icon

Ako vám išlo prvý deň háčkovanie?

23. feb 2026

Ahojte keď ste začínali s háčkovanim úplne ako laici ako vám to išlo hneď v prvý deň a co ste sa za ten deň naucili? Ja maximálne náramok také tie retiazky úplne "jednoduché". Aj vy ste mali kŕče v rukách? Pripadám si taka neskoordinovana neviem ako to správne držať keď je to na pevno robia sa príliš úzke očka a niekedy cez to už priadzu neprepcham tak musím jedno ocko vyparat a znova. Keď je to na voľno tak sa mi to nedá nabrať na háčik ach Jo. Ako to je ideálne držať? Zlepší sa to? Aký čas vám trvalo vedieť uhackovat aspoň nejakú mini dečku pre bábiku alebo nejaku ozdobu? 🤗

biba_18
23. feb 2026

cvik robí majstra…

biba_18
23. feb 2026

a nezaťahuj veľmi očká, čím skôr sa to odnauč…

kvieta
23. feb 2026

Keď sa ešte iba začínaš učiť, na prvé kroky je dobré použiť hrubší háčik a aj priadzu, vlnu. Ľahšie sa narába s hrubším háčikom, nacvičíš si to a neskôr to už pôjde ľahšie aj s tenkým.

rozculena
23. feb 2026

nešlo,lebo som ľaváčka.Viem len základ.Na háčkovanie som sa vykašľala.Štrikovať som sa naučila,aj svetrov dosť som poštrikovala

anonym_b0be83
23. feb 2026

@anonym_autor robila som kurzy. Odporúčam háčik č.3 a priadzu k tomu. Najlepšie nejakú Camilu, Cataniu...
Prvý deň som učila retiazku, krátky stĺpik. Druhý deň polodlhý a dlhý a do kruhu. Na tretí deň už išli buď ciapočku, alebo štvorec, podľa toho, čo chceli. Jedná sa za 2 týždne naučila čítať vzory a rovno robila hračky. Niekoho to nebavilo vôbec a na ďalší deň ani neprišli.

lindusss2016
23. feb 2026

Len hackuj a hackuj. Nemozes od prvého dna cakat zazraky, ale pride to. Tazko povedat kedy. Ja si svoje zaciatky uz nepamatam, ale bolo to kostrbate. Kazde ocko ine a islo mi to velmi pomaly. Casom vsetko dostanes do ruk, neboj sa

bavlnka92
24. feb 2026

na začiatok si hlavne NEkupuj chlpatú vlnu alebo čokoľvek huňaté. + je fajn mať označovače také spinky aby si nestrácala stĺpce v riadkoch. popozerať videá ako sa robia ktoré stĺpiky a skúšať 🙂

summer23456
24. feb 2026

Baby a čo také hackujete?

karhi
24. feb 2026

u mňa úplná katastrofa. štrikovanie, to mi išlo hneď, ale na háčkovanie som nejaká ľavá 😀

anonym_b432ae
Autor odpoveď zmazal