Zmení vyplatenie podielu vzťahy v rodine?
Zmenili sa vam alebo vo vasom okoli vztahy medzi surodencami, rodicmi vyplatenim spoluvlastnickeho podielu?
skôr nevyplatením.
Bohuzial ano. Tatova rodina. Aj ked zdedili dost, stale mali pocit krivdy.
@zic
@alickapusinka
Ano to je tiez mozne,
Skor som myslela ked ma dat jeden zo surodencov tomu druhemu znacnu cast penazi za podiel ci ma niekto skusenost ako to ovplyvnilo tie vztahy
Vzťahy nie sú žiadne brat mi povedal po smrti mami že to nebola moja mama. A tým to vyriešili. Bývam daleko a sestre som dala splnomocnenie a zneužila ho v svoj prospech. Ale ja verím že karma je zdarma. Ak robíš dobre dobra karma ak zlé tak zla karma.
Tak ale ak sa vyplacate, tak asi tomu predchadza nejaka dohoda, nie? Vpodstate vyplatenie je asi jedna z najlepsich moznosti ako to urovnat spravodlivo. Vpodstate neviem, preco by sa vtedy mali nejak zmenit vztahy. Bud sa nieco preda a peniaze rozdelia, alebo ak o to ma jedna strana zaujem, tak vyplati druhu (ak ta suhlasi so sumou)... ak nie, idesa scenar 1.
@zic nie vzdy je to take jednoduche. Moze byt majetok rozdeleny medzi viacerych dedicov u notara v zmysle zakona. Ale napr. jedna strana moze mat pocit, ze mala dostat viac, lebo sa napr. viac starala alebo chce za ten podiel viac penazi, lebo si mysli, ze ohodnotenie je nespravne a ma to vyssiu hodnotu.
Nic sa nezmenilo...zdedili sme byt po mame, 3 surodenci, byt som dostala ja s povinnostou vyplaty surodencov...bolo to tak jednoduchsie...vyplatila som ich
Mamin brat kým bolo treba sa starať o babku jej chcel nechať polovicu dedičstva z domu, zvyšok si rozdelili (babka bola po mozgovej príhode, ležiaca, odkázaná na starostlivosť 24/7) po babkinej smrti chcel vyplatiť polovicu. Takže naprikld v našej rodine sú vzťahy na bode mrazu. A všimam si to dosť v okolí, že po smrti rodičov sa pokazia vzťahy

skor nevyplatenim 🙂