Zmenili sa podmienky podpory pre podnikateľov?
Dobrý deň,chcela som sa opýtať,včera bol v TV príspevok ohľadom podpory nezamestnanosti a začínajúcim podnikateľom SzCO,to sa zmenili úplne podmienky z Úradu práce,doteraz bola podmienka byť vedený na UP min.3mesiace,vypracovať pod plán a založiť živnosť a včera bolo že pre znevýhodnených občanov,dlhodobo nezamestnaných,vekovo ohraničené.....čiže tie 3 mesiace už neplatia?
@lela1 no napríklad po mne chcú aby som na svojom dome kde si chcem spraviť salon pre psov, dala nad celým salonom a WC rekuperaciu, takže rozbúrať časť strechy a celý vrch miestností. Sme radi že sme kúpili dom a nie ho ešte búrať a znovu robiť. A presne ako aj píše @emka530 je to celé zle od začiatku až do konca - samé nervy. Keď si idem salon otvoriť sama bez dotácie, tam sa naraz rekuperacia nepotrebuje. Som nahnevaná, som na invalidnom dôchodku a toto je ich tá pomoc od štátu.
@martus4183 to by zaujímalo aj mňa, ja som mala v januári otvorenú živnosť asi 20 dní, živnosť som prerušila zo zdrav. dôvodov, bola som aj zamestnaná, medzičasom som ukončila pracovný pomer a ak som správne študovala podmienky nasla som tam 3 mesiace evidovaný na upsvar ak ukončil podnikanie a evidoval sa po 6 mesiacoch od ukončenia alebo prerušenia SZCO. DNES mi bolo na úrade povedané, že oni majú podmienku 3 roky po ukončení živnosti. Stretli ste sa s tým niekto????
@mf23 mne to bolo dnes tak isto od prezentované ze 3 roky... Nechápem
@9lf9 tu sú nejaké interné podmienky? Je to aj niekde zverejnené? Táto informácia ma zaskočila.
@andrea222222 nie tieto podmienky su dane a od zaciatku projektu, len treba zadat aktualny nazov projektu a nie podmienky z minulosti je to v ramci Národneho projektu Poradenstvom k zamestnaniu – Profesijné poradenstvo pre uchádzačov o zamestnanie, ktore predchadza NP Financne stimuly- podpora SZCO a na stranke ustredia urcite budu info napr. https://www.upsvr.gov.sk/narodne-projekty-oznam... pdf tlacivo na boku a tam to je.
@andrea222222 vy ste si museli pozerat podmienky stareho prispevku platneho do konca 1/24 vzdy dolu pozriet aktualizaciu ak https://www.upsvr.gov.sk/sluzby-zamestnanosti/n...
@9lf9 dakujem
Čaute baby. Mám takýto prípad: získala som príspevok. Napísala som si zoznam veci aj s cenou, ktoré budem pri otvorení salóna potrebovať, Po troch mesiacoch sa ceny tovaru zmenili a mne zostava na úcte nevyčerpaný zostatok EUR. Moja otázka znie: musím zostatok príspevku vrátiť, či si môžem kúpiť ešte niečo do salónu bez schválenia úp?

@zefyra aké požiadavky,ak sa smiem opýtať?