icon

Ako vymeniť šnúrku v kraťasoch?

thirstymonk
8. okt 2026

Čaute, asi blbá otázka, ale tak som chlap a tu je veľa žien. Nosievam kraťasy celoročne, najmä po dome. A stáva sa mi, že kraťasy sú síce ešte výborné, zvykol som si na nich a nehodlám ich vyhodiť. Ale šnurka je už preslabená, ba aj potrhaná.
Riešením by bolo odšikovať to krajčírke a nech mi vymení šnúrku, ale taká výmena stojí viac než celé nové kraťasy. Aké existujú iné možnosti? Dá sa niekde kúpiť nejaká špeicálna "kraťasová šnúra" v dajakej galanterii, že si urobím aj tie koncovky na šnúrky a cez dlhé zimné večery budem prevliekať novú šnúru?

katarinaba
•
8. okt 2026

A co keby si si kupil obycajnu gumu do nohavic, navlecies, konce jednoducho zauzlujes a mas?
Snurky urcite su, popozeraj galanterie. Mozno by stacili aj dlhe snurky do topanok - kupis v obuvi.

kabinka11
•
8. okt 2026

@thirstymonk starú šnúrku vytiahni a navleč novú. Kúpiš v galanterii.

michaela329
•
8. okt 2026

@thirstymonk šnúrku aj zaslepky kúpiš normálne v galanterii, vytiahnui starú, odmeraj (je to metráž) a doma navleč (začiatok šnúrky si spevni zicherkou a zicherku ľahko tým tunelom prevlečieš aj so šnúrkou).

thirstymonk
autor
•
8. okt 2026
@katarinaba

A co keby si si kupil obycajnu gumu do nohavic, navlecies, konce jednoducho zauzlujes a mas?
Snurky urcite su, popozeraj galanterie. Mozno by stacili aj dlhe snurky do topanok - kupis v obuvi.

@katarinaba Guma mi nestači... ja si to nepričetne sťahujem šnurkou a preto sa mi aj v mieste uzla tie šnurky časom ničia. Teraz keď som za 5 tyždňov zhodil z pásu skoro 10cm, tak so šnúrkou je to simple, viac natiahnem, guma už by mi bola voľná

thirstymonk
autor
•
8. okt 2026
@michaela329

@thirstymonk šnúrku aj zaslepky kúpiš normálne v galanterii, vytiahnui starú, odmeraj (je to metráž) a doma navleč (začiatok šnúrky si spevni zicherkou a zicherku ľahko tým tunelom prevlečieš aj so šnúrkou).

@michaela329 Toto asi u nás - panubohu za chrbtom, nekúpim... ale pozriem nejaké eshopy 🙂 A šnúry kúpim aj 20 metrov kľudne a budem si strihať podľa potreby. Predpokladám, že na tie záslepky treba asi nejaké kliešte, čo to stlačia, či?

aalt
•
8. okt 2026

Snurok aj koncoviek je na nete neurekom. Daj si snurka do teplakov, odevna koncovka na snurku atd ... vymena nic lahsie, priviazes na staru a vymenis. Alebo zicherkou, alebo ak je vacsia koncovka, tak staci len ta.

michaela329
•
8. okt 2026
@thirstymonk

@michaela329 Toto asi u nás - panubohu za chrbtom, nekúpim... ale pozriem nejaké eshopy 🙂 A šnúry kúpim aj 20 metrov kľudne a budem si strihať podľa potreby. Predpokladám, že na tie záslepky treba asi nejaké kliešte, čo to stlačia, či?

@thirstymonk ja davam také tie posuvné (vieš recyklovať) a na konci len urobím uzlik. Práveže ja tieto veci kupujem v dedinskej galanterii, ale tak uvidíš 🤷

aalt
•
8. okt 2026

Inac, niekedy je ta snurka vzadu presita, tu len tak jednoducho nevytiahnes, musis to presitie vzadu odparat. A koncovky su aj na uzlik, alebo take zacvakavacie, ze netreba ziadne klieste.

thirstymonk
autor
•
8. okt 2026
@aalt

Inac, niekedy je ta snurka vzadu presita, tu len tak jednoducho nevytiahnes, musis to presitie vzadu odparat. A koncovky su aj na uzlik, alebo take zacvakavacie, ze netreba ziadne klieste.

@aalt No veď toho sa presne bojim... ale tak väčšinou sú to tie toxické šmaty z temu, tam to prešité nebude... snaď :D
Uvidim. Objednám a budem sa s tým baviť keď nasneží

thirstymonk
autor
•
8. okt 2026

@anonym_12d9ec Čo ti ja viem, akože 1,45€/m mi pride dosť človeče. Nieže by som nemal, ale čakal som tak 15 centov za meter :D

anonym_12d9ec
•
8. okt 2026

ano. ja šijem ceny sú vysoké. a ešte poštovné 3 €. potom už len k kamennom obchode.

anonym_bbed86
•
8. okt 2026
@thirstymonk

@anonym_12d9ec Čo ti ja viem, akože 1,45€/m mi pride dosť človeče. Nieže by som nemal, ale čakal som tak 15 centov za meter :D

@thirstymonk keď budeš prevliekať, tak si na koniec šnúrky daj zatvárací špendlík/zicherku (väčší), s tým to ľahko prevlečieš. Len taký tip, ak by si nevedel.

cutespider
•
8. okt 2026

Môžeš použiť aj staré šnúrky z topánok, alebo v Kauflande/Lidl majú laná na cievke, prípadne dobré je aj padákové lano (paracord).
Tiež môžeš nakúpiť slaninu a trochu sa vykŕmiť, aby nepadli a nebudeš potrebovať žiadnu šnúrku 😁

thirstymonk
autor
•
8. okt 2026
@cutespider

Môžeš použiť aj staré šnúrky z topánok, alebo v Kauflande/Lidl majú laná na cievke, prípadne dobré je aj padákové lano (paracord).
Tiež môžeš nakúpiť slaninu a trochu sa vykŕmiť, aby nepadli a nebudeš potrebovať žiadnu šnúrku 😁

@cutespider Nakupiť slaninu? Maj rozum. Som syn mäsiara, slaninu si robím doma vo vlastnej udiarničke :D
Okrem toho práveže som v rysovačke, takže strácam a rozhodne sa nebudem vykrmovať :D Zachvíľu mi treba meniť celý šatník twl, bo mi je všetko veľké :D

doriiis
•
8. okt 2026

Ako novú šnúrku môžeš použiť šnúrky do topánok napríklad. Kúpiš v obchode.
Na jeden koniec dáš zicherku, strčis do gatí a pomaly posúvas

anonym_82eac3
•
8. okt 2026
@thirstymonk

@katarinaba Guma mi nestači... ja si to nepričetne sťahujem šnurkou a preto sa mi aj v mieste uzla tie šnurky časom ničia. Teraz keď som za 5 tyždňov zhodil z pásu skoro 10cm, tak so šnúrkou je to simple, viac natiahnem, guma už by mi bola voľná

@thirstymonk ako by ti guma bola voľná? Veď guma sa naťahuje. Dáš si takú dlhú, akú potrebuješ. Žiadna šnurka nenahradí gumu. Keď skúsiš, nikdy s ak šnurke nevrátiš.

thirstymonk
autor
•
9. okt 2026
@anonym_82eac3

@thirstymonk ako by ti guma bola voľná? Veď guma sa naťahuje. Dáš si takú dlhú, akú potrebuješ. Žiadna šnurka nenahradí gumu. Keď skúsiš, nikdy s ak šnurke nevrátiš.

@anonym_82eac3 No mal som aj gumové kraťasy a nohavice, ale vždy som si k ním musel dať opasok. Proste jak naložím do vrecka mobil, kľúče a tak, tak mi padajú.

anonym_82eac3
•
9. okt 2026
@thirstymonk

@anonym_82eac3 No mal som aj gumové kraťasy a nohavice, ale vždy som si k ním musel dať opasok. Proste jak naložím do vrecka mobil, kľúče a tak, tak mi padajú.

@thirstymonk gumy su rozne. Mal si asi slabsiu. Musis pytat pri kupe pevnu, predavacky ti poradia.

anonym_cdb919
•
9. okt 2026

Odkial si? Popri vychudnutych detoch uz mam prax v navliekani snurok 😂😂😂😂
Vsetko potrebne ano-galanterka.

thirstymonk
autor
•
9. okt 2026
@anonym_cdb919

Odkial si? Popri vychudnutych detoch uz mam prax v navliekani snurok 😂😂😂😂
Vsetko potrebne ano-galanterka.