrétne do rekreačnej oblasti Duchonka, našla som dve malé chaty jedna malá kapacitu 6 osôb a ďalšia 4 v jednej psy za príplatok v druhej bez. Tak som napísala správy, informovala sa o voľnom termíne a o cene za 4 noci. Na jednej chate mi vypočítali sumu 1200€ plus doplatiť potom elektrinu podľa toho koľko minieme a na druhej 1070€ a tiež doplatiť elektrinu. To sú toto bežné ceny za chaty pre menej osôb? Vôbec sa v tom neorientujem preto sa pýtam

michal711
11. júl 2023

@jaroslav81 dôjdu peniaze ? To čo je za blbosť ?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
eliska13
11. júl 2023

@elizabet173 prečo pochybujes?môj švagor majú 4 chaty a z toho žijú a dobre.
Autorka cena za september je veľmi vysoká.Ale mna už neprekvapuje nič.Duchonka dobré miesto voda...nájdi si inú na inej stránke.Za 1200 eur možete ísť do HR do hotela s PP a dieťa zadarmo

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jaroslav81
12. júl 2023

@elizabet173 tak čítaj s porozumením.. Ľuďom všeobecne dochádzajú úspory, znižujú sa reálne mzdy a to ešte sa len začnú zvyšovať sadzby na hypotékach na ďalší rok, al im skončí fix... O takéto hlúposti klesne záujem a majitelia chát budú musieť ísť s cenami dole... Nikto tu nevravel, že majiteľ chaty nemá peniaze, to si si vymyslela...

michal711
12. júl 2023

@jaroslav81 preber sa

jaroslav81
12. júl 2023

@michal711 prebrať sa môžeš ty a choď si radšej zaplatiť nejaký 4 dňový pobyt na chate za 1500€

shellmass
12. júl 2023

Za 1200 mame celý dom na 10 noci na sardinii🙂

michal711
12. júl 2023

@jaroslav81 boli sme a ešte pôjdeme

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
michal711
12. júl 2023

@jaroslav81 ľuďom skončí fixácia a vies čo urobia natiahnu si dobu splácania čiže výška splátky bude rovnaká ale doba sa im predĺži a vybavené

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
michal711
12. júl 2023

@elizabet173 jasné že nie to len niektorí si myslia že príde koniec sveta.

missdiva
12. júl 2023

S elektrikou aj cenou mi to sedi ak su to ludia co prenajimaju klasicky dlhodobo mesacne nie nic kratkodobe ako airbnb. Cize bud prenajmu za mesacnu cenu alebo radsej vobec.
Inak vela ludi ma vysoky poplatok za psy, v cene profi tepovania.

autor
12. júl 2023

@missdiva jedna nemala poplatok za psov a druhá mala 10€ noc
Chaty prenajímajú normálne na víkendy napríklad aj podľa kalendára mali tam bežné obsadené na dve/tri noci

jaroslav81
12. júl 2023

@michal711 jasne, aj tí, čo zobrali hypo pred 2 rokmi za 0.5% na 30 rokov si natiahnú dobu splácania. Neviem kam.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
michal711
13. júl 2023

@jaroslav81 veď keď ju brali pred dvoma rokmi a o rok im konci fixácia tak nebudú ju splácať 27 rokov ale 30 rokov stále nerozumieš ?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
bluka2
13. júl 2023

Ja som za 3 noci za parádnu chatu pre 4 so saunou, vírivkou a prístupom na cele 4 dni do wellnessu a všelijaké atrakcie do 5 min. odtiaľ ako zvieratká a program, s donáškou čerstvého chleba každé ráno platila 520 EUR v Holandsku (teraz)

bluka2
13. júl 2023

Že doplatok za elektrinu 🤣 mne ponúkali zľavu, keď predĺžime pobyt

bluka2
13. júl 2023

A bez tej sauny a vírivky priamo v chatke stali tie chatky 300€ na 3 noci

anonymous87
13. júl 2023

Po pravde, sialene su tie ceny co pytaju. My sme teraz vo Velkom Slavkove, chata nas vysla 400€ na 4 noci. Ziaden luxus veru ale… moj muz skonstatoval, ze sa citi ako v pionierskom tabore 🤷‍♀️😂
Ale podla mna to nie je uplna katastrofa… ale vsetko co som pozerala, tak dostat sa pod 500-600€ za 4 noci bolo takmer nemozne 🙈
A to nevravim, ze za 4 dni 700€ zahucalo ako nic 🤷‍♀️
Desive

autor
13. júl 2023

@anonymous87 zo sumou do 500€ som rátala. To je to čo má desilo zaplatiť 1200€ za ubytovanie dajme tomu že do 100€ elektrina a čo by sme dali na benzín, jedlo a všeličo okolo tak rátam ďalších 300€ to fakt by mi vyšlo aj Chorvátsko za tú cenu hádam

zuzulka558
13. júl 2023

My sme dnes prišli z Martina z chatky na noc chatka 75 eur všetci 4, drevo na opekanie v cene aj energie aj turistický poplatok, TV a internet nebol ale tak sme aj hľadali bol tam klud, nič nám nechýbalo žiadny luxus ani na rozpadnutie,,, 7 noci sme zaplatili 525 eur

zuzulka558
13. júl 2023

@blondinera keď sme tento rok hľadali dosť takých bolo a niektorí ze ešte upratovanie nie je v cene, drevo nie je v cene, by si sa divila ja som ani ne dýchala

zojkaaa
13. júl 2023

A presne preto som prave v Rakusku, ja mam Sr pochodene ale co pytaju rok od roka ceny…som povedala dost a mame chatu v Alpach, 4 ludia na 6d za 490e, mam komplet vybavenie pracka mycka kavovar s kapsulami, caje, dokonca aj papier na pecenie na plechu v trube, chata v lese,vsade volne pasuce sa kravy, ovce, ziadni ludia masy, na terase krb, lehatka, velky dvor, na stole nas cakala upecena babovka…. prvykrat sme vymenili Alpy za Tatry ale veru nelutujeme

anonymous87
14. júl 2023

@autorka ano cena 400€ je tiez pre mna ok. Ale dlho som hladala. A teda ziaden luxus 🤷‍♀️ my mame po sk co to nachodene a tie ceny su z roku na rok vyssie… a kvalita ubytovania nizsia 🫣
A presne to som povedala, ze 2000€ za “dovolenku” na sk dat je absolutne nonsens

chiara_elle
11. aug 2023

@zojkaaa vies mi dat prosim tip na tu chatu? Tatry ma kvoli vysokym cenam nelakaju, tak by som by som vyskusala Rakusko.