icon

Zrušenie poistky

zuzinka888
31. aug 2022

Ahoj, je tu niekto kto robí v CSOB- poistovni a vedel by mi pomôct zo zruzením/ vyplatenim poistky?? Teda ako postupovat? Naposledy ma pani prehovorila ze to nemam rusit a len urobila nenake upravy. Viem som blba ze sa necham ukecat - chcdm vediet ci treba poslat dopredu nejaku ziadost....Dakujem.

stasim
31. aug 2022

Napíšeš jednoduchú žiadosť: Ziadam o ukončenie poistky/ číslo/ k najbližšiemu možnému termínu. Odkupnu hodnotu žiadam vyplatiť na účet / dopln/...v ČSOB nerobím ....

amonet
31. aug 2022

este by som si pozrela preco ti radila ponizit iba sumy, niekedy je tam poplatok za zrusenie poistky do nejakeho datumu, potom uz nieje. a ak je tam suma nasporena viac ako 3tis mal by byt podpis overeny notarom/mateikou

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sandra19901990
31. aug 2022

Ak zrušíte zmluvu do 2 rokov od uzavretia, ten kto vam to riešil musí vrátiť odmenu za sprostredkovanie. Možno preto vas prehovorila.

rusalinka
31. aug 2022

@zuzinka888 ako dlho máš tú zmluvu? Ak je to zmluva mladá, do cca dvoch rokov, rátaj s tým, že odkupná hodnota nebude žiadna. Ak je staršia, aj tak dostaneš veľmi málo. Žiadosť môžeš napísať aj sama - daj ako dôvod "ukončenie k výročiu" alebo "ukončenie ku koncu poistného obdobia." Dovtedy sa snaž mať všetko uhradené, lebo ak nemáš nárok na odkup, budú od teba chcieť aj poistné za čas trvania zmluvy.

zuzinka888
autor
31. aug 2022

Je to stara zmluva mozno vic ako 20 rokov mamina mi ju zalozila ako pubertacke u kamaratky v nadeji ze kedd budem dospela dostanem balik. Plati sa asi 10 E z toho 5 na sporenie. ( ano viem je to smiesna suma ale 20 rokov dozadu malo 300 korun nejaku hodnotu ked mamka zarobila 4000 korun ) z manzelovho uctu a vypis mi chodi na staru adresu kde nebyvam asi 13 rokov tak sa na to akosi aj pozabudlo.

rusalinka
31. aug 2022

@zuzinka888 ak ti ju zakladala mamka, tak je možné, že o to zrušenie bude musieť požiadať ona ako poistník. A stále platí to, že k výročiu sa to dá - ale dopĺňam, že to musí prísť minimálne 6 týždňov predtým do poisťovne.