Pôrodnica Galanta - obavy o bezpečnosť
Zdravím
Ja viem, že je to chúlostivá téma, ale nakoľko sa mi blíži termín pôrodu začínam mať obavy.Ide totižto o to, že som za posledné 3 dni počula od rôznych ľudí, že v tejto pôrodnici teraz nedávno zomrela mamička pri pôrode. Dieťa prežilo ale ona nie, zachytili ste prosím túto informáciu ? Viem, že táto pôrodnica má rozne recenzie, je to 50/50 a pamätám si reportáž kedy tam pri pôrode zomrelo dieťa a lekár ostal nepotrestaný, tak teraz váham či nezmeniť porodnicu.
Ďakujem
Myslím si,že neexistuje pôrodnica na slovenku,v ktorej neumrelo dieťa alebo rodička.Tak teraz čo? Budeš rodiť kde?
@doriiis vieš co asi v mastali...tebe ked je jedno kde budes rodit alebo kde si rodila je tvoj problem..mna to zaujima a urcite by som sa takemu miestu chcela vyhnut....ALe tak kazdy ma ine priority 🙂
Je v poriadku mat obavy. Vdaka modernej medicine sa porody stali naozaj neuveritelne bezpecne pre matky aj deti, ale to neznamena, ze je to 100%. To ze niekto pri porode zomre, nemusi znamenat, ze lekar ma automaticky byt potrestany. Zaroven je dolezite doverovat personalu pri porode, tak si to rozmysli a chod rodit tam, kde budes ludom okolo seba verit
Preboha žena.Rozmyslaj.Btw.Ja som rodila v nemocnici,kde pred 30 tími rokmi zomrela moja predčasne narodená sestra.🤷🏻♀️Tak,ako ľudia žiaľ umierajú pri operáciách,umierajú aj pri po pôrodoch.Ale to neznamená,že niekto urobil chybu.
Je v poriadku mat obavy. Vdaka modernej medicine sa porody stali naozaj neuveritelne bezpecne pre matky aj deti, ale to neznamena, ze je to 100%. To ze niekto pri porode zomre, nemusi znamenat, ze lekar ma automaticky byt potrestany. Zaroven je dolezite doverovat personalu pri porode, tak si to rozmysli a chod rodit tam, kde budes ludom okolo seba verit
@michaelajednorozec tu islo o pochybenie lekara kde sa mamicka s manzelom stazovali ako jej je zle,nevolno nevie sa nadychnut a jedine co jej doktor povedal ze nie je jedina ktora rodi a musi nieco vydrzat,,,zial krv jej zaliala pluca
Toto je jedina informacia o ktorej viem a preto som sa chcela len poinformovat...
Nevieš ani či umrela ani z akého dôvodu. Pri pôrode sa môže stať kopa vecí a nemusí to byť chyba lekára.
@anonym_autor ja som rodila v Galante.. 3 dní som sa trápila, utlmovali ma, nadávali mi, že nemám skučať, ze kontrakcie sú normálna vec..po 3 dňoch mala dcérka veľmi zle ozvy tak museli vyvolať pôrod.. doktor nejaký keď ma zbadal začal mi nadávať prečo som si nedala pichnúť epidural..samozrejme po takom čase som bola so silami v koncoch..zavolali lekárov aj z detského oddelenia, pretoze cakali, ze malej bude treba pomoct..mňa rodili dvaja, lekár a zaucajuca lekarka..bol to najhorší zážitok v mojom živote, museli mi skákať na brucho, stále kričali..hrozne 😏 a o nepríjemných a neochotne sestričkach v pôrodnej časti ani nehovorím, to bol des..
Chod do nemocnice, co je dobre vybavena keby cosi, napr Nove Zamky maju neonatologiu, alebo Nitra, Bratislava.
ono skôr ide o to kde bývaš...lebo predpokladám že ak bývaš v okolí Galanty tak nepôjdeš do BA ak sa ti už začne pôrod.....ty môžeš odrodiť do polhodinky od začiatku pôrodu, rovnako ako môžeš rodiť cez 24 hodín....a ano, všade sa stane že zomrie mamička alebo dieťa....môže byť najlepšie vybavená pôrodnica, top zaistený pôrodník ale ak sa niečo poserie počas pôrodu a tým myslím nepredvídaná komplikácia - tak tragédia je hneď na svete....
@anonym_autor je tu skupina pôrodnica Galanta
Preboha žena.Rozmyslaj.Btw.Ja som rodila v nemocnici,kde pred 30 tími rokmi zomrela moja predčasne narodená sestra.🤷🏻♀️Tak,ako ľudia žiaľ umierajú pri operáciách,umierajú aj pri po pôrodoch.Ale to neznamená,že niekto urobil chybu.
@doriiis no, ale to bol teda dobre blbý príklad, však predčasne narodené dieťa = potrat. Takže to sa dalo očakávať.
@anonym_autor tiež som o tom počula, že vraj sa jej ťažko dýchalo, doktorka ju nebrala vážne že je len precitlivená, a po pôrode zomrela na plucnu emboliu
@doriiis no, ale to bol teda dobre blbý príklad, však predčasne narodené dieťa = potrat. Takže to sa dalo očakávať.
@anonym_160ff9 ...no čo ja viem.Aj ja aj moja žijúca sestra sme predčasne narodené.Sestra prežila iba vďaka tomu asi,že sa narodila v NZ,kde uz pred 40 timi rokmi bolo najlepšie oddelenie neonatológie.A dodnes je.
@anonym_autor rodila som v Ga obe dcerky a poviem to na rovinu- nie, nesla by som do Ga rodit!! Hej, viem o tomto pripade co zomrela teraz ta mamicka , po sebe mimo babatka zanechala este dalsie dve deti 😢 Plucna embolya 😢 a otec nebol zapisany ani do RL :( kedze neboli manzelia …
@anonym_autor
Áno je to pravda. Stalo sa to 7.7.2025
@anonym_autor rodila som v Ga obe dcerky a poviem to na rovinu- nie, nesla by som do Ga rodit!! Hej, viem o tomto pripade co zomrela teraz ta mamicka , po sebe mimo babatka zanechala este dalsie dve deti 😢 Plucna embolya 😢 a otec nebol zapisany ani do RL :( kedze neboli manzelia …
@veveli
Sťažovala sa, nebrali ju vážne. Nie len doktorka ale ani sestricky. Vlastne cely personal. Nevedela dychat, tocila sa jej hlava, bolo jej na zvracanie, nemala silu porodit babatko.
Nevieš ani či umrela ani z akého dôvodu. Pri pôrode sa môže stať kopa vecí a nemusí to byť chyba lekára.
@januska12323
Zomrela.
@anonym_autor
Je to pravda stalo sa to 7.7.2025
@michaelajednorozec tu islo o pochybenie lekara kde sa mamicka s manzelom stazovali ako jej je zle,nevolno nevie sa nadychnut a jedine co jej doktor povedal ze nie je jedina ktora rodi a musi nieco vydrzat,,,zial krv jej zaliala pluca
Toto je jedina informacia o ktorej viem a preto som sa chcela len poinformovat...
@anonym_autor ja osobne poznám prípad keď pri tzv rutinnéj operácii dieťaťa nastalo toľko komplikácií že ho priamo na operačnom stole museli niekoľko krát ozivovat... Operoval ho primár ktorý je medzinárodne veľmi uznávaný odborník chodí na operácie aj do zahraničia... Takže áno stát sa môže čokoľvek niektoré veci jednoducho neovplyvnís... Výber si nemocnicu ktorej dôveruješ ale ani tam nemáš nič zaručene žiaľ co ma prísť to príde nenarobis s tým žiaľ nič ani ty ani nikto iný.....
@anonym_autor galantsku nemocnicu by som vynechala hneď z dvoch dôvodov 👌
Prvý je prístup personálu, 3 ženy z rodiny tam rodili a všetko zle..
Druhy je, že keď má bábätko komplikácie, tak ho prevážajú..
Ja osobne som pred 3 rokmi rodila v Trnave.. A nešla by som inam.. Či už ochota počas pôrodu (rodila som 4 kilove dieťa, hrozili kliešte), asistentky úžasné, pomáhali jak vedeli, privolaný lekár odrodil do 5 minút, každý krok komentoval, informoval ma.. Šitie žiadna trauma.. Starostlivosť o malého na jiske, o mňa na oddelení úžasná 🙏
Ja nemôžem okrem jedla a teda menej konfortnej izby nič vytknúť, ale tentokrát plánujem nadštandard ak bude voľný kvôli návštevam ♥️
@anonym_autor rodila som vlani v Galante, a dakujem nikdy viac. Ani umriet tam nepojdem. V mastali by som umrela dostojnejsie, nez tam. A najhorsie su tam tie neprofesionalne, upicovane sestricky. Ako predavacky pri sunkach v jednote. A myslim si, ze teraz som dost urazila tie predavacky. Otras a hroza. Lekari boli super ale snimi si tak 1% casu z celeho porodu.
Ahoj, ja som rodila v GA v januári a tiež by som tam druhýkrát nešla.. zvolila by som už NZ 🙂)
Ale Penta predsa zlepšuje zdravotníctvo, tak čoho sa bojíte ženy? Práve preto by takéto pochybné nemocnice ani nemali byť. Osobne by som tam nešla rodit, ani keby to bola jediná pôrodnica v okolí.
Ahojte , mám o týždeň termín. Planujem tu rodiť keďže to mám najbližšie a najdostupnejšie. Doteraz som počula čo sa týka pôrodníctva v tejto nemocnici väčšinou dobré ohlasy. Toto má extrémne zaskočilo a vydesilo lebo ja sama mám problém z dýchaním už teraz. Minulý týždeň som bola aj na pohotovosti s tým že sa mi vážne ťažko dýcha a dali mi len nejaké lieky na prírodnej báze , povedali že mi bábätko tlačí a že to bude aj tak určite tým. Teraz tam pôjdem s dosť veľkým strachom.
Tá mamička mi nebola úplne cudzia, poznám meno, mali sme spoločných známych...ja osobne by som nešla do nemocnice, kde nemajú neonatológiu, kde majú za rok o 50% menej pôrodov ako v nemocnici napr v Trnave alebo Nitre. Tú trnavu máte z Galanty fakt na skok. Už len to že tam majú omnoho viac pôrodov značí že musia mať viac skúseností, lekári sa nemôžu učiť len z kníh, ale hlavne z praxe a keď sa k toľkým pôrodom nedostane, nemôže sa zlepšovať.
Poznala som mamičku Orsi osobne, veľmi sa na bábätko tešila. Mala ešte dve staršie dcérky, robila pani učiteľku v škôlke a bola veľmi obľúbená. Je to veľká tragédia.
Poznala som mamičku Orsi osobne, veľmi sa na bábätko tešila. Mala ešte dve staršie dcérky, robila pani učiteľku v škôlke a bola veľmi obľúbená. Je to veľká tragédia.
@petronela1985 strašné..3 deti bez mamy :( a je mi z toho úplne zle, cítim zlosť a všetko možné, keď si predstavím ako sa lekári vedia správať, zľahčovať problémy, lebo však rodiace ženy sa stále sťažujú, kričia, žiadnej nie je dobre, tak teraz všetky budeme brať ako precitlivene a preháňajúce.
@petronela1985 strašné..3 deti bez mamy :( a je mi z toho úplne zle, cítim zlosť a všetko možné, keď si predstavím ako sa lekári vedia správať, zľahčovať problémy, lebo však rodiace ženy sa stále sťažujú, kričia, žiadnej nie je dobre, tak teraz všetky budeme brať ako precitlivene a preháňajúce.
@rommie veru, presne ako píšeš. Ja tomu nerozumiem, rodila som v Nitre 2x a každú chvíľu sa pýtali, ako sa cítim, boli plne nápomocní. Je mi to veľmi ľúto, ťažké čítanie toho článku to bolo 🥺

Myslím si,že neexistuje pôrodnica na slovenku,v ktorej neumrelo dieťa alebo rodička.Tak teraz čo? Budeš rodiť kde?