Životné minimum
Ahojte!Tak už som rátala aj sprava aj zľava,ale furt neviem ako si to mám vyrátať i keď na stránke životného minima som našla súčet,ale moc tomu neverím,lebo keď su iba dvaja ľudia v domácnosti to im ako má stačiť 218,06+152,12=370,18 ×2=740,36.A este ked maju mestsky byt ktorý patrí mestu a nemožu zarobiť menej ako 1,2 násobku a viac ako 1,4 násobku.
@mackar3p A to ako si pocitala? Ved jasne pisu, ze:
Dvojica bez detí
Životné minimum dvojice bez detí sa vypočíta nasledovne,
218,06 € + 152,12 € = 370,18 € a predstavuje sumu 370,18 € mesačne.
A ty si to este nasobis dvomi a pytas sa ako im ma stacit 740,36eur? Zivotne minimum nie je o staceni, je to o tom ze pod touto hranicou uz nastava stav hmotnej nudze.
A podmienky toho mestskeho bytu su ake? Nemozu zarobit menej ako 1,2 nasobku coho? zivotneho minima?
S tym mestskym bytom je to uplna blbost. Ved aj minimalny plat jedneho je viac ako zivotne minimum dvoch dospelych ludi 🤷
@martinkatinka take sú podmienky nemôžu zarobiť menej ako 1,2 násobku a viac ako 1,4 násobku.
@martinkatinka ani nie ked robiš predavačku alebo upratovacku s blbym platom
Napriklad u nas nesmie prevysovat trojnasobok zivotneho minima
@nelca84 presne tak, vobec to nema logiku....

@mackar3p na dvoch dospelych v domacnosti je to tych cca 370, preco si to este nasobila dvomi? A ten zarobok sa nemysli do 1,4 nasobku priemernej mzdy? Pochybujem, ze ide o 1,4 nasobok zivot. minima...