icon

Zabudla som poslať doklady na sociálu poisťovňu

misaelka
15. mar 2015

Dobrý deň,
17.12. som rusila zivnosť (držala som si ju pro forma, nemala som z nej ziaden zisk). Zistila som, ze som v zhone zabudla zaniest kopiu potvrdenia o zrusenina soc.poist. co teraz? co sa bude diat? budem mat velku pokutu? :(

misaelka
autor
15. mar 2015

@zalka mozno ty budes vediet poradit ☹

tatinka
15. mar 2015

@misaelka davnejsie to bolo tak ze zivnostensky urad posielal doklad o zruseni zivnosti uz priamo cez pocitac aj na cosku aj na zdravotnu, tvojou povinnostou bolo uz len sa informovat ci im to v poriadku doslo aby ti nevznikla pokuta ...ale to uz bolo davno takze neviem ci to tak este funguje, najlepsie bude zobrat si papiere o zruseni a ist hned rano na soc.positovnu , tam uz ti povedia co a ako, pretoze ked to budes odkladat pokuta sa bude zvysovat,takze radsej zapaltit pokutu za 3-4 mesiace nez za viac mesiacov.mozno ze by sa to dalo aj na splatky,,,
jeden pan mal toto iste co ty sa pytas lenze on sa nespametal dost dlho a zrazu dosiel na socku vybavovat urcite veci a tam mu povedali ze ma pokutu ako slon lebo nevedeli o zruseni zivnosti viac nez rok a pol...
takze rano sup na urad a poriesit si to cim skorej 🙂 ved za toho stvrt roka to hadam nebudes mat tak vela doplacat...

misaelka
autor
15. mar 2015

@tatinka hlavne ja som mala po 2r. nulovy prijem zo szco tak dufam ziadna skoda im nevznikla tak snad sa bude dat dohodnut 😖 pripadne aspon na nejakej minimalnej pokute

tatinka
15. mar 2015

@misaelka neviem , ja uz som zivnost rusila davnejsie,,,mne sa mari ze asi sa doplaca to kolko si platila mesacne odvody na socku pocas zivnosti plud penale z omeskania ale to neviem kolko bolo kedze som to platievala pravidelne,ale podla mna by bola moznost aj na splaky dat ak by to bolo pre teba neunosne, neviem , najlepsie ist priamo na urad a tam sa informovat ...inak ked si mala nulovy prijem , tak podal zakona si nebola povinny platca do socky, tvojou povinnostou bolo platit len zdravotnu,ale zrejme teda si bola dobrovolny platca ci ?

misaelka
autor
15. mar 2015

@tatinka ja som nehradila nic do socky, mala som od r.2013 nulovy prijem (zivnost som si drzala kvoli dokladovaniu praxe) zdravotku za mna platil zamestnavatel (mala som subeh) kedze som nemusela platit nic teoreticky by mi nemuseli davat pokutu ci? pojdem sa tam spytat, snad budu ludski :(

tatinka
15. mar 2015

@misaelka v tom pripade mozno nebudes mat pokutu ziadnu kedze si nebola platca povinny ani dobrovolny, neviem, ako pisem najlepsie je ist priamo tam alebo si tam zavolat a infomovat sa priamo...

misaelka
autor
15. mar 2015

@tatinka dakujem

tatinka
15. mar 2015

@misaelka nie je za co, vsak som ti ani nic nejak asi nepomohla 🙂 , daj potom vediet ako si pochodila na socke,,,drzim palce nech nie je ziadna pokuta, alebo ak by daco bolo tak len minimum 🙂

misaelka
autor
15. mar 2015

@tatinka vsak dufam ze budu ludski... 😀

gapa
15. mar 2015

@misaelka ak si nebola povinne poistená ako szčo, tak podla mna ani žiadnu povinnost voči soc.poistovni nemáš. Ty si mala povinnosť sa odhlásiť, ked ti zanikla povinnosť platiť odvody (ak si ich vôbec platila), no teraz podla mna nemusí sa nič nahlasovať. Ak by si mala len nejaké prerušenie, je to inak. Ale zájdi na soc.poistovnu a prever si, či máš všetko ok, nie som zbehlá v szčo.

misaelka
autor
15. mar 2015

@gapa jasne diky zajtra tam zbehnem

misaelka
autor
15. mar 2015

@gapa odvody som neplatila za posledne 2 roky som nemala prijmy zo SZCO ani za 2013 ani za 2014 ani prerusenie nebolo...

hradnapani
15. mar 2015

@misaelka nemusis mat obavy. Ja som tiez rusila zivnost a nemala som prijmy posledne roky a pani na mna pozrela stylom, ze naco jej ten papier o zruseni ukazujem, ale ze ked uz som tu... Ze oni vedia, ze som nemala prijmy. Ale tak vsade mozu reagovat inak, ale vo vseobecnosti si myslim, ze nejaka pokuta alebo nieco podobne ti nehrozi.

misaelka
autor
15. mar 2015

@hradnapani dakujem ukludnila si ma 😎

misaelka
autor
16. mar 2015

@hradnapani
@gapa
@tatinka tak nakoniec je to okej papier som im zaniesla pre istotu aspon viem ze je to vsetko ok.

tatinka
16. mar 2015

@misaelka no vidis 🙂 tak je fajn ze je to ok 🙂