icon

Chodia vo Francúzsku školáci do školy v kočíku?

11. jan 2025

Ahojte, je pravda že vo Francúzsku rodičia aj školákov berú do školy v kočíku? Len tak pre zaujímavosť, že ako sa to inde inak berie. Lebo ja som si tu vypočula poznámky aj na čerstvo dvojročné dieťa s pomliazdenou nohou viditeľné obviazanou atď, že je veľké na kočík 😅🤷

nikpa
11. jan 2025

To preto, že tu majú ľudia pocit, že môžu strkat svoj nos do všetkého. A najlepšie do cudzieho, do čoho ich nič a o čom nič nevedia. Takže si z toho vôbec nič nerob 😃

kandelabra
11. jan 2025

@nikpa moju 5r kludne posadim, ak ideme niekam dlho a je unavena proste sa s mladsim vymenia, ten si chce zasa pobehat. Vahovy limit splna, co si myslia ludia je mi jedno.

estellas
11. jan 2025

Neviem, nepočula som o tom, zaujíma ma ako to tam majú. Príde mi to trochu zvláštne ísť do školy v kočíku.

vroni
11. jan 2025

Dobrá blbosť. Práve francúzske školstvo je dosť tradičné a prísne, už vidím to nadšenie učiteliek, keby im tam premotivovane matere vozili detičky v kočíku. Ale v princípe som si viackrát všimla, že "vonku" (tj. mimo sk) častejšie vidno veľké deti v kočíku. Ale ono to závisí aj od dieťaťa, ja by som na moje aj trojročné bola bývala potrebovala reťaze, aby v tom kočíku aj zostali.

diewcatqoo
11. jan 2025

Neviem ci do skoly, ale u nas jedna pani z ulice vlani vozievala dieta do predskolskej triedy v skolke. Popravde, ani sa matke nedivim... casto chodievali neskoro, viem, ze chlapcek je taky, ze ma cas vzdy a vsade. Takze si viem predstavit, ze keby som nestihala a vedela by som, ze cesta pesi by nam kvoli tempu dietata trvala 2x dlhsie, tak ho radsej posadim do toho kocika, nez by som sa mala rozculovat (bohuzial, moje dieta od dvoch rokov kocik statocne bojkotovalo, ale keby nie, tak v takychto situaciach je kocik napomocny).

prasiatko30
11. jan 2025

Hmm a keby aj aky je rozdiel brat 10r autom az pred skolu autom co neurobia ani dva kroky a uz su v skole a zobrat rano ospale 3-5r dieta v zime alebo ked je proste mrzuté a nic sa mu nechce a naložím ho do buginy a zaveziem do skoly ktoru ma 10-20min rezkým krokom?

letfenixa
11. jan 2025

Škola vo Fran. je od 3 rokov, tak možno aj áno.
@autorka úplne mám v p...., čo si kto myslí, aké veľké dieťa vozim v kočíku a naviac ak má zdrav.problem.

jaskolka
11. jan 2025

Neviem,ako je to vo Francúzsku (ani nikde inde)a je mi úplne jedno, koľko rokov má aké dieťa v kočíku. Tu jedna mamička tiež vozí do škôlky dieťa v kočíku, normálne ho vyloží a ide s prázdnym domov a poobede opačne. Dieťa je synov spoluziak,čiže má cca 4 roky.
Sú ľudia,čo vozia deti pár metrom autom a sú takí,co vozia kočíkom,lebo idú z druhého konca dediny a je to tak rýchlejšie .je to každého vec,ako sa zariadi.

valikasikulova
11. jan 2025

@jaskolka ze ti bez auta sú ekologickejši 😀😀😀😀 (to tak na odľahčenie ) ...no a ja keď sme fakt nestíhali ze bolo 7:57 tak dieťa na ruky a pobehla som s nim 😅😅😅

angelinja
Autor odpoveď zmazal
dixitka
12. jan 2025

Nejaký čas som tam žila a nič také som si nevšimla 😀

Samozrejme, 2-ročné v kočíku je úplne v pohode aj bez obviazanej nohy. Môj bude mať onedlho 2 roky, chodí rád, vydrží dlho, ale to tempo je pre mňa na slučku 🫣 takže keď chcem mať z prechádzky nejaký úžitok aj ja, ideme s kočíkom, rovnako aj keď sa niekam ponáhľam alebo keď nechcem, aby v obchode pozhadzoval polovicu vecí 🙂