Skúsenosť s nemocnicou Galanta - chirurgické oddelenie
Chcem sa podeliť o veľmi negatívnu skúsenosť s nemocnicou v Galante. Hospitalizovali sme tam nášho dedka, ktorý prišiel pri plnom vedomí, ale s diabetickou nohou (ktorú sme chceli riešiť). Počas hospitalizácie sa jeho stav výrazne zhoršil – bol omámený, nič nejedol a prestal sa s nami rozprávať. Bolo nám oznámené, že dostáva silné antibiotiká a že jeho stav sa vraj výrazne zlepšil.
Zavolali sme ošetrujúceho lekára, aby nám vysvetlil, čo sa deje. Ten však pôsobil úplne nepripravený, nevedel ani základné informácie a reagoval arogantne (za ten týždeň, čo tam bol hospitalizovaný, sme sa ho opýtali 2-krát, z toho 2-krát nevedel ani o koho sa jedná). Na naše obavy odpovedal slovami: „Ja sa nemôžem chodiť pozerať na pacienta každých 5 minút,“ hoci sme to od neho vôbec nežiadali. Takéto správanie považujem za úplne neprijateľné a neprofesionálne.
Za týždeň hospitalizácie mu stúpol stupeň poškodenia obličiek zo stupňa 2 na stupeň 4.Domov nám ho vrátili so zápalom pľúc, čo bolo v jeho stave, žiaľ, smrteľné. Celý prístup personálu, nedostatok komunikácie a ľahostajnosť nás veľmi sklamali. Sme z tejto skúsenosti zhrození a nikdy by sme nechceli, aby si týmto musel prejsť niekto iný. Na základe našej skúsenosti sa ani nečudujem, že galantská nemocnica je tak nízko hodnotená.
PS: Ak sa vedia za toto zodpovedné osoby pozrieť do zrkadla je to pre mňa nepochopiteľné.
My mame tiez nieco podobne galanta interne
Galantska nemocnica je znama tym, ze sa zasekla v stredoveku. Zial, podobnych pripadov je vela… :(
@anonym1012 to mi je luto🙁nepotesim ta, ale toto sa deje vo vsetkych nemocniciach. Najviac na to doplacaju stari ludia. Pre nemocnicu je zaujimavy vykon, co najkratsia rekonvalescencia, idealny sebestacny pacient a otocit na lozku co najviac pacientov, aby sa vykazovali vykony. Doliecovakov je malo a pocet lozok nestaci. Bude sa to iba zhorsovat so starnocou populaciou, tzn. Ze nasa generacia sa ma na co tesit, ak nepridu nejake systemove opatrenia.
@portret7 presne tak, my mame zlu skusenost s antolskou, poslali mladeho cloveka s vyvodmi s brucha domov, s tym zer si ma sam zohnat a vyplahovat vyvod, s tym ze sa ma sam objednat na histologiu ( a pritom ledva chodil!) a lezal tam dva tyzdne a neboli schopni pourgovat situaciu, aby cim skor boal histologia kedze sa jednalo o pankreas. a este tam ten drbnnuty lekar vtipkoval ze moze byt rad, ze nema este nikde metastazy a ze sak nech si to riesi uz po vlastnej osi ! nedali mu ani lieky na odvodnenie, ascites s par litrami vody v bruchu, nemam slov. !!!!!
este aj tie sondy do brucha, mu robili velmi necitlivo ! a bolestivo !
on co ledva jedol, :( tak ho v takom zubezenom stave poslali domov, 100kg clovek, my sme sa mali starat !
Podobný prístup som zažil aj v našej nemocnici na chirurgii, ale to bolo ešte v stredoveku, v roku 1997.
Teraz za posledný rok som pobehal všetky možné oddelenia okrem gynekológie a zlepšilo sa to dosť.
Snad len nevypisuješ sem na koňa, ale už si podala aj šťažnosť a budú to kompetentné úrady aj riesiť..My sme tam skoro prišli o dieťa a je tomu už 7 rokov čo sa s nimi naťahujeme s právnikmi takže snáď si podnikla adekvátne kroky k tomu aby to prešetrili
@anonym1012 Presne ako opisujete mám podobnú skúsenosť s otcom práva na chirurgicko-traumatoligickom oddelení. Bol tam v septembri 2025. Prijali ho so zlomenými rebrami po páde. Ešte druhý deň bol ,,normálny" . Začali mu zakazovať na záchod. Tretí deň ho zrazu previezli na Jisku. Prestal rozprávať, ostal omámený. Začal si vytrhávať cievku aj kanilu. Začali mu priväzovať ruky. Cca piaty deň ho vrátili na chrirgiu. To už nechcel jesť, dehydrovaný. Nikto si ho nevšímal. Bol dezorientovaný. Od začiatku ho sfetovali a keď spal ho presúvali po oddeleniach. Po týždni a pol ho odviezli na geriatriu. Lekárka podobne neinformovaná. Prislúbila nám oňho lepšiu starostlivosť, ale sestry ho úplne zanedbávali hygienicky, duševne. Mňa arogantne vyhodili z oddelenia, keď som mu doniesol mimo návštevné hodiny čisté prádlo. Bol stále priviazaný a dehydrovaný. Ku koncu sme si ho stihli ešte umyť trocha ,oholiť a umyť zuby. Už blúznil, mal vidiny. Posledný deň povedal len jednu vetu : Je to na hovno ! Ráno o 5 hodine zomrel na zápal pľúc. Ležal som tiež na chirurgii po autonehode a viem ako sa správali tie sestry. Ale na mňa si tak nedovolili ako na starého človeka. Smrť otca pripisujem z veľkej časti im ! 😔

@anonym1012 to mi je luto🙁nepotesim ta, ale toto sa deje vo vsetkych nemocniciach. Najviac na to doplacaju stari ludia. Pre nemocnicu je zaujimavy vykon, co najkratsia rekonvalescencia, idealny sebestacny pacient a otocit na lozku co najviac pacientov, aby sa vykazovali vykony. Doliecovakov je malo a pocet lozok nestaci. Bude sa to iba zhorsovat so starnocou populaciou, tzn. Ze nasa generacia sa ma na co tesit, ak nepridu nejake systemove opatrenia.