Zrušenie investičnej poistky

bambina18
29. sep 2014

dobrý den chcela by som sa spytat ci ma niekto skusenost so zrusenim investicnej zivotnej poistky v Axe. Aky je postup zrusenia a kolko priblizne vratia. mate niekto nejaku skusenost?

lubomirspetko
29. sep 2014

@bambina18

Dobrý deň,

záleží na koľko rokov ste ju mali uzavrenú a aká bola mesačná suma za investične ŽP. V Axe záleží aj od konkrétneho produktu. V praxi sa obvykle prvé 2 roky platia na poplatok. Zrušiť ju môžete podľa zákona 6 týždňov pred dátumom platby.

sansera
1. okt 2014

Presne ako píše kolega. Poistenie vypoviete najneskôr 6 týždňov pred koncom poistného obdobia. Poistné obdobie je obdobie, za ktoré platíte poistné (mesačne, ročne,...).
Výpoveď podáte prostrednístvom žiadosti, ktorú podpísanú pošlete, alebo odnesiete do poisťovne. Generátor žiadosti nájdete tu: http://www.poistenie.sk/vypoved-poistnej-zmluvy

Životné poistenie je nesmierne nevýhodné rušiť. Odporúčam preto poradiť sa so svojim finančným poradcom a skôr upraviť splátky tak, aby Vám vyhovovali, v opačnom prípade môžete prísť o dosť peňazí.

draik
1. okt 2014

@sansera
Extra nevyhodne je predovsetkym "sporit" prostrednictvom poistky.

sansera
1. okt 2014

@draik
S tým do veľkej miery súhlasím, ale určite by som to takto nepaušalizoval. Pokým chcete sporiť malú čiastku (do 100 EUR mesačne), tak je ťažké nájsť spôsob, ktorým by ste dokázali efektívne zhodnotiť peniaze. IŽP je jedna z ciest, ale je skôr pre "vyspelejšieho" klienta, ktorý sa nezľakne poklesu trhu a občas si fondy aj pozrie. Samozrejme, poistenie nie je určené na sporenie a osobne by som hľadal inú cestu. Na túto tému som napísal kedysi blog: http://www.poistenie.sk/desat-ciest-ako-neinves...