Zrušenie úrazovej poistky

lumata
28. jún 2016

Ahojte. Prosím, viete mi niekto odpovedať? Zrušila som úrazovú poistku v Unione. Najskôr mailom, následne mi odpísali , aby som dala písomnú žiadosť a overila podpis úradne, aby mi mohli vyplatiť odkupnú hodnotu. Odpísala som, či to nie je nejaký omyl, veď ja som nemala životnu iba úrazovú, že tam sporenie nemám. Vraj, mi vzniká nárok na odkupu a preto potrebujú overený podpis a číslo účtu...
A ešte som sa opýtala, že či keď prestanem platiť, či mi poistenie zanikne. Odpísali, že po neuhradení poistného posielajú výzvu a keď ani na výzvu poistné neuhradím, tak poistenie zaniká. Ale vraj ja mám nárok na odkupné. No tak, nakoniec som sa dala nahovoriť, podala to písomne, overila podpis na matrike, poslala ... ALE za posledný mesiac som už poistné nezaplatila.A teraz mi prišiel papier, poistka je zrušená , ale chýba im tá jedna splátka, čo som neuhradila. Môžu ma súdne stíhať? Keď to nezaplatím? Lebo ja som im tam znovu mailovala, aby mi napísali, čo sa stane keď to nezaplatím, či ma môžu súdne stíhať a odpísali, že po neuhradení budú súdne vymáhať. ☹

lastom
28. jún 2016

ak je tam odkupna hodnota, tak posledna splatka bude uhradena prave s tej sumy, ktora vam ma byt vyplatena. Pravdepodobne je ich cielom od vas dostat este jednu splatku navyse. Takze im napiste, ze to postupite na slovensku obchodnu inspekciu a uvidite ako budu reagovat. Minimalne sa vam pokusia to vysvetlit podrobne, preco by ste to mali este raz uhradit.

dobromila1111
28. jún 2016

Ano maju narok narok na dlzne poistne. No zvykne sa to riesit ponizenim odkupnej hodnoty,ak teda je jej vyska dostatocna..

lumata
autor
29. jún 2016

vyška odkupnej hodnoty nie je postačujúca.A aj tak neviem, z čoho mi vzniká odkup, keď som si tam nesporila.

dobromila1111
29. jún 2016

Tiez pri urazovke odkup nemam..iba pri zivotke v kombinacii s urazovkou..

diana70
29. jún 2016

@lumata Lumata, splietaš niekoľko odlišných pojmov. Máš čistú úrazovku bez sporiacej zložky alebo so sporením? Ak je so sporiacou zložkou, tak v prípade ak nehradíš poslednú splátku, odtrátajú ti tú chýbajúcu splátku z odkupnej sumy a zvyšok ti pošlú na účet. Ak máš nedostatočnú výšku odkupnej hodnoty, musíš doplatiť chýbajúce poistné, bola si totiž poistne krytá. Len tak pre zaujímavosť, akú máš poisťovňu že ťa buzeruje overeným podpisom? Toto bude nejaká pofideárna poisťovňa, napíš, nech vieme aj my.

lumata
autor
29. jún 2016

@diana70 Diana, nesplietam. Prečítaj si ešte raz čo som písala. Poistená som bola v Unione. A nesporila som si tam nič. Volalo sa to Grand duo life, kde som bola poistená ja a moje dve deti, len uraz, nič som si na sporenie nedávala. Preto neviem, prečo mi pani z Unionu písala, že mám nárok na odkupnú hodnotu, keď som si nesporila.

liz_lemon
29. jún 2016

@lumata mozno sa pomylila
kazdopadne dlzne poistne musis zaplatit, zrejme uz bolo splatne, ked si dala ziadost o zrusenie PZ

diana70
29. jún 2016

@lumata Pri čisto úrazovom poistení odkupná hodnota nie je. Asi sa pomýlila tá pracovníčka. Výpovedná lehota je 6 týždňov pred výročným dňom (napr. ak platíš mesačne napr. 10.-teho v mesiaci, treba vypovedať 1,5 mesiaca vopred), ak máš ročnú, polročnú alebo štvrťročnú platbu, výpovedná lehota je 6 týždňov k výročnému dňu (t.j. ku dňu kedy si mala najbližšiu splatnosť). Ale ako som písala, to dlžné poistné doplatiť treba.

maminka2013
29. jún 2016

Pokial mam vedomost,pri cisto urazovych poistkach odkupna hodnota urcite nie je..nesporili ste tam ani detom? Jedine preto by od vas ziadala c.u.. poistka sa musi rusit 6tyzdnov pred dnom zhodnym so zaciatkom poistenia-tzv vyrocnym dnom.. preto i ked podate ziadost o zrusenie ste este 6t poistena-mozete si stale uplatnit narok ak by sa cokolvek stalo,preto samozrejme musite poistovni este za dany cas zaplatit poslednu splatku.. moze to poistovna vymahat..a overeny podpis notarom?? To ma celkom zaraza.. este som sa s tym nestretla..ale asi ma tato poistovna svoje "moresy" 🙂

maminka2013
29. jún 2016

@lumata este jedna vec... poistka sa automaticky rusi po nezaplateni 4 splatok,ale to neznamena,ze ich od vas nebudu vymahat.. to je omyl..pretoze i ked ste "nezaplatili nacas" poistenie za to obdobie stale trva a poistovna ak by sa nieco stalo musi rovnako za to obdobie vyplatit peniaze... preto tato povinnost je i na druhej strane..

maslenka47
29. jún 2016

@lumata Tu poistnu splatku musis zaplatit. Oni ti sice po spravnosti povedali, ze ked nezaplatis poistne, tak zmluva zanikne. Ale nezanikne k dnu, kedy si prestala platit, ale k dnu kedy mala byt ta nezaplatena poistka splatna + cas na upomienky. A za tento cas musis poistne uhradit, nakolko poistenie stale trvalo.

lumata
autor
29. jún 2016

Ďakujem vám veľmi pekne za vaše odpovede.

maminka2013
30. jún 2016

@lumata niet zač 🙂