icon

Zdravotná poisťovňa - zmena pred alebo počas tehotenstva

heltova9
26. jún 2023

Ahojte dievčatá, prosím Vás chcem sa opýtať či ste menili poisťovňu , keď ste otehotneli, prípadne pred plánovaním, ktorá je najlepšia čo sa týka výhod, keď uz budem tehotna, porodim, ďakujem

e1i
•
26. jún 2023

@heltova9 som od zaciatku v unione,spokojna nadovsetko. Dcera isla tiez,bola predcasniatko nikdy ziadny problem u ziadnych dr,aj mlieko na predpis. Lieky uhradzaju do 18r. Syn uz isiel automaticky a muz presiel ked sa dcera narodila. Vyuzili sme hlavne polovicne prispevky na nepovinne doplnkove ockovania (meningokoky,zltacka A, kliestova encefalitida-to mame aj my dospeli). Nemam co vytknut. Rocne cestovne poistenie pre 4 os 48 e,benefit na inych poisteniach(byt,auto...) aj ivf v zahranici bez problemov schvalene aj 2x operacia u mna v zahranici preplatena
Teraz je to tak ze ked sa dieta narodi ma automaticky ZP po mame.
Ak by ste chceli zmenit,muselo by sa narodit do 30.9 a hned podat ziadost do inej

Zp sq da menit raz rocne do 30.9 s tym ze zacina potom platit od noveho roka

cyberk
•
26. jún 2023

aj za mna je naj union.. ja som bola vo vszp, dcerku som dala do union, uz som aj niektore benefity vyuzila a nikdy nebol problem s preplatenim 🙂 mna prehodia v januari az zial :D kedze zmena poistovne je platna vzdy na zaciatku roka.. 🙂 takze ak chces zmenit daj si ziadost cim skor nech to stihnes

petamich
•
26. jún 2023

tak ono si to treba naplanovat, kedze poistovna sa da zmenit iba k 1.1. a ziadost sa da podat do 30.9. takze ak ti ide o nejake specialne benefity pre teba, treba zmenit skor, inak to mozes aj nestihnut

kazdopadne menila som po porode a maleho sme dali rovno poistit do Unionu ale vtedy este neplatilo, ze ma automaticky po matke a Union preto, lebo maju najviac benefitov pre babatka (napr. aj co sa preplacania ockovania tyka atd.)

98
•
27. jún 2023

@heltova9 ja mám tiež union mne sa ráta, že prepláca rozšírenejšiu citológiu u gyn a viem, že ešte jednu vec od teen veku dievčaťa u gyn ( nepamätám si čo to bolo) u ortopéda po úraze kolena som tiež počula vetu vy máte union tak ušetríte, injekcie čo stoja 80€ som nedoplácala ani centom.
Avšak nemám pocit, že okrem ivf by preplácala reprodukčnú imunológiu, urológa, spermiogram...