icon

Žiadosť o príspevok pre jednorodiča

24. feb 2026

Dobrý deň, už to máte niekto vybavené? A úspešne? Dnes som si telefonicky dohodla stretnutie, ale pani na linke ma trošku demotivovala, že to je beh na dlhú trať, je tam dlhý poradovník a ani ma nemusia vybrať.

Aké doplnkové poradenstvo ste si vybrali? Psychologické? Ekonomické? Ako často tam treba chodiť?

Aký máte na to celé názor? Nieje v tom celom nejaký háčik?

Strana
z2
katkaseiner
24. feb 2026

zveziem sa len zato ze ma to zaujima, nie som jednorodic a predpokladam ze to budu len predvolebne drobné

anonym_71c178
24. feb 2026

To psycho poradenstvo ohľadom čoho? Starostlivosti o dieťa ci hocičo?

autor
24. feb 2026
@anonym_71c178

To psycho poradenstvo ohľadom čoho? Starostlivosti o dieťa ci hocičo?

@anonym_71c178 každé to centrum komplexnej pomoci ponúka aj právne, psychologické a ekonomické poradenstvo. Podmienkou na získanie (nikto neručí že to ozaj získate) príspevku je že budete využívať niečo z toho vyššie uvedeného poradenstva. Je to bezplatné ale treba chodiť na stretnutia podľa dohody. Je to na 12 mesiacov ten príspevok - 1 dieťa mesačne 100€, dve 150€ ,…

autor
24. feb 2026

Neviem teda ako si to predstavujú, začnem využívať niečo z tej oblasti, a nakoniec mi povedia že ma nevybrali alebo ako?

erikavesela
24. feb 2026

No fasa...a zase budeme platit nieco, co sa nas netyka

anonym_71c178
24. feb 2026
@erikavesela

No fasa...a zase budeme platit nieco, co sa nas netyka

@erikavesela kto bude platiť co?

autor
24. feb 2026

Ale neviem ako to posudzujú .. či prednosť maju ľudia v núdzi, sociálne prípady

erikavesela
24. feb 2026
@anonym_71c178

@erikavesela kto bude platiť co?

@anonym_71c178 comu na tej vete nerozumies? ide to zo spolocnej kasy? Ide..takze sa z tade bude platit nieco, co sa ma netyka...a zase bude kooopec jednorodicov...hlavne na vychode

anonym_8dbbf8
24. feb 2026
@anonym_autor

Neviem teda ako si to predstavujú, začnem využívať niečo z tej oblasti, a nakoniec mi povedia že ma nevybrali alebo ako?

@anonym_autor ale ved ak to ozaj potrebujes, vyber si oblast, ktora ta zaujima. Ak ide iba o peniaze, vyber si ekonomicke poradenstvo. Nebudu rozdavat peniaze len tak. Niekedy je treba pre to nieco urobit.

anonym_ff688d
24. feb 2026
@anonym_autor

Ale neviem ako to posudzujú .. či prednosť maju ľudia v núdzi, sociálne prípady

@anonym_autor sledovala som tlacocku o tomto . Mna sa to netyka .som stastne vydata . Ale vypocula som si . Malo by to vyzerat tak ,ze sa zaregistrujes a po 3tom mesiaci mas narok na tu davku . Z upsvar ta pripadne navstivia doma ,posudia podmienky naroku. Budu ta edukovat co sa tyka financii,kedze sa predpoklada ,ze nie si fin na tom dobre ako jednorodic . Pripadne ponukaju psychologicku pomoc pre vdovy a vdovcov a pod. Takto to tam nejako rozpravali

anonym_8dbbf8
24. feb 2026
@erikavesela

@anonym_71c178 comu na tej vete nerozumies? ide to zo spolocnej kasy? Ide..takze sa z tade bude platit nieco, co sa ma netyka...a zase bude kooopec jednorodicov...hlavne na vychode

@erikavesela toto organizuje nejaka neziskovka, takze im nemusis dat nic.

zafir01
24. feb 2026
@anonym_8dbbf8

@anonym_8dbbf8 ide to z eurofondov , organizuje to ministerstvo prace a ich partnermi v projekte su viacere OZ

erikavesela
24. feb 2026
@anonym_8dbbf8

@anonym_8dbbf8
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny pod vedením Erika Tomáša spustilo vo februári 2026 nový projekt cielenej pomoci pre jednorodičov (osamelých rodičov), ktorý prináša finančný príspevok a odbornú podporu.
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny
Tu sú hlavné informácie o príspevku:
Výška príspevku: Ide o motivačný príspevok v závislosti od počtu detí:
100 eur mesačne pre jednorodiča s 1 dieťaťom.
150 eur mesačne pre jednorodiča s 2 deťmi.
200 eur mesačne pre jednorodiča s 3 a viac deťmi.
Podmienky: Príspevok je určený pre jednorodičov, ktorí sa zapoja do projektu, a je vyplácaný v rámci "poradní komplexnej pomoci". Príspevok sa vypláca od tretieho mesiaca účasti v programe.

anonym_af2a25
24. feb 2026
@anonym_8dbbf8

@anonym_8dbbf8 to nie je neziskovka, sú to štátne poradne

anonym_3681e6
24. feb 2026

@anonym_autor čítam že - žiadosť o príspevok pre jednorožca

majka35
24. feb 2026
@erikavesela

@erikavesela skôr, než začneš písať tupé príspevky, tak si o tom radšej všetko preštuduj

anonym_47001b
24. feb 2026

Ale vieš ono to nie je povinné - ak nemáš záujem, nemusíš robiť nič a ani nič tým pádom nedostaneš. Nikto ťa nenúti

anonym_8dbbf8
24. feb 2026
@anonym_af2a25

@anonym_8dbbf8 to nie je neziskovka, sú to štátne poradne

@anonym_af2a25 ale nie je to zo statnej kasy

anonym_923291
24. feb 2026

@anonym_autor za to co zase zamestnaju ďalších úradníkov, to mohli tie peniaze hneď dat týmto ľuďom. Plus nechať sa od sociálky buzerovat za 100€ je fakt mimo. Na tie ich mecheche si ten jednorodic bude brat dovolenku ci ako?

anonym_af2a25
24. feb 2026
@anonym_8dbbf8

@anonym_af2a25 ale nie je to zo statnej kasy

@anonym_8dbbf8 sú to eurofondy, na toto by mali pamätať ficovilici, že zlá EU zas niečo financuje na SR

erikavesela
24. feb 2026
@majka35

@erikavesela skôr, než začneš písať tupé príspevky, tak si o tom radšej všetko preštuduj

@majka35 aha, som nevedela, ze na dotacie z eu sa skladaju martania...

anonym_35e475
25. feb 2026
@anonym_af2a25

@anonym_8dbbf8 sú to eurofondy, na toto by mali pamätať ficovilici, že zlá EU zas niečo financuje na SR

@anonym_af2a25 a na to nejdu aj tvoje peniaze,ci myslis,ze ich posiela pani velkomozna bruselska zo svojej vyplaty?

anonym_af2a25
25. feb 2026
@anonym_35e475

@anonym_af2a25 a na to nejdu aj tvoje peniaze,ci myslis,ze ich posiela pani velkomozna bruselska zo svojej vyplaty?

@anonym_35e475 Slovensko ani zďaleka neprispieva toľko čo iné krajiny

anonym_5a4d37
25. feb 2026

@anonym_autor super zas pôjdu moje peniaze na pomoc ľuďom čo nevedia čo je ochrana

anonym_e288a5
27. feb 2026
@anonym_923291

@anonym_autor za to co zase zamestnaju ďalších úradníkov, to mohli tie peniaze hneď dat týmto ľuďom. Plus nechať sa od sociálky buzerovat za 100€ je fakt mimo. Na tie ich mecheche si ten jednorodic bude brat dovolenku ci ako?

@anonym_923291 tie poradne , v ktorých pôsobia psychológ,ekonóm,soc pracovník a právnik fungujú už niekoľko rokov. Takže o tých nových zamestnancoch nemáte pravdu

janustek
4. mar 2026

@anonym_autor Na tento projekt (z EU fondov) pre "jednorodičov" je vyčlenených cez 4 mil. eur. Z toho idú mzdy hlavne na pracovníkov a koordinátorov, priestory, prevádzkové náklady atď.. aby projekt mohol byť vôbec realizovaný a udržateľný ten min.1 rok. A koľko z toho ostane na vyplatenie finančnej pomoci je otázne. Tiež som tam bola sa registrovať, osobne. Pýtali sa ma na pár otázok formálnych. Odkedy som sama, ako bývam, aké mám náklady, výdavky, požičky, hypotéky. Koľko mám detí a aké veľké. Či som už v minulosti čerpala pomoc od nejakej inštitúcie. Tiež aký mám príjem - spolu s daňovým bonusom, prídavkami. Či mám nejakú rezervu vytvorenú. Či mám exekúcie, či vlastním auto, mobil, či mám prístup k internetu. Toto so mnou prebral sociálny pracovník. Potom mi povedali, že ma bude ešte kontaktovať koordinátor (manažér) môjho prípadu. A až potom sa uvidí, či spadám aj do tej finančnej pomoci. Čomu rozumiem, proste pôjdu odspodu od tých čo sú na tom asi najhoršie. Tak si myslím. Aj keď aj tá právna pomoc či ekonomická je tie výborná. Lebo ak je človek v rozvodovom konaní či má problém s výživným a partner neplatí. Vedia pomôcť.

anonym_62ac28
4. mar 2026

Bola som sa informovať.
Ostatným ženám, čo majú niečím proti - aby ste sa raz neocitli v nejakej prekernej situácií, niekedy sa veci dokážu zmeniť zo sekundy na sekundu tak, že sa vám život otočí o 180 stupňov a potom vám prajem takéto komentáre, aké tu máte.

Takže nie je to také ružové, ako pán Erik prezentoval, sú tam podmienky, ale treba to skúsiť a zaregistrovať sa. Ževraj každý jednorodic dostane pomoc, ale naraz už mi hovorili o poradovníku atď.
Čiže veľké sklamanie.
Celé nasilu, nejaký sociálny prístup empatický sa nekonal, len vybaviť a dovi dopo.

autor
4. mar 2026
@anonym_62ac28

Bola som sa informovať.
Ostatným ženám, čo majú niečím proti - aby ste sa raz neocitli v nejakej prekernej situácií, niekedy sa veci dokážu zmeniť zo sekundy na sekundu tak, že sa vám život otočí o 180 stupňov a potom vám prajem takéto komentáre, aké tu máte.

Takže nie je to také ružové, ako pán Erik prezentoval, sú tam podmienky, ale treba to skúsiť a zaregistrovať sa. Ževraj každý jednorodic dostane pomoc, ale naraz už mi hovorili o poradovníku atď.
Čiže veľké sklamanie.
Celé nasilu, nejaký sociálny prístup empatický sa nekonal, len vybaviť a dovi dopo.

@anonym_62ac28 a zaregistrovali ste sa? Aj ste využili nejakú tu pomoc?

anonym_62ac28
4. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_62ac28 a zaregistrovali ste sa? Aj ste využili nejakú tu pomoc?

@anonym_autor
Áno zaregistrovala. Ale začala hneď, že ešte presne nevedia všetky podmienky a každopádne sa pôjde podľa poradovníka, čo mi hneď ozrejmila, prišlo mi to skôr také upozornenie, ze aby som sa na to nespoliehala, že prídem vobec naradu 😀
Takže asi takto vyzerá tá pomoc.
Som veľmi zvedavá ako sa to rozbehne už len z princípu. Spravia z toho trhak a realita o niečom inom.
Zatiaľ som nevyužilla, ale idem sa " objednať" do toho sociálneho programu či pomoci.
Ked som volala, povedali že mám prísť osobne a keď som prišla osobne tak iná pani povedala, že som mala mať vyriešený termín uzávierky cez telefón. Otras...

autor
4. mar 2026
@anonym_62ac28

@anonym_autor
Áno zaregistrovala. Ale začala hneď, že ešte presne nevedia všetky podmienky a každopádne sa pôjde podľa poradovníka, čo mi hneď ozrejmila, prišlo mi to skôr také upozornenie, ze aby som sa na to nespoliehala, že prídem vobec naradu 😀
Takže asi takto vyzerá tá pomoc.
Som veľmi zvedavá ako sa to rozbehne už len z princípu. Spravia z toho trhak a realita o niečom inom.
Zatiaľ som nevyužilla, ale idem sa " objednať" do toho sociálneho programu či pomoci.
Ked som volala, povedali že mám prísť osobne a keď som prišla osobne tak iná pani povedala, že som mala mať vyriešený termín uzávierky cez telefón. Otras...

@anonym_62ac28 tohto sa presne bojím.. vzala som si kvôli tomu deň dovolenky na budúci týždeň.. a bojim sa že nevybavim vôbec nič a zbytocne miniem dovolenku

Strana
z2