icon

Skúsenosti s cirkevnou základnou školou v Seredi

30. mar 2025

Ahojte, má niektorá z vás skúsenosť s touto školou? Aktuálne je to bilingválna škola, kde učia metódou CLIL. V hodnoteniach je hodnotená ako najlepšia škola v okrese. Uvazujem ze tam prihlasim syna avsak zaujíma ma, ak tam mate deti, ako je to na skole s náboženstvom? Sú deti nútené k modleniu, omšiam, častým návštevam kostola? Je tam náboženstvo ako jeden z ťažších predmetov? Ďakujem za info

mogaa
30. mar 2025

súčasťou vyučovania sú omše v priestoroch školy je kaplnka....a neberú tam automaticky každé dieťa, hlavne ak nie je zo Serede

autor
30. mar 2025

@mogaa áno, viem, že sa tam nedostane každý. My sme priamo zo serede. A vaše deti tam študujú? Ako často sa musia modliť? Je to tam citeľne, ze je skola cirkevna?

zuzinabila
31. mar 2025

🤦‍♀️ano,deti na cirkevnych skolach maju pravidelne modlitby,sv.omse ,duchovne obnovy , zvyseny pocet hodin nabozenstva bezne a dalsie. A ty ako rodic na zaciatku podpisujes ze s touto vychovou suhlasis. Radsej vyber nejaku sukromnu ked s tym mas uz na zaciatku problem

kati301
31. mar 2025

Ja som tam chodila. Modlili sme sa každý deň pred vyučovaním a asi 4x do roka bola omsa v kaplnke na škole. Okrem toho sme sa každý rok zapájali pred Vianocami do Misijných diel a vytvárali veci na predaj a podporu, robili jasličkách slávnosť. Viacmenej tieto aktivity boli dobrovoľne. Ak sa nemýlim nedá sa vybrať etika, je len náboženstvo. To je raz do týždňa klasicky. Preferovali na škole cirkevný pozdrav. Ale inak žiadny veľký rozdiel oproti bežným školám. Účasť na sviatostiach /prijmanie, birmovka/ sa považovalo za samozrejme, keďže sme boli na cirkevnej škole.
Mne sa ta škola veľmi páčila a dupľom sa mi páči akým smerom ide teraz a čo tam aktuálne riaditeľka robí. Mám v pláne tam dať aj dceru za par rokov 🙂

jankaa26
5. apr 2025

My tam mame dieta. Je to výberová a dobra skola. A ano, su omse raz mesacne,modli sa na začiatku a konci vyúčtovania atd. Chodila som tam aj ja. Mne sa napr. nepaci ze tam chodia deti neveriacich rodicov a potom sabotuju napr. omse atd. A nechapem na co tam idu deti neveriacich rodičov, ked nerespektuju charakter skoly. Ako tu bolo spominane, radšej dat potom dieta na inu skolu.