Máte skúsenosti s predajom háčkovaných vecí na trhu a jarmoku?
Ahojte, zaujímajú ma skúsenosti tých, ktorí predávajú svoje háčkované veci na trhoch, jarmokoch. Oplatí sa to? Zarobíte niečo, čo aj pokryje náklady?
A vy ostatní, kupujete na trhoch háčkované veci? Čo najčastejšie - hračky pre deti, deky, kvety, kľúčenky, dekorácie, niečo iné?
Za každú reakciu a odpoveď ďakujem.
@anonym_autor
Odpoveď hľadaj na Sashe. Pozri, kto ich predáva a v položke predané to uvidíš v kusoch. A pokiaľ ťa to baví, urob zopár a vyskúšaj 🙂.
@anonym_autor nie nikdy som nič také nekúpila, ak sa chce niekto venovať hand made tak niečomu čo sa zje,vypije ,spotrebuje.
Hračiek pre deti je halda, a háčkované zvieratko dokáže uštrikovať aj moje školopovinné dieťa
Také tie jednoduché háčkové podľa mňa nekupuje nikto (ako aj babičky zvyknú predávať z takých tých obyčajných lacných vĺn, ktoré sú rozstrapkané už ako nové). Ale už z kvalitnejšej priadze, prepracované do detailov, ako aj tu na MK vidieť tie dokonalé bábiky s prštekmi a krásnou tváričkou... takú by som si veru kúpila, keby bolo pre koho. 17 rokov dozadu som si na háčkovaných veciach čo-to zarobila... ale dnes už by som nepredala nič z toho. A osobne dám prednosť pleteným veciam ako háčkovaným.
Takýchto veci je na trhu dosť, na jarmoku ešte bývajú drahšie, jedna známa objednala z Temu a celkom sú pekné a za cenu, ktorá nepokryje náklady, hlavne čas, ktorý na to treba.
Ďakujem, premýšľala som nad niečím, čo na Slovensku asi ešte nie je ale v zahraničí to je dosť populárne.
"Vyskladaj si vlastné zvieratko" niečo na ten štýl, napríklad akvárium a do toho kamienky, háčkované morské zvieratká alebo korytnačka a k nej akýkoľvek pancier, že sa dá prezliekať.. Len neviem, či sa to oplatí, či by bol u nás o to záujem
Ďakujem, premýšľala som nad niečím, čo na Slovensku asi ešte nie je ale v zahraničí to je dosť populárne.
"Vyskladaj si vlastné zvieratko" niečo na ten štýl, napríklad akvárium a do toho kamienky, háčkované morské zvieratká alebo korytnačka a k nej akýkoľvek pancier, že sa dá prezliekať.. Len neviem, či sa to oplatí, či by bol u nás o to záujem
@anonym_autor na Slovensku s Hand Made tazko, ludia nie su ochotni platit za pracu a zrucnost. Kedysi som predavala hackovane hracky, prestala som ked mi jedna napisala, ze preco si chcem uctovat pracu, vsak aj tak hackujem pri telke a este opindala, ze nakupila som material draho, ze treba hladat lacnejsi eshop
@anonym_autor Toto je super, ja by som kúpila ak by bola cena rozumná.
@anonym_autor na Slovensku nie, väčšina rodín rozmýšla ako vyžiť ...na trhu sú už také šité kufriko izbičky a raz za čas vidím že sa predajú , napriek tomu že sú prekrásne perfektne urobené,len proste tá cena , ano je primeraná .
Obdivujem veľmi ručné práce, ale nekupujem nič. Mám dve háčkované kabelky, pekné sú, využijem ich len v lete párkrát vo voľnom čase, do práce mám kožené. Obrusy háčkované aj vyšívané mám po babke aj po mame, používam ich, páčia sa mi, ale stačilo, nekúpim nič viac, nechcem hromadiť veci, aj keby aké pekné boli. Takže je len popozeram, poobdivujem, ale nič mi do domu už nepríde takéto. Platí to aj pre dekorácie a iné doplnky.
@anonym_autor asi by som sa neorientovala na hračky, nie všetky deti majú vzťah k takým hračkám. Ale neuvažovala si napr. nad háčkovanými vianočnými ozdobami? Videla som vianočný stromček s bielymi háčkovanými guľami, zvončekmi, hviezdami a pod. a bolo to krásne. To by možno bolo atraktívne, možno aj vo viacerých farbách, červené, zlaté, strieborné...
to sa este nosi?

@anonym_autor mne sa tie háčkované hračky vôbec nepáčia a nekúpila by som. Trh presýtený, už dávno.Samozrejme, cena je vyššia, lebo je to ručná práca, materiál. Za mňa nie, sú aj krajšie. I keď síce možno drahšie