Ako vymeniť šnúrku v kraťasoch?
Čaute, asi blbá otázka, ale tak som chlap a tu je veľa žien. Nosievam kraťasy celoročne, najmä po dome. A stáva sa mi, že kraťasy sú síce ešte výborné, zvykol som si na nich a nehodlám ich vyhodiť. Ale šnurka je už preslabená, ba aj potrhaná.
Riešením by bolo odšikovať to krajčírke a nech mi vymení šnúrku, ale taká výmena stojí viac než celé nové kraťasy. Aké existujú iné možnosti? Dá sa niekde kúpiť nejaká špeicálna "kraťasová šnúra" v dajakej galanterii, že si urobím aj tie koncovky na šnúrky a cez dlhé zimné večery budem prevliekať novú šnúru?
@thirstymonk šnúrku aj zaslepky kúpiš normálne v galanterii, vytiahnui starú, odmeraj (je to metráž) a doma navleč (začiatok šnúrky si spevni zicherkou a zicherku ľahko tým tunelom prevlečieš aj so šnúrkou).
A co keby si si kupil obycajnu gumu do nohavic, navlecies, konce jednoducho zauzlujes a mas?
Snurky urcite su, popozeraj galanterie. Mozno by stacili aj dlhe snurky do topanok - kupis v obuvi.
@katarinaba Guma mi nestači... ja si to nepričetne sťahujem šnurkou a preto sa mi aj v mieste uzla tie šnurky časom ničia. Teraz keď som za 5 tyždňov zhodil z pásu skoro 10cm, tak so šnúrkou je to simple, viac natiahnem, guma už by mi bola voľná
@thirstymonk šnúrku aj zaslepky kúpiš normálne v galanterii, vytiahnui starú, odmeraj (je to metráž) a doma navleč (začiatok šnúrky si spevni zicherkou a zicherku ľahko tým tunelom prevlečieš aj so šnúrkou).
@michaela329 Toto asi u nás - panubohu za chrbtom, nekúpim... ale pozriem nejaké eshopy 🙂 A šnúry kúpim aj 20 metrov kľudne a budem si strihať podľa potreby. Predpokladám, že na tie záslepky treba asi nejaké kliešte, čo to stlačia, či?
Snurok aj koncoviek je na nete neurekom. Daj si snurka do teplakov, odevna koncovka na snurku atd ... vymena nic lahsie, priviazes na staru a vymenis. Alebo zicherkou, alebo ak je vacsia koncovka, tak staci len ta.
@michaela329 Toto asi u nás - panubohu za chrbtom, nekúpim... ale pozriem nejaké eshopy 🙂 A šnúry kúpim aj 20 metrov kľudne a budem si strihať podľa potreby. Predpokladám, že na tie záslepky treba asi nejaké kliešte, čo to stlačia, či?
@thirstymonk ja davam také tie posuvné (vieš recyklovať) a na konci len urobím uzlik. Práveže ja tieto veci kupujem v dedinskej galanterii, ale tak uvidíš 🤷
Inac, niekedy je ta snurka vzadu presita, tu len tak jednoducho nevytiahnes, musis to presitie vzadu odparat. A koncovky su aj na uzlik, alebo take zacvakavacie, ze netreba ziadne klieste.
Inac, niekedy je ta snurka vzadu presita, tu len tak jednoducho nevytiahnes, musis to presitie vzadu odparat. A koncovky su aj na uzlik, alebo take zacvakavacie, ze netreba ziadne klieste.
@aalt No veď toho sa presne bojim... ale tak väčšinou sú to tie toxické šmaty z temu, tam to prešité nebude... snaď :D
Uvidim. Objednám a budem sa s tým baviť keď nasneží
@anonym_12d9ec Čo ti ja viem, akože 1,45€/m mi pride dosť človeče. Nieže by som nemal, ale čakal som tak 15 centov za meter :D
ano. ja šijem ceny sú vysoké. a ešte poštovné 3 €. potom už len k kamennom obchode.
@anonym_12d9ec Čo ti ja viem, akože 1,45€/m mi pride dosť človeče. Nieže by som nemal, ale čakal som tak 15 centov za meter :D
@thirstymonk keď budeš prevliekať, tak si na koniec šnúrky daj zatvárací špendlík/zicherku (väčší), s tým to ľahko prevlečieš. Len taký tip, ak by si nevedel.
Môžeš použiť aj staré šnúrky z topánok, alebo v Kauflande/Lidl majú laná na cievke, prípadne dobré je aj padákové lano (paracord).
Tiež môžeš nakúpiť slaninu a trochu sa vykŕmiť, aby nepadli a nebudeš potrebovať žiadnu šnúrku 😁
Môžeš použiť aj staré šnúrky z topánok, alebo v Kauflande/Lidl majú laná na cievke, prípadne dobré je aj padákové lano (paracord).
Tiež môžeš nakúpiť slaninu a trochu sa vykŕmiť, aby nepadli a nebudeš potrebovať žiadnu šnúrku 😁
@cutespider Nakupiť slaninu? Maj rozum. Som syn mäsiara, slaninu si robím doma vo vlastnej udiarničke :D
Okrem toho práveže som v rysovačke, takže strácam a rozhodne sa nebudem vykrmovať :D Zachvíľu mi treba meniť celý šatník twl, bo mi je všetko veľké :D
Ako novú šnúrku môžeš použiť šnúrky do topánok napríklad. Kúpiš v obchode.
Na jeden koniec dáš zicherku, strčis do gatí a pomaly posúvas
@katarinaba Guma mi nestači... ja si to nepričetne sťahujem šnurkou a preto sa mi aj v mieste uzla tie šnurky časom ničia. Teraz keď som za 5 tyždňov zhodil z pásu skoro 10cm, tak so šnúrkou je to simple, viac natiahnem, guma už by mi bola voľná
@thirstymonk ako by ti guma bola voľná? Veď guma sa naťahuje. Dáš si takú dlhú, akú potrebuješ. Žiadna šnurka nenahradí gumu. Keď skúsiš, nikdy s ak šnurke nevrátiš.
@thirstymonk ako by ti guma bola voľná? Veď guma sa naťahuje. Dáš si takú dlhú, akú potrebuješ. Žiadna šnurka nenahradí gumu. Keď skúsiš, nikdy s ak šnurke nevrátiš.
@anonym_82eac3 No mal som aj gumové kraťasy a nohavice, ale vždy som si k ním musel dať opasok. Proste jak naložím do vrecka mobil, kľúče a tak, tak mi padajú.
@anonym_82eac3 No mal som aj gumové kraťasy a nohavice, ale vždy som si k ním musel dať opasok. Proste jak naložím do vrecka mobil, kľúče a tak, tak mi padajú.
@thirstymonk gumy su rozne. Mal si asi slabsiu. Musis pytat pri kupe pevnu, predavacky ti poradia.
Odkial si? Popri vychudnutych detoch uz mam prax v navliekani snurok 😂😂😂😂
Vsetko potrebne ano-galanterka.
Odkial si? Popri vychudnutych detoch uz mam prax v navliekani snurok 😂😂😂😂
Vsetko potrebne ano-galanterka.
@anonym_cdb919 Z okresu Kežmarok

A co keby si si kupil obycajnu gumu do nohavic, navlecies, konce jednoducho zauzlujes a mas?
Snurky urcite su, popozeraj galanterie. Mozno by stacili aj dlhe snurky do topanok - kupis v obuvi.