Zrušenie životnej poistky v Allianz
Ahojte , po akej dobe od zrušenia môžem čakať peniaze ?
Ja len či životna poistka nie je nahodou len vyplatenie po smrti pozostalým.Moja mama mala životnu poistku a zomrela náhle tak nám poisťovna vyplatila do mesiaca.Ale chceli zo súdnej pitvy správu čo bolo pričinou úmrtia. To je životna poistka. A ked zrušiš tak platiš tam pokutu nejake peniaze si stiahnu. Máš zmluvu tak tam by to malo byť napísane všetky podmienky.
@anonym_autor Však som ti už napísal, že záleží od toho, kedy máš koniec poistného obdobia. Prečo zakladáš novú tému s rovnakou otázkou? Tie odpovede v pôvodnej téme sa ti nepáčili?
Ja len či životna poistka nie je nahodou len vyplatenie po smrti pozostalým.Moja mama mala životnu poistku a zomrela náhle tak nám poisťovna vyplatila do mesiaca.Ale chceli zo súdnej pitvy správu čo bolo pričinou úmrtia. To je životna poistka. A ked zrušiš tak platiš tam pokutu nejake peniaze si stiahnu. Máš zmluvu tak tam by to malo byť napísane všetky podmienky.
@alickapusinka Ona nezomrela, ona vypovedala poistku.
@anonym_autor Však som ti už napísal, že záleží od toho, kedy máš koniec poistného obdobia. Prečo zakladáš novú tému s rovnakou otázkou? Tie odpovede v pôvodnej téme sa ti nepáčili?
@anonym_483048 neviem kto mal akú tému predtým, môj otec v decembri vypovedal poistku a potrebovali by sme vedieť kedy ich môže čakať keďže ich vo februári potrebuje
@anonym_483048 koniec poistenia má o 4 roky , čo to s tým má ? Nechápem. Mne ste ešte nič neodpovedali som tu nová a pýtam sa kôli otcovi ďakujem
@alickapusinka Ona nezomrela, ona vypovedala poistku.
@anonym_483048 No lebo nebolo to z otázky možen vydedukovať.Ak zrušil skôr než konči doba plnenia tak určite si stiahnu nejake penale to znamena že ako keby nejaku pokutu za predčasne zrušenie bude mať a možna tak do mesiaca.
@anonym_483048 koniec poistenia má o 4 roky , čo to s tým má ? Nechápem. Mne ste ešte nič neodpovedali som tu nová a pýtam sa kôli otcovi ďakujem
@anonym_autor To je presne to, že každý píše anonymne a potom aj keď si iný, tak to vyzerá, že sa pýtaš znovu to isté. Tu je tá dnešná téma tiež o zrušenej poistke kde čakajú na vyplatenie:
A nepýtam sa na koniec poistenia, ale na koniec poistného obdobia. Ak nevieš, aký je rozdiel medzi poistnou dobou a poistným obdobím, tak vysvetlím:
Poistná doba - je doba, na ktorú je uzatvorené poistenie. Je to doba od uzatvorenia poistnej zmluvy do konca, kedy má prísť k ukončeniu poistenia, prípadne k vyplateniu poistného.
Poistné obdobie je obdobie, na ktoré sa platí poistné. Zvyčajne je to obdobie 1 roka, vždy ku dňu výročia uzatvorenia.
Takže je jedno, že koniec poistenia nastane o 4 roky. Ak dal otec výpoveď a poistka bola uzatvorená napr. 1.5.2010, tak poistným obdobím bude vždy obdobie medzi 1.5. a 30.4. nasledujúceho roka. Takže ak dal výpoveď teraz, tak poistka sa ukončí až k 30.4.2026 a odkupnú hodnotu dostane vyplatenú do 30 dní od tohto dátumu. Potom je otázne, či vôbec má poistka nejakú odkupnú hodnotu. V prvých rokoch poistenia poistka nemá žiadnu odkupnú hodnotu. Odkukpná hodnota sa nerovná sume, ktorú doteraz zaplatil ako poistné.
@anonym_autor pozri si takmer identicu diskusiu zo vcera ci predvcera... najdes tam odpovede na otazky co sa pytas... este sa to aj tykalo Allianzu...
@anonym_483048 No lebo nebolo to z otázky možen vydedukovať.Ak zrušil skôr než konči doba plnenia tak určite si stiahnu nejake penale to znamena že ako keby nejaku pokutu za predčasne zrušenie bude mať a možna tak do mesiaca.
@alickapusinka V princípe je to pravda, čo si napísala, ale pojmy sú úplne mimo témy. V poistení nie sú penále a nie je ani doba plnenia. A nie je isté, či mu to do mesiaca vyplatia.
@anonym_autor A tiež záleží od toho, o aký typ životného poistenia išlo. Allianz ponúka veľa produktov v životnom poistení. Treba si pozrieť v poistnej zmluve, ako sa tá poistka volá a podľa toho čítať všeobecné poistné podmienky:
https://www.allianz.sk/sk/sukromne-osoby/ine-st...
Sú rôzne životné poistky:
@alickapusinka V princípe je to pravda, čo si napísala, ale pojmy sú úplne mimo témy. V poistení nie sú penále a nie je ani doba plnenia. A nie je isté, či mu to do mesiaca vyplatia.
@chrobak7 ale niečo si stiahnu ked sám zruši klient.

@anonym_autor zase ty? 🙂