Ako si vybrať šijací stroj na vlastné odevy?
Ahojte, dievčatá,
plánujem si kúpiť šijací stroj, akurát že v tom vôbec nemám prehľad. V minulosti som si šila na stroji mojej mamy, ona ho využívala na rôzne malé opravy. Chcem si šiť vlastné odevy ako sukne. Šijete niektorá vo veľkom, že mi viete poradiť?
Mám Toyota JFS 18 už asi 14 rokov,funguje paradne ale na úpravy používame,nešijem oblečenie
Ja mam obycajny sijaci stroj uz 25 r. Pokusala som sa na nom sit si veci, nieco sa aj podarilo, ale bolo to veru davno. No kebyze si mam teraz vybrat, urcite investujem do obnitkovacieho.
@lalala2020 no podla toho, z akych materialov chces sit. Ja mam klasiku, rovnosteh na pevne tkane latky, to mam staru Veritasku z roku 89, ma aj volne rameno, aj pruzne stehy. Ale zaroven mam Toyotu - overlock od mamy, na zacistovanie krajov, aby to bolo ako profi a neparalo sa. No a rok a pol mam over/cover od Babylocku, kvoli upletom, z tych sijem pre deti vela, tricka, teplacky. Zosivam na overlocku a kraje rukavov, spodok, zakladam na coverlocku. To uz vyzera potom ako "tricko z obchodu", len zvycajne je pekne rovne, nie skrutene ako tie krivule z obchodov...😅.
Takze ak nemas vobec stroj, tak Ti treba zaklad, ja by som vyberala z Janome napriklad, nejaku strednu radu, kde su aj elasticke stehy a moznost dvojihly a pripadne neskor overlock, ak by sila viac z upletov. Ale neodporucam plastove lacnaky Singer z Lidla napriklad, to sa viac nazlostis ako si pomozes. Treba kupovat v obchodoch na to urcenych. Ja som ten novy Babylock az 3x reklamovala, z vyroby tam nebolo dobre doladene napinanie niti na coverlocku. Az na tretikrat mi to uznali a vymenili cely napinaci mechanizmus. Este aj do Suzuki k vyrobcovi v Japonsku som pisala...🫣. Ale u tychto drahsich, tam asi vylucovali moznost chyby, no a stroj za stroj, to neboli ochotni vymenit, no natahovala som sa skoro pol roka s nimi. Ale teraz uz funguje ako ma.

Za mňa Toyota sú dobré stroje