icon

Aký háčik odporúčate pre začiatočníka v háčkovaní?

5. máj 2022

Aký háčik odporúčate pre začiatočníka v háčkovaní? Môžete poradiť aj vlnu, s ktorou sa dobre na začiatok pracuje, vďaka.

thereisabear
5. máj 2022

Háčik podľa vlny a vlnu podľa toho, čo chceš háčkovať 🙂

autor
5. máj 2022

@thereisabear neviem čo také by som na začiatok zvládla 🙂 techniku mám už napozeranú, len neviem čím začať, akú veľkosť háčika kúpiť

emalka
5. máj 2022

no zavisi od projektu a vlny, inu velkost budes potrebovat na ciapku a inu na hracky. Predavaju sa cele sady hacikov roznych velkosti, to bude asi najlepsia volba.

thereisabear
5. máj 2022

Ja som začala hračkou, najprv loptička a potom medveď. Aj niektoré detské deky sú dosť jednoduché.
Za mňa najlepšia je napr. bavlna (catona, catania, camila) alebo potom aj jeans na hračky. A háčik číslo 3, ale to potom pozri podľa vlny.

kamowa
5. máj 2022

odporucam na oblecenie pozriet najprv vlnu (na kazdej je napisana velkost hacika, tj.vyberies si vlnu hrubsiu,aj hacik potrebujes vacsi) Ak chces hackovat hracky, idealna velkost hacika je 3 a vlna na zaciatok napr. jeans (je to zmes bavlny a polyakrylu), nie je taka tvrda ako bavlna a lahsie sa s nou manipuluje (hackuje, zosiva)

spadnutaslivka
5. máj 2022

ja som začínala s háčikom 3 a vlnu jeans a pod.

lindusss2016
5. máj 2022

Kup si hacik 3 a skus nejaku hracku s bavlnou katania, catia, drops love u 7.... Nekupuj tu hnusnu jeans priadzu, je to umelina.

kristina2199
8. mar 2023

Ja by som vám na začiatok poradila jednoduchú deku z dlhých alebo krátkych stĺpikoch alebo kľudne aj šál jednoduchý