Zoberie exekútor všetky úspory?
Ahoj .. možno blbá otázka ale známa sa zaujíma.. keď je dlžná sumu 600 euro a obuje sa do toho exekútor a na účte ma 9 tisíc.. exekútor jej zablokuje a zoberie všetky úspory?
Ahojte/Dobry deň. Tiež by som sa chcela spýtať, podala som si žiadosť na náhradné výživné a samozrejme že som musela mať aj exekútora. Mesačne by mi malo chodiť 200€ plus dávky atdddd…. Za mesiac február mi prišli spolu s dávkami ale zas 15. mi prišlo 900€ od exekútora ale otec malej mi je dlžní cez 2300€ pretože mi dlhšiu dobu absolútne nič neplatil. Takže by mi mali vyplatiť ešte 1400€. Neviete náhodou či to vyplácajú postupne alebo ako alebo či mi to ešte na budúci mesiac príde ? Ďakujem za odpoved
@viktorka34
Exekučné zrážky majú pravidlá, aký čiastku možno povinnému zraziť.

@petedea z akého dôvodu si prišla na to, že nikto normálny exekútora robiť nebude, len sociopat alebo psychopat????? Treba si uvedomiť, že exekútor nevymáha pohľadávky pre seba ale pre oprávneného - veriteľa dlžníka. Samozrejme, že má nárok na odmenu vypočítanú podľa Exe.poriadku a Vyhlášky č. 68/2017, nie len tak z brucha koľko si zmyslí… a predsa tiež je to práca, sú to štátom poverené osoby a nikto nepracuje len tak zadarmo. Skús si predstaviť situáciu, že by tebe niekto dlžil peniaze, či už nezaplatené faktúry z podnikania, alebo by si niekomu požičala a nevrátil by ti alebo trebars by ti ex manžel/partner neplatil výživné na deti, nepadol by ti v takom prípade vhod exekútor, ktorý by ti tie peniaze od tvojho dlžníka vymohol??? A vedz, že to nefunguje na Slovensku tak ako si predstavuješ, že si exekútori môžu robiť len tak čo chcú a obchádzať zákony ako si to xy ľudí vrátane teba predstavujú. A pokiaľ máš danú legislatívu a oprávnenia exekútorov naštudované a osobnú skúsenosť s tým, že to nejaký exekútor porušuje, kľudne sa obráť na Slovenskú komoru exekútorov s podnetom, kde si na daného exekútora “posvietia”, požiadajú o vysvetlenie, prípadne potrestajú v disciplinárnom konaní, ver, že oni sami sa boja a veľmi dobre vedia, čo smú a čo nie, nikomu nestojí prísť o svoje miesto pre nejakú somarinu a určite nerobia štýlom, že im je jedno, čo podľa zákona môžu, ako ty tvrdíš.