Zabudnutý sporiací účet
Ahojte žienky, snáď mi budete vedieť niektorá poradiť.... Priateľ si pred mnohými rokmi (ešte ako mladík) urobil nejaký sporiaci účet, vložil tam 700€, zabudol naň a až po rokoch si na to spomenul, papiere od toho nevie nájsť a nepamätá si, kde ho mal založený, .... jeho finančak vraj "nevie"... Dá sa nejak spôsobom ešte dopátrať k tomuto účtu? Ďakujem za každú radu 😊
@zuzkablazejka Tam účet má tiež 😊
@mell27 čudujem sa lebo ak mu to robil finančník tak by to niekde mal mať. Ak je sprostredkovateľom na zmluve tak nech sa skúsi dopytovať cez svoje kontakty v inštitúciách, či na priateľove rodné číslo je zapísaná nejaká zmluva. Mne tak vedeli povedať pri klientovi aj keď som zmluvu nerobil ja.
A keď nie tak jediná možnosť je obehat inštitúcie, len je možné že to nemusí byt ani banka ani poisťovňa, ale nejaká správcovská spoločnosť alebo nejaka iná investičná inštitúcia a to potom bude náročnejšie zistiť.
@mell27 a to mu nechodí dokumentácia žiadna? 🤔 Zrovna pri sporiacom účte by rozhodne mali chodiť pravidelné výpisy o stave....
@michaela789 neviem 🙄 skúsime sa na to pozrieť...

Nechodi mu ziaden výpis? 🤔 Obehat banky a vsade s rodnym číslom sa pýtať. Ale osobne to tipujem na PSS, tam by som ja začala.