Ako opraviť poškodené lanové nohavice?
Prosím poraďte mi, dajú sa nejak opraviť tieto lanove nohavice? Mám ich len mesiac 😭😭😭

kde to je, medzi stehnami? potom sú ti asi dosť tesné ... to neopravíš bohužiaľ ...
ak nezreklamuješ, mohla by si ešte dať zaštopkať - ale bude sa ti to trhať inde ...
kde to je, medzi stehnami? potom sú ti asi dosť tesné ... to neopravíš bohužiaľ ...
ak nezreklamuješ, mohla by si ešte dať zaštopkať - ale bude sa ti to trhať inde ...
@biba_18 niesu mi tesne, roztrhla dom ich pri sedení na lavičke. Potrebujem nápad ako ich opraviť
tak potom šikovná krajčírka ktorá ti ich zaštopká ... dá sa aj ručne, ale rýchlejšie je na stroji ...
Za mňa do koša, dalo by sa tam niečo našiť, ale je to veľké, zbytočná námaha a akokoľvek sa to zašije to bude vidno.
Este ich možno dotrhať na viacerých miestach, aby to vyzeralo, že to tak má byť🤣
tak potom šikovná krajčírka ktorá ti ich zaštopká ... dá sa aj ručne, ale rýchlejšie je na stroji ...
@biba_18 Čo tam chceš zaštopkať? Veď to je normálne vydratá látka. To sa nedá opraviť tak, aby to nebolo vidno. Jedine našiť nejakú záplatu, ako napísala macatt.
@anonym_autor Tá látka je tak tenká, že to boli asi nohavice na 2 použitia. Ľanové veci nemajú dlhú životnosť, tiež som mal košele a po niekoľkých noseniach sa začali vydierať.
@chrobak7 mne je jedno kto písal čo písal - diery sa dajú buď zakryť záplatou alebo pokiaľ nie sú veľké tak zaštopkať ... diery medzi nohami väčšinou štopkám, tak ma nepoučuj o tom že to nejde ...
@biba_18 alebo ešte podšiť nejakou látkou, aby nepresvitala koža..
Ja tiež štopkám, zašívam, ale toto by som už nenosila..
no vidíš, ešte ďalšia možnosť - podlepiť to - resp. podžehliť, sú také nažehľovacie látky, veď ja to používam pri patchworku ...
No do kvalitného ľanu treba investovať, tiež som mala také letné nohavice a začali sa rozpadávať po prvom lete. Ale má aj kúsky, ktoré sú nezmary, ale tak aj tak stáli. Šikovná krajčírka by to mohla zalátať, že to bude vyzerať ako zámer. Ale ak si ich mala 2x na sebe a látka je tenučká, tak sa budú rozpadať inde.
To nevyzerá ako mechanicke poskodenie. Skôr nekvalitná látka, akoby oslabené vlákna, taka sa zvykne takto trhať.
S tým veľa nenarobis .
Môžeš skúsiť podlepit alebo podsiť, ale jednak je látka veľmi tenká, tak to bude vidieť a tiež sa bude ďalej trhať na inom oslabenom mieste.
Toto do kosa ,to kde predávajú takýto nekvalitný ľan
Je to tenká látka, predrala sa. Akákoľvek záplata, podlepenie bude vidieť. A predereš ich o kúsok vedľa. I štopkanie zakryje len dieru, ale prederú sa vedľa. Žiaľ, do koša..
@anonym_autor Bez ohľadu na to,ci sa to zaplata, či podlepi,bude to už len kúsok,pri ktorom bude oprava viditeľná,a tak to využijete asi len doma, prípadne opravené miesto zamaskujete iným kúskom
@anonym_autor ak si z BA a sú sú dosť široké, tak Bratská 3, čistiareň, veľmi šikovná krajcirka mi zachránila šaty. Ak nájdem foto pošlem😄😄😄

keď ich máš mesiac tak reklamuj