Zvyknete daroať 2% z daní?
Dobrý deň ,
Mám takú otázku či zvyknete darovať niekomu alebo nie.
áno
Áno, darujem každý rok. Muž dáva športovému klubu, kde je syn členom a ja tak rôzne: napr Plamienok, Liga proti rakovine, Dobry anjel, Červený nos …
Áno zatiaľ sme dávali s mužom škôlke kde dcéra chodi
@anonym_autor jasné, že darujem. Za rok 2025 už bude možné darovať aj rodičom- starobným dôchodcom. Čiže dohromady sa bude dať darovať 6 percent
Áno samozrejme. Každý rok škole, predtým škôlke. Tento rok pôjde aj rodicom
@anonym_d929f8 nemáš pravdu. Po novom môžeš aj po 2% každému z rodičov. Čiže 6% spolu.
@anonym_d929f8 už je to po novom https://neotax.eu/sk/blog/ako-sa-menia-pravidla...
Ano Plamienku
@anonym_autor áno darujem jednej pani ktorá má postihnutého vnučka. Už asi 5 rokov
@anonym_autor ano kazdy rok
@anonym_autor Už dlhé roky dávame s manželom zvieratkám v núdzi.
@anonym_autor áno každý rok, pre Svetielko nádeje
každoročne Lige proti rakovine
ano, kazdy rok neziskovke, ktorej cinnost poznam a viem, na co pouziju (aj) moje peniaze
Ja som si vzdy vybrala ine zdruzenie napr. Plamienok, Ligu proti rakovine alebo utulok. Teraz neviem.
ano, neziskovke, kt. poznam
@anonym_autor jasne,ze darovat.nenechat tejto vlade ktora to rozkradne.zavisi aka tema je ti blizka,kde by si chcela pomoct
Za mna Poradna Alexis.
Hlavne nenalette Alene Štefanikovej
áno znamy maju choru dcérku tak im muž da na rehabilitácie aj ja tiež im alebo dobremu anjelu.Takže davame.A muž sa opýta kto nikomu nedava v robote je ich veľa nechce odniesť tak pozbiera aj od nich a da tiež dobremu anjelu ktorý nechcu davať že sa im nechce nosiť a vyplňať tlačivo.Tak muž to vyplnía ma dobrý anjel.
Vždy dávam psím útokom, štyrom v okolí na striedačku.
Pravidelne darujeme celá rodina aj kamaráti OZ Sposa Turiec...je to pre rodiny s autizmom...aj nas syn je jeden z nich...
@anonym_autor darujeme škôlke,kde chodí syn
Darujeme sportovemu klubu, kde sportuju synovia, inac by sme dali OZ, co posobi v skole (zabezpecuje materialne vybavenie). Ale davam tam potom sumu extra, kedze sportovy klub nam znizi clenske o polku sumy prispevku, cize ak dame 100 eur, tak mame o 50 eur nizsie clenske. To potom poslem OZ. Tento rok to sice odo mna nebude bohvieco, beriem danovy bonus, lebo muzovi by nevyslo 100 %, tak tie dane mam take symbolicke.
jasne, kazdy rok. Striedame s muzom rozne nase “srdcove” temy:
chudoba - OZ Vagus,
zdravotnictvo - Cerveny nos
skolstvo - OZ pri nasej skolke
niekedy sme davali aj dobremu anjelovi, ale po zlej skusenosti uz nedavame

Pravidelne darujem škole ktorú syn navštevuje a teraz darujem aj rodičom 😊