icon

Život v podnájme z jedného platu: Ako prežiť?

Dnes o 01:05

Zaujíma ma, či ste niekto fungovali tak, že ste z jedného platu žili v podnájme, či už 1 izbovom byte alebo viac. Ešte pred založením rodiny. Či už vo dvojici alebo samostatne. Nejakú krátku dobu samozrejme iba. Napr. kým sa druhý zamestná, alebo kým ste si našli niečo lacnejšie a stúpol vám plat o niečo...

anonym_776f42
Dnes o 04:03

@anonym_autor nebudem si zakladat rodinu, pokým viem, že mi to ledva vychadza uz teraz

biba_18
Dnes o 04:14

my sme tak žili. muž nemal asi 3 mesiace robotu, mali sme 1,5 izbový byt. tak krátkodobo sa to dá…

anonym_fc7b2d
Dnes o 04:22

@anonym_autor z dlhodobého hľadiska sa to podľa mňa nedá vydržať. Teraz ti to vyjde a o 2 týždne budú drahšie potraviny a ty budeš hladná? Lebo napríkad presne toto sa stalo tento rok. Zo 400€, čo som minula v januári na mesiac, míňam na stravu 600€. Čo je teda za mňa veľký rozdiel, ak plánuješ žiť od výplaty do výplaty. Nešla by som do toho, radšej u rodičov alebo tam, kde na to mám a ešte mi aj peniaze ostanú, veď človek potrebuje aj odísť občas na dovolenku a oddýchnuť si.

anonym_3e43f1
Dnes o 04:35

Prečo z dvojice pracuje len jeden? Aj na rodicaku sa dá brigádovať pracovať, len sa musia ti dvaja zosúladiť

anonym_ec80c5
Dnes o 05:06

@anonym_autor Urcite ano. Zili by sme z lasky, v potravinach by som platila vatikanskou menou a modlila sa, aby ma nerozbolel zub. Vy ste asi velmi mladi a nechce sa vam byvat s rodicmi.

vevesh
Dnes o 05:11

Ano, ale treba sa pripravit na to, ze to s najvacsiou pravdepodobnostou dobre nebude, ak ten druhy nezaraba za dvoch alebo financny prijem je obmedzeny- cize setrenie, na com sa len da, mozno obmedzit prijem stravy (z 3 jedal na 2 denne) a ako priorita zaplatit najom...

marianarem
Dnes o 05:15

@anonym_autor Tak u nas vo dvore je dom, ktory sa prenajima a vzdy tam zije niekto sam, cize z jedneho platu, alebo z jedneho platu + rodicak traja. Zostavaju tam ludia relativne dlho, posledni tam boli skoro 2 roky, predtym slobodna baba este o dost dlhsie a ta pred nou urcite cez rok.

anonym_2d516d
Dnes o 05:46

Ja zijem v podnajme 5 rok.. sama iba so synom, samoživiteľ bez vyzivneho... 3 izbovy byt Ruzinov. Preco by to akoze nemalo fungovat?
@anonym_autor

anonym_df6330
Dnes o 05:50

@anonym_autor nebola som takto v najme, ale byt som si kupila. Mesacne to vychadzalo aj viac ako najom, ale dalo sa to z jedneho platu. Zalezi ake mas aj dalsie vydavky, ja som vela neminala, aj rezervu som si postupne vytvarala.

anonym_09ace0
Dnes o 06:00

Žijem v podnájme ja a dve deti v striedavke. Úplne v pohode to zvládame. Nevidím v tom žiaden problém.

anonym2468
Dnes o 06:37

Ja som v podnájme ale za garsónku dať 1/3 platu neni bohviečo...ale hypo by mi vyšla ešte drahšie a toto mi zatiaľ stačí len treba navýšiť plat. Ľudia žijú aj horšie takže...