Životné poistenie Allianz po 18 rokoch. Akú sumu mi vrátia?
Dobrý deň..Dnes som zrušil životné poistenie allianz po 18 rokoch..platil som 2 krát ročne 142€ neviete približne akú sumu by mi mohli vrátiť?
Ďakujem
Ahoj pracujem v A, pošli mi správu pozriem na to
mohla to byť kapitálovka
@sweet20 ...volá sa to kapitálové životné poistenie.
Kapitálové životné poistenie sa uzatvára pre dva základné druhy poistnej udalosti, a to pre prípad smrti alebo dožitia. V oboch prípadoch životná poisťovňa vypláca poistnú sumu. V prípade dožitia sa poistenca konca zmluvného obdobia, sa vypláca nasporená suma spolu s ďalšími výnosmi, napr.
Veď pokiaľ to bolo kapitálové, tak ti ročne chodil výpis, kde je napísaná odkupna hodnota
Ahoj pracujem v A, pošli mi správu pozriem na to
@oliviakatka prosím ta, z čoho sa vychádza pri ponuke, z hrubého príjmu?
@oliviakatka prosím ta, z čoho sa vychádza pri ponuke, z hrubého príjmu?
@vabeda ahoj väčšinou sú to 2-3 násobky ročnej hrubej mzdy.
Smrť - úplný výpadok jedného príjmu v rodine + emočná strata - zachovanie štandardu na obdobie 2-3 rokov po smrti jedného zo živiteľov rodiny
Pri trvalých následkoch a invalidite cca 2 ročný príjem - aby človek nemusel siahnuť na finančnú rezervu, mohol sa plne sústrediť na liečbu/rehabilitáciu prípadne rekvalifikáciu ak je stav natoľko vážny že musí zmeniť pracovné zaradenie. Prípadne použitie prostriedkov na prispôsobenie bývania - bezbariérové prístupy atď.
Vieš si nájsť dokument "tabuľka optimálneho nastavenia poistných súm"
V praxi nepoznám klienta ktorý by si to tak nechal. Ak uvažuješ nad ŽP zameraj sa hlavne na veľké rizika: kritické choroby, invalidita 🍀

toto ti tu my povieme podla coho? a nezabudaj, ze zivotna poistka nie je setrenie...