Žltý melón
Máte niekto skúsenosti s týmto finančným portálom? Je to dôveryhodné? Nieje to nebankovka resp. niečo čo je postavené na báze pyramídových hier?
@hvolkovamirka ano, spokojna a ano, 100% sa na nich da spolahnut - tam vlastne nie je vobec ziadne riziko, funguje to presne ako banka, peniaze ti ihned pridu a uz len splacas podla dohodnutych podmienok 🙂
@usacek79 tak to je fajn, pretoze ja osobne som v takychto veciach velmi opatrna:-/
Chcem sa spýtať, požadujú odo mňa zaslanie fotokópie občianskeho preukazu... je to bezpečné? Predpokladám, že riziko zneužitia tam je a nie malé... jasné, aj v banke aj inde mi môžu ofotiť občiansky, no to je aspoň nazvime to "seriózna organizácia" (teda aspoň niektoré banky), no žltý melón je vlastne asi len obyčajná firma (a ešte k tomu asi aj zahraničná).. alebo sa obávam zbytočne?
Ja si chcem požičať a poctivo splacať, len nemam vlastný učet a napokon sa dalej nedostanem...mam Vážne dôvody prečo ten učet nemam a nie som nejaka podvodníčka, ale proste nemam šancu si pomocť...vie mi niekto poradiť ako sa môžem dostať k požičke a byť konečne spokojna?
Dobrý deň chcem len pridať taku malu poznámku jedna vec v banke je úrok druha je RPMM ktora je vždy o niećo viššia ako úrok takže keď riešite nejaku pôžičku z banky tak sa pozrite aj na to a spočitajte si aké sú vaše skutočné náklady v Tatra Banke je to teraz 5.9 ale plus dalších 7.6 RPMM ale hovoriť Vám budu len o 5.9 kým sa ich na to nespytate.
@usacek79 vdaka za informácie, sice 7 rokov stare no ŽM ma zaujima ako investora
Zdravim, tiez by ma zaujimali realne dlhodobe skusenosti od nejakeho investora.
Zdravím, ak by to niekoho zaujímalo tak sa podelím o svoje skúsenosti. Takto pred rokom som sa o túto tému zaujímal, bohužial sa mi nepodarilo skontaktovať s nejakým investorom a tak odporúčací bonus prepadol.
Zaregistroval som sa koncom roka 2023 aby som nemusel riešiť prípadné príjmy za minulý rok. Registrácia prebehla hladko, po odoslaní vyplnenej žiadosti mailom som bol zargeistrovaný v nasledujúci pracovný deň.
Čo sa investovania týka tak začal som so štvorciffernou čiastkou a postupne tam dokladám poďla toho ako sa mi dá, čiže žiadne ťažké státisíce, aké tam podľa všetkého majú nejakí borci. Inkasované výnosy investujem do ďalších pôžičiek.
Po roku mám podľa štatistík investičný výnos necelých 11 %, čo na prvý pohľad vôbec nevyzerá zle. ALE aktuálne mám dva zlyhané úvery (istina tvorí cca. 3 % z celkovo investovanej sumy), v tomto prípade som veľmi závislý od toho, či sa niečo podarí vymôcť. Čo som čítál tak sú prípady, keď sa podarí získať späť aspoň celú istinu bez saknčkných poplatkov a úrokov, ale v niektorých prípadoch sa nepodarí vymôcť vôbec nič. Ak to bude ten druhý prípad tak tieto zlyhané úvery ukroja značnú časť inkasovaných úrokov.
Čo sa zdanenia týka tak to ešte neviem ako presne funguje, do istej čiastky by sa výnosy nemali zdaňovať. Keby to však bolo inak tak to by mohol byť problém - zisky by boli zdanené, ale straty by neboli brané do úvahy, keďže proces vymáhania môže trvať roky s neistým výsledkom.
Riziko je však niečo, s čím sa v tomto procese počíta. Pri posudzovaní invetičných ponúk je podľa mojich skúseností dôležitejšie pozerať na poistenie a dodatočné záruky, ako na pridelený rating. Rovnako je dôležité poctivo diverzifikovať (to bola moja začiatočnícka chyba keď som viac prostriedkov vložil do jednej ponuky čo sa mi pozdávala, lepšie je pár dní alebo týždňov počkať na iné ponuky).
Všeobecne však celý systém považujem za premyslený, aplikácia pre Android je používateľsky príjemná, webové rozhranie má oproti aplikácii výrazne spomalené reakčné časy ale dá sa s tým fungovať. Dobré investičné ponuky pribúdajú prakticky na dennej báze. V pomere žadatelia o úver / investori by som povedal že je v prevahe prvá skupina, keďže mnohé ponuky sa nepodarí kompletne financovať. Či to bolo z mojej strany správne investičné rozhodnutie, ukážu až nasledujúce roky.
Dúfam, že táto správa niekomu pomôže pri rozhodovaní. Ak by ste mali nejaké špecifické otázky tak rád zodpoviem.
@ondrec informacie zaujali, ja som skusil Zinc, podobny typ investovania, urok maju vraj garantovany podla vysky vkladu, je to terminovany vklad na 5 rokov, pri vklade 5 tis. je 6,5% rocne, p.a. a je bez poplatkov, s inym investovanim mam napr. skusenosti s Tempom axa-uniqa a Finax-om

@usacek79 a bola si spokojna? da sa na nich spolahnut?