Ženy s nízkym príjmom na SZČO. Ako ďalej?
Ženy, čo máte mužov živnostníkov alebo ste samé SZČO a máte nízke príjmy, čo ďalej? Plánujete zrušiť živnosť keď dajú povinnosť platiť minimálne odvody a zároveň ich zvyšujú na sumu 400€? Mám živnosť popri starostlivosti o dieťa. Prilepsim si tak len o 200€ mesačne. Pri dieťati je to ale skvelé. Lepšie než nič. Ak budem musieť od januára platiť odvody, môžem to zabaliť. Čo si o tom myslíte? Dá sa to riešiť?
@anonym_autor to čo robíš teraz poctivo rob aj ďalej ale na čierno a vyjeb sa tomu prehnitemu a skorumpovanemu Ficostanu na hlavu
@anonym_bc204c teoreticky som našla informáciu že predaj z dvora je oslobodený od byrokracie do 500€ ročne príjmu. Tak by som to mohla viesť touto cestou? Síce môže byť toho viac, ale zvyšok načierno? Skutočne neviem ako inak.
@anonym_autor je to tu uz asi spomenute ale nie len vajicka ale mne sa zda ze aj dzemy mozes mat ako predaj z dvora ak to robis zo surovin ktore pestujez. Tiez si to planujem zalozit buduci rok. Potrebujes ku tomu papier z hygieny a tusim evidenciu v meste kde to vykonavas. Inak bez pokladne mozes predavat aj na trznici ak mas takto evidovany predaj minimalne u nas sa to da v Nitre aj na dedine.

Štát z vás aj tak nič nemá keď neplatíte odvody. Takže keď porušíte živnosti, je mu to jedno. Buď zarábajte na živnosť poriadne alebo to nechajte tak.