icon

Založenie detského účtu v Slovenskej sporiteľni

8. máj 2025

Ahojte prosim Vas kto máte pre svoje dieta zalozeny detsky ucet v slsp ? 🙏🏼 syn ma 7 rokov ale vsetky peniaze ktore dostane ma v penazenke. Preto premyslam ze ci by nebolo lepsie zalozit mu juniorsky ucet kde by si ich ulozil . Ked bude potrebovat by sme vytiahli alebo si nieco kupil . Ake s tym mate prosim vas skusenosti a ake su mesacne poplatky ? Ďakujem 🙂

zuzanockamt
8. máj 2025

Syn má od 9-tich rokov založený, už bude mať 15. Spokojnosť. Platí kartou, vyberá si z bankomatu,keď potrebuje. Poplatok žiadny.

autor
8. máj 2025
@zuzanockamt

Syn má od 9-tich rokov založený, už bude mať 15. Spokojnosť. Platí kartou, vyberá si z bankomatu,keď potrebuje. Poplatok žiadny.

@zuzanockamt super 🙂 ďakujem pekne . Rozmyslam hlavne preto nad tym ze vsetky peniaze ma v penazenke a toto by mi prislo lepsie riesenie a ked nieco bude chciet moze si to zaplatit s kartou samozrejme somnou . Jemu ju este nedam len tak aby s nou chodil kedze ma len 7 ale postupne sa aspon nauci ako to funguje 🙂

nelca84
8. máj 2025

Ja som velky zastanca toho, aby sa deti ucili financnej gramotnosti, ale tvoje riesenie mi nedava logiku. Zalozite mu ucet, ale manipulovat s nim budete vy. Cize on sa tym aj tak nic nenauci.
Ja som synovi zalozila ucet ked mal 12 a rovno dostal aj kartu od neho. Dovtedy fungoval tak, ze si peniaze, ktore dostal daval do pokladnicky a v penazenke nosil iba malu hotovost, cca 10e. Ta pokladnicka bola ako keby "banka" a ked dostal ucet s kartou uz ovladal podstatu toho fungovania.