icon

Je Singer Tradition vhodný pre začiatočníkov?

14. apr 2026

Ahojte, chcela by som sa naučiť šiť a pozerám v Lidli ten šijací stroj Singer (model Tradition). Je to dobré na také to domáce skracovanie gatí a šitie obliečok? Bojím sa či to prešije aj daku hrubšiu rifľovinu, alebo sa mi tam hneď zlomí ihla. Nemáte daku radu na čo si dať pozor pri prvom navliekaní nite aby sa mi to dako nezadrhávalo?

lukbe
14. apr 2026

@anonym_autor síce tento nepoznám, ale existujú aj hrubšie ihly, na riflovinu, na úplet ap. Singer je dobrá značka, skús pohľadať recenzie.

aniele
14. apr 2026
@lukbe

@anonym_autor síce tento nepoznám, ale existujú aj hrubšie ihly, na riflovinu, na úplet ap. Singer je dobrá značka, skús pohľadať recenzie.

@lukbe Singer už dávno nie je dobrá značka. Na ľahké občasné šitie stačí, ale pri väčšej námahe (hrubšia látka a pod.) robí problémy. No, má vnútro z plastov, nie z kovu.

lukbe
14. apr 2026
@aniele

@lukbe Singer už dávno nie je dobrá značka. Na ľahké občasné šitie stačí, ale pri väčšej námahe (hrubšia látka a pod.) robí problémy. No, má vnútro z plastov, nie z kovu.

@aniele hmm, no môže byt, ale asi pre také malé opravy stačí. Ja mam 50 ročný Lucznik😂, šľape stále.

lukbe
14. apr 2026
@aniele

@aniele pozrela som recenzie, vcelku pozitívne.

viestta
14. apr 2026

Ja by som hobby radu od Singeru nekupovala. Za rovnaku cenu mas kvalitnu celokovovu masinu s mechanickym radenim stehov Lada, aj ta najlacnejsia je lepsia ako hobby Singer.

slavomiras99
Dnes o 09:56

Ahoj ja mám presne tento z Lidlu a poviem ti úprimne nikdy viac. Dostala som ho na Vianoce pred dvoma rokmi ale nestojí ani za 10 eur. Reálneho času šijem možno 5 minút a potom 60 minút nastavujem stroj. A už 3. týždeň neviem prísť na to čo je stým strojom. Šijem 3 minúty a opäť nastavujem a tak dokola a zas a znova. Už som vyskúšala všetko možné a stále je nejaký problém. Určite ti neodporúčam.