Zlé investície
No v nasom pripade to bola otcova velka zbierka znamok
otec mal v Slov .sporit. nejaké dlhopisy. Po x rokoch nedostal ani to čo tam vložil. -5tisíc e.
autorka zmenili ti názov, celá téma bude len o známkach.
Brat bol na to expert bmg INVEST a drukos výnos, staršie ročníky si to asi pamätajú
otec mal v Slov .sporit. nejaké dlhopisy. Po x rokoch nedostal ani to čo tam vložil. -5tisíc e.
@anonym_031c1c toto sa stalo aj mojej mame, bola z toho v šoku
Ja osobne téme nerozumiem.
Ja osobne téme nerozumiem.
@anonym_bfb0f9
Tak mas stastie potom si do nicoho neivestovala🙂
@anonym_bfb0f9
@anonym_autor Ale komu je to na čo dobré vedieť? Mňa by viac zaujímali dobré investície. Kam sa komu oplatilo investovať?
@anonym_autor tu neslo o investiciu ale o konicek. tiez mam doma plnu skrinu. numizmatika je na tom iste lepsie, ale kto to vedel co bude.
@anonym_bfb0f9
@anonym_autor tak potom píšeš za otca. Máme písať o rodičovských investíciách, či o svojich?
@anonym_autor tu neslo o investiciu ale o konicek. tiez mam doma plnu skrinu. numizmatika je na tom iste lepsie, ale kto to vedel co bude.
@frflos_nespokojny
Moja mama chcela kupovat obrazy a otec minal peniaze znamky ktore su skoro bezhodnotne a jasne ze aj na mince
podobna investicia- konicek len to zavadza.
Brat bol na to expert bmg INVEST a drukos výnos, staršie ročníky si to asi pamätajú
@anonym_dad7a9 hej, poznáme.
@anonym_autor Ale komu je to na čo dobré vedieť? Mňa by viac zaujímali dobré investície. Kam sa komu oplatilo investovať?
@loliki však nečítaj keď ťa to nebaví.
@frflos_nespokojny
Moja mama chcela kupovat obrazy a otec minal peniaze znamky ktore su skoro bezhodnotne a jasne ze aj na mince
podobna investicia- konicek len to zavadza.
@anonym_autor No, ak máte dom plný starých známok a zlatých či strieborných mincí ktoré vám zavädzajú že nieto miesto na lyže či bicykle tak to kúpim 😉
@anonym_autor podielové družstvo slovenské investície či jak sa to volalo, muž to chcel držať že to sa oplatí, nemali sme prachy, vravím mu predaj to nezdá sa mi to, on nie necháme si to, do pol roka to vykrachovalo, na*ratá som bola jak jazvec ke´d ho chcú napchat do poštovej schránky. ešte dnes mi stúpa tlak na 180 keď si na to spomeniem
@anonym_autor No, ak máte dom plný starých známok a zlatých či strieborných mincí ktoré vám zavädzajú že nieto miesto na lyže či bicykle tak to kúpim 😉
@anonym_autor ano znamky su v prdeli, ale mince strieborne a zlate zavadzaju ?
@hiro
@anonym_autor jedno aj druhe ma u mna svoje miesto ale mam doma kopec carachov co zavadzia, ale skoda to vyhodit a stale sa najde miesto na nieco nove 😎
@anonym_autor
Este som zabudla rodinny kristal na ktory len prach sada
Pošli mi, prosim, do ss pár fotiek z tých známok.
@oli18
Preto pisem ze zla investicia lebo otec nechal detailny rozpis cien a ja nehovorim o daakych Ceskoslovenskych znamkach ale drahe predvojnove albumy stvorblokov atd. zaco boli predane nic moc
Pošli mi, prosim, do ss pár fotiek z tých známok.
@hiro
@oli18 Aj môj nebohý otec celý život kupoval zberateľské známky, v sériách, pásy známok, jednoznámkové aršíky, sériové aršíky. Zbieral ich asi od roku 1965 a zdedil som ich stovky, ak nie tisíce. Má ich v obálkach podľa rokov, ešte som ich nestihol spracovať, vytriediť a pofotiť.
Pozeral som len niektoré kusy, ono to nemá nejako veľkú hodnotu, predávajú sa po pár desiatkach centov. Ak chcete, môžem nejaké pofotiť a poslať, Dajte vedieť, ktorý rok je zaujímavý.
Na druhej strane - tiež investoval do Drukosu. Varoval som ho, aby to pri najbližšej splatnosti vybra. On naopak tam ešte vložil aj úroky. Druhú splatnosť už nestihol, Drukos skrachoval.
Ja som raz (po škole v r. 1991) investoval do akcií jednej novej a.s. , volala sa Corvex, a.s. Pár rokov vyplácali dividendy, no asi po 7 rokoch skrachovali. Mal som tam 10.000 SKK, čo na tú dobu bol celkom veľký peniaz.
@anonym_autor Moj ex zberatel minci. Nikdy nemal peniaze,lebo skoro vsetko vrazil do minci.
@anonym_autor nie vsetko co ma potencial sa v zivote podari. Zle investicie mozu byt aj do podnikania.
@hiro
@oli18 Aj môj nebohý otec celý život kupoval zberateľské známky, v sériách, pásy známok, jednoznámkové aršíky, sériové aršíky. Zbieral ich asi od roku 1965 a zdedil som ich stovky, ak nie tisíce. Má ich v obálkach podľa rokov, ešte som ich nestihol spracovať, vytriediť a pofotiť.
Pozeral som len niektoré kusy, ono to nemá nejako veľkú hodnotu, predávajú sa po pár desiatkach centov. Ak chcete, môžem nejaké pofotiť a poslať, Dajte vedieť, ktorý rok je zaujímavý.
Na druhej strane - tiež investoval do Drukosu. Varoval som ho, aby to pri najbližšej splatnosti vybra. On naopak tam ešte vložil aj úroky. Druhú splatnosť už nestihol, Drukos skrachoval.
Ja som raz (po škole v r. 1991) investoval do akcií jednej novej a.s. , volala sa Corvex, a.s. Pár rokov vyplácali dividendy, no asi po 7 rokoch skrachovali. Mal som tam 10.000 SKK, čo na tú dobu bol celkom veľký peniaz.
@chrobak7 moj muž zbiera také podľa tém. Minimálne v štvorblokoch. Napr.Stalina, maláriu, kolónie, Slovenský štát a iné. Chcelo by to potriediť podľa tématiky.
Znamky nie su investicia, ale uslachtile hobby, v jeho pripade celozivotne? a hovienko teba po tom, co on robil s par korunami, ktore si na hobby vyclenil. Keby prefajcil tak stojis nad nim, pri zachvate kasla, ze pozri ako si zle investoval, ci uhnal si cirhozu? Vsak ich rozprdaj na b.... i, tam je takych blaznov este plno. Aj mladych. Znamky to je vasen a do 90.rokov praveky google😅
Znamky nie su investicia, ale uslachtile hobby, v jeho pripade celozivotne? a hovienko teba po tom, co on robil s par korunami, ktore si na hobby vyclenil. Keby prefajcil tak stojis nad nim, pri zachvate kasla, ze pozri ako si zle investoval, ci uhnal si cirhozu? Vsak ich rozprdaj na b.... i, tam je takych blaznov este plno. Aj mladych. Znamky to je vasen a do 90.rokov praveky google😅
@anonym_8a55c4
Zdá sa, že máš nasadené ružové okuliare zberateľa. My sme si dali všetko oceniť cez známeho zberateľa. Hlavný problém je, že členstvo v kluboch podľa neho kleslo o 80 %. Navyše, známky vzhľadom na digitálne médiá už nie sú také „cool“ na zbieranie ako pred revolúciou, takže aj keby mali teoreticky vysokú hodnotu, na trhu nie sú kupci. Väčšina zberateľov sú sentimentálni dôchodcovia. A otec minul desiatky tisic korún, nie nejaké drobné.
@anonym_dad7a9 Presne, moj otec takto prisiel o kopu penazi :/
@anonym_8a55c4
Zdá sa, že máš nasadené ružové okuliare zberateľa. My sme si dali všetko oceniť cez známeho zberateľa. Hlavný problém je, že členstvo v kluboch podľa neho kleslo o 80 %. Navyše, známky vzhľadom na digitálne médiá už nie sú také „cool“ na zbieranie ako pred revolúciou, takže aj keby mali teoreticky vysokú hodnotu, na trhu nie sú kupci. Väčšina zberateľov sú sentimentálni dôchodcovia. A otec minul desiatky tisic korún, nie nejaké drobné.
@anonym_8ed151 niekto mu drzal pistol pri hlave, ze musis, musis kupit? Asi nikto, jeho rozhodnutie. Ani mu nikto nesluboval, ze toto kupis za 5 korun a o 30 rokov predas za 500€. Az v dobe internetovej sa ukazalo, kto co ma. Na burzach musel fyzicky obist 50 stolcekov a urobit si obrazok o ponuke, dopyte o cenach. Teraz to ma vsetko na obrazovke a samozrejme sa ukazalo, ze vacsina zbierok je "sutolina"... Prvy SR 1993 prezident 6 000 000 naklad, s tym biznis nenarobis. Paradoxne vela je aj Prvej republiky, Hradcany, Benes, Masaryk, Hacha, Tiso,Gottwald,Husak... Nejake fajnovosti, exotiku kto ma, moze nieco trhnut. A obchoduje sa velmi zivo, ziadny dochodci.

Byt na Bali