icon

Zabudnutý sporiací účet

mell27
22. okt 2021

Ahojte žienky, snáď mi budete vedieť niektorá poradiť.... Priateľ si pred mnohými rokmi (ešte ako mladík) urobil nejaký sporiaci účet, vložil tam 700€, zabudol naň a až po rokoch si na to spomenul, papiere od toho nevie nájsť a nepamätá si, kde ho mal založený, .... jeho finančak vraj "nevie"... Dá sa nejak spôsobom ešte dopátrať k tomuto účtu? Ďakujem za každú radu 😊

zuzkablazejka
22. okt 2021

Nechodi mu ziaden výpis? 🤔 Obehat banky a vsade s rodnym číslom sa pýtať. Ale osobne to tipujem na PSS, tam by som ja začala.

mell27
autor
22. okt 2021

@zuzkablazejka Tam účet má tiež 😊

jakubvojcik
22. okt 2021

@mell27 čudujem sa lebo ak mu to robil finančník tak by to niekde mal mať. Ak je sprostredkovateľom na zmluve tak nech sa skúsi dopytovať cez svoje kontakty v inštitúciách, či na priateľove rodné číslo je zapísaná nejaká zmluva. Mne tak vedeli povedať pri klientovi aj keď som zmluvu nerobil ja.

A keď nie tak jediná možnosť je obehat inštitúcie, len je možné že to nemusí byt ani banka ani poisťovňa, ale nejaká správcovská spoločnosť alebo nejaka iná investičná inštitúcia a to potom bude náročnejšie zistiť.

michaela789
22. okt 2021

@mell27 a to mu nechodí dokumentácia žiadna? 🤔 Zrovna pri sporiacom účte by rozhodne mali chodiť pravidelné výpisy o stave....

mell27
autor
22. okt 2021

@michaela789 neviem 🙄 skúsime sa na to pozrieť...