icon

Skúsenosť s nemocnicou Galanta - chirurgické oddelenie

anonym1012
6. sep 2025

Chcem sa podeliť o veľmi negatívnu skúsenosť s nemocnicou v Galante. Hospitalizovali sme tam nášho dedka, ktorý prišiel pri plnom vedomí, ale s diabetickou nohou (ktorú sme chceli riešiť). Počas hospitalizácie sa jeho stav výrazne zhoršil – bol omámený, nič nejedol a prestal sa s nami rozprávať. Bolo nám oznámené, že dostáva silné antibiotiká a že jeho stav sa vraj výrazne zlepšil.

Zavolali sme ošetrujúceho lekára, aby nám vysvetlil, čo sa deje. Ten však pôsobil úplne nepripravený, nevedel ani základné informácie a reagoval arogantne (za ten týždeň, čo tam bol hospitalizovaný, sme sa ho opýtali 2-krát, z toho 2-krát nevedel ani o koho sa jedná). Na naše obavy odpovedal slovami: „Ja sa nemôžem chodiť pozerať na pacienta každých 5 minút,“ hoci sme to od neho vôbec nežiadali. Takéto správanie považujem za úplne neprijateľné a neprofesionálne.

Za týždeň hospitalizácie mu stúpol stupeň poškodenia obličiek zo stupňa 2 na stupeň 4.Domov nám ho vrátili so zápalom pľúc, čo bolo v jeho stave, žiaľ, smrteľné. Celý prístup personálu, nedostatok komunikácie a ľahostajnosť nás veľmi sklamali. Sme z tejto skúsenosti zhrození a nikdy by sme nechceli, aby si týmto musel prejsť niekto iný. Na základe našej skúsenosti sa ani nečudujem, že galantská nemocnica je tak nízko hodnotená.

PS: Ak sa vedia za toto zodpovedné osoby pozrieť do zrkadla je to pre mňa nepochopiteľné.

portret7
6. sep 2025

@anonym1012 to mi je luto🙁nepotesim ta, ale toto sa deje vo vsetkych nemocniciach. Najviac na to doplacaju stari ludia. Pre nemocnicu je zaujimavy vykon, co najkratsia rekonvalescencia, idealny sebestacny pacient a otocit na lozku co najviac pacientov, aby sa vykazovali vykony. Doliecovakov je malo a pocet lozok nestaci. Bude sa to iba zhorsovat so starnocou populaciou, tzn. Ze nasa generacia sa ma na co tesit, ak nepridu nejake systemove opatrenia.

anonym_55986f
6. sep 2025

My mame tiez nieco podobne galanta interne

guudy
6. sep 2025

Galantska nemocnica je znama tym, ze sa zasekla v stredoveku. Zial, podobnych pripadov je vela… :(

anonym_899e66
6. sep 2025
@portret7

@anonym1012 to mi je luto🙁nepotesim ta, ale toto sa deje vo vsetkych nemocniciach. Najviac na to doplacaju stari ludia. Pre nemocnicu je zaujimavy vykon, co najkratsia rekonvalescencia, idealny sebestacny pacient a otocit na lozku co najviac pacientov, aby sa vykazovali vykony. Doliecovakov je malo a pocet lozok nestaci. Bude sa to iba zhorsovat so starnocou populaciou, tzn. Ze nasa generacia sa ma na co tesit, ak nepridu nejake systemove opatrenia.

@portret7 presne tak, my mame zlu skusenost s antolskou, poslali mladeho cloveka s vyvodmi s brucha domov, s tym zer si ma sam zohnat a vyplahovat vyvod, s tym ze sa ma sam objednat na histologiu ( a pritom ledva chodil!) a lezal tam dva tyzdne a neboli schopni pourgovat situaciu, aby cim skor boal histologia kedze sa jednalo o pankreas. a este tam ten drbnnuty lekar vtipkoval ze moze byt rad, ze nema este nikde metastazy a ze sak nech si to riesi uz po vlastnej osi ! nedali mu ani lieky na odvodnenie, ascites s par litrami vody v bruchu, nemam slov. !!!!!
este aj tie sondy do brucha, mu robili velmi necitlivo ! a bolestivo !
on co ledva jedol, :( tak ho v takom zubezenom stave poslali domov, 100kg clovek, my sme sa mali starat !

sevrin
6. sep 2025

Podobný prístup som zažil aj v našej nemocnici na chirurgii, ale to bolo ešte v stredoveku, v roku 1997.
Teraz za posledný rok som pobehal všetky možné oddelenia okrem gynekológie a zlepšilo sa to dosť.

anonym_6ae9c1
8. sep 2025

Snad len nevypisuješ sem na koňa, ale už si podala aj šťažnosť a budú to kompetentné úrady aj riesiť..My sme tam skoro prišli o dieťa a je tomu už 7 rokov čo sa s nimi naťahujeme s právnikmi takže snáď si podnikla adekvátne kroky k tomu aby to prešetrili