Záznam v registri úverov a hypotéka

3. sep 2021

Dobrý deň prajem, prosím vás je tu niekto komu dala banka aj napriek záznamu v registri 4 roky starom hypotéku? Alebo kontakt na dobrého finančného poradcu. Co pomôže, poradí... Východ republiky 🙃.

mardzetka
3. sep 2021

Napíšte mi ss

kai22
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
66simonka66
3. sep 2021

Napíš mi správu dám ti kontakt na super finančného, aj my akurát vybavujeme hypotéku. Sme zo stredného Slovenska ale finančného máme až z Košíc.

jakubvojcik
3. sep 2021

Som finančný špecialista z Košíc kľudne mi zavolajte: 0944214816 .

Záznam v registri ešte nemusí nič znamenať mal som veľa prípadov kedy to bolo priechodné v banke. Záleží však od toho aký záznam to bol, ak išli o zosplatnenie úveru kvôli nesplácaniu resp. exekúcia tak tam môže byť trošku problém. Ak išlo o omeškanie niekoľkých splátok alebo zamietnutie paušálu na telefón nemusel by byť problém.

autor
3. sep 2021

@jakubvojcik no tak potom to bude problém, tak ze zosplatnenie bolo... To moj partner mal takto...

jakubvojcik
6. sep 2021

Rozumiem, musíte úver brať s partnerom kvôli jeho príjmu alebo stačí váš príjem?

Tipujem však asi že nie, preto sa aj pýtate túto otázku. No a máte teda dve možnosti, buď počkať kým to zmizne z registra a teda 5 rokov dokopy, alebo ak sa rozhodnete napriek tomu to riskovať musíte byť momentálne bonitný klienti a myslím že by som vám vedel pomôcť. Ak chcete napíšte mi správu alebo zavolajte na číslo vyššie a môžeme sa porozprávať o vašej aktuálnej bonite/ratingu. Ak bude pozitívny tak verím že sa niekam pohnete.

kai22
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jakubvojcik
6. sep 2021

@kai22 áno súhlasím, na druhej strane treba povedať že to nie je štandard a nie je tam taká istota ako u čistého klienta. Môže záležať aj akým spôsobom to bolo splatené, a teda či to po zosplatnení uhradil alebo prišlo na exekučné konanie.

Ak ale klienti nie sú bonitní a už aj bez toho by napríklad bola potrebná výnimka alebo by to nebol štandardný prípad pre banky tak môže sa to v konečnom dôsledku ukázať ako dôležitý a negatívny faktor pre banku. Preto je potrebné poznať bonitu, účel úveru a nakoniec ako vravíte zosplatnenie nemusí robiť človeku problém.

kai22
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jakubvojcik
6. sep 2021

Ja som mal na druhú stranu jeden prípad, kedy vzhľadom na to, že sa jednalo o exekučné konanie, boli zo strany bánk ktoré boli v hre upomenutí klienti že je tam riziko a nedalo sa na 100% povedať že úver prejde. Keďže boli pred koncom piatich rokov rozhodli sa počkať.

Vždy to je o konkrétnom prípade, a niekedy dokonca môžeme zistiť že zosplatnenie problém nie je ale niečo iné nám urobí problém. Najlepšie je si preveriť, ako som už písal bonitu, účel a zabezpečenie klienta a potom uvidíme či je zosplatnenie a prípadná exekúcia problém alebo menší problém.