Kto šije pyžamká?
Mamičky šije niekto oblecenie pre detičky ? Konkretne chcem pyžamká so škôlky ….ja viem sú toho plne obchody ale je veľký problém nájsť pyzamo bez potlače alebo aby tá potlač nebola taká že sa hneď pri prvom praní dá dole 🙂
A Samozrejeme aj nejak cenovo dostupné dať 15€ za Pyzamko v obchode v ktorom mi moje dieta vydrží tak 2 mesiace je podľa mna nezmysel ….
@anonym_autor pozri si cenu látok, potom nití, potom zarataj čas cca 3-4h minimálne. A potom zistíš, že to cenovo pod 15€ nebude 🙂.
Zase raz ma niekto mylne predstavy o cenach. Doporucujem navstevu obchodu s metrazou a galanteriou, potom si mozes kupit stroj a usit sama.
Mam plne ulozne priestory pod manzelskou postelou, latky od vymyslu sveta, nestiham sit,...☹...ale za 15 eur mas tak meter upletu, niekedy aj menej, no ale za hotove pyzamko nechces ani 15 dat? Nuz...tak kupuj dalej v Pepcu. Inak, neviem, ako to periete, ale prave som oprala pyzamka po prvych 2 detoch a idu ich nosit dalsie 2, je tam prevazne pepco, lidl...ak je daco sprane, na pyzamo akurat a este do skolky. Pyzamka som sila asi 3-4 ks, ale radsej ich kupim v Pepcu a usijem radsej tricko na paradu po vonku. Pozri si Takoy napriklad, Bubulakovo a hladaj uplety, kolko stoja. K sitih potrebujes minimalne overlock a najlepsie aj lepsi cover. Mam za 2 tisic stroj, aj to bol uz 2x v servise, staci Ti? 😅.
A este ma dojimaju otazky, "kto sije softshellky za rozumnu cenu"? 🤭
Ja sijem, ale iba pri svoje deti, hlavne nekonfekcnu dceru, kde damske su jej dlhe a detske uzke. A drobcom pre radost s bagrikmi. Inak nie.
@anonym_autor To akože chceš, aby ti niekto ušil napr. pyžamo pod 15 €?
@anonym_autor ja sijem iba pre svoje dieta ale 1bm latky stoji okolo 13-15€. Cize asi tak s tou cenou.
Ušiť pyžamo ťa vyjde cenovo viac ako kúpiť ho v obchode za tých 15eur. Ja som kúpila pyžamá z Bonprixu alebo bežne Lidl,KiK a určite nestáli 15 eur, myslím že do tých 10 to bolo a normálne ich deti nosili celý rok v škôlke,nič sa nespralo,majú po2-3 kusy na striedačku.
Prečo myslíš,že ti dieťa v tom vydrží dva mesiace ? Veď pyžamo nie je topánka,že musí tak presne na mieru sedieť 🙈.
@anonym_autor kupuj o cislo vacsie a vydrzia dlhsie. Nikto ti nebude sit a predavat pyzamo za 5 euro. Hladaj eshopy, zlavy, akcie a neries tak co je na pyzamach zobrazene. Je to len pyzamo preboha.
@anonym_autor Staci otvorit interner, oblecenie tam mas ake len chces. Toto je Lidl. A ano je to dobre oblecenie, neznici sa ti po prvom prani lebo inak neviem v com periete.
@beata_k ani ja netusim, v com a ako peru, lebo to furt citam, ze po prvom prani ide do kosa 🙃🤣. Ako vravim, u nas to nosia deti jedno po druhom. Prva dcera bude mat 10 rokov, mam po nej pyzamka, mladsia ma 2,5 a nosi to. Na jednom z Pepca sa rozpadla guma, ale bolo fajne, tak idem to opravit, inak ostatne au uplne v poriadku. Z Lidla vsetko drzi.
@beata_k ani ja netusim, v com a ako peru, lebo to furt citam, ze po prvom prani ide do kosa 🙃🤣. Ako vravim, u nas to nosia deti jedno po druhom. Prva dcera bude mat 10 rokov, mam po nej pyzamka, mladsia ma 2,5 a nosi to. Na jednom z Pepca sa rozpadla guma, ale bolo fajne, tak idem to opravit, inak ostatne au uplne v poriadku. Z Lidla vsetko drzi.
@nevenka Ja mam tiez deti, ktore to po sebe dedia a nic tomu nie je. Ja teda fakt neviem v akom ekrazite to peru 🙈
@anonym_autor už keď je niekomu veľa dat 15e za pyžamo tak fakt neviem co si mam myslieť...
Za 2 mesiace ti zíde obrázok dole? To z akého pyzama?
Kupuj z bazáru. Za pár drobných kúpiš určite kvalitnejsie
Myslíte,že nájdete niekoho,kto vám to ušije pod 15€?Moje dieťa má za sebou prvý rok v škôlke a pyžamá sú ako nové,potlač nezničená a to v nich spaval pravidelne aj sa pravidelne prali.
Ušiť pyžamo je na množstvo práce rovnako náročné ako ušiť tepláky+tričko. Skús si to - obkreslovat strih najprv na papier, vystrihnúť, potom na látku, vystrihnúť, potom správne pozošívať, olemovať, navliecť gumy, začistiť všetko, počas práce 2-3x žehliť, finálna kontrola a opravy, plus náklady na minimálne dva stroje, nite, ihly. Do toho nie malý čas na zháňanie materiálu, komunikáciu so zákazníkom, odoslanie výrobku. Len kvalitnejšia látka v metráži na škôlkarov by vyšla aspoň tých 15€, na väčšie deti ešte kus viac. Ja to mám za 3h spravené a keby som to šila na zákazku (nikdy som tak nerobila a z pochopiteľných dôvodov ani nebudem) tak si pýtam 50€ za hodinu roboty (kto robí legálne tomu polku vezme štát takže si to treba zarátať) + celú cenu materiálu. To by si mala pyžamko tak za dve stovky 🤣🤣🤣
Naozaj nerozumiem ako sa ti môže pyžamo rýchlo zničiť, veď to je vec ktorá sa dá nosiť ešte aj zodratá na diery, u nás obidve deti mali pyžamá podedené aj po 3-5 deťoch a boli ok, len farba vyblednutá, a boli to pôvodne lacné kúsky z lidlu a pod., žiadna drahá značka. Ak ti je tých 9€ z lidlu veľa, kľudne sa dá menším deťom dať staré väčšie tričko po mame, ktoré vyhlásiš za nočnú košeľu, a ak potrebuješ aj gate tak odstrihneš staré tenké tepláky ktoré už majú zodraté kolená a takto ešte poslúžia. Pyžamo aj o 3 čísla väčšie úplne v pohode funguje a vydrží vďaka tomu roky.
Ušiť pyžamo je na množstvo práce rovnako náročné ako ušiť tepláky+tričko. Skús si to - obkreslovat strih najprv na papier, vystrihnúť, potom na látku, vystrihnúť, potom správne pozošívať, olemovať, navliecť gumy, začistiť všetko, počas práce 2-3x žehliť, finálna kontrola a opravy, plus náklady na minimálne dva stroje, nite, ihly. Do toho nie malý čas na zháňanie materiálu, komunikáciu so zákazníkom, odoslanie výrobku. Len kvalitnejšia látka v metráži na škôlkarov by vyšla aspoň tých 15€, na väčšie deti ešte kus viac. Ja to mám za 3h spravené a keby som to šila na zákazku (nikdy som tak nerobila a z pochopiteľných dôvodov ani nebudem) tak si pýtam 50€ za hodinu roboty (kto robí legálne tomu polku vezme štát takže si to treba zarátať) + celú cenu materiálu. To by si mala pyžamko tak za dve stovky 🤣🤣🤣
Naozaj nerozumiem ako sa ti môže pyžamo rýchlo zničiť, veď to je vec ktorá sa dá nosiť ešte aj zodratá na diery, u nás obidve deti mali pyžamá podedené aj po 3-5 deťoch a boli ok, len farba vyblednutá, a boli to pôvodne lacné kúsky z lidlu a pod., žiadna drahá značka. Ak ti je tých 9€ z lidlu veľa, kľudne sa dá menším deťom dať staré väčšie tričko po mame, ktoré vyhlásiš za nočnú košeľu, a ak potrebuješ aj gate tak odstrihneš staré tenké tepláky ktoré už majú zodraté kolená a takto ešte poslúžia. Pyžamo aj o 3 čísla väčšie úplne v pohode funguje a vydrží vďaka tomu roky.
@quaxi kto nikdy v zivote nelemoval priekrcnik, tak nech je ticho 😅. To bol, je a bude adrenalin pre mna vzdy, hoci mam uz coverlock 😆. Parala som uz aj 5x jeden kus a xy krat vystrihovat alebo vyrezavat latku na lem, co sa kruti ako had. Mam zakladac a tam to presne musi mat 32 mm. Mozno to raz dostanem do ruky, ktovie...🤣

@anonym_autor Kedysi (20 -25 rokov dozadu) som pre dieťa šil rôzne oblečenie - začalo to podbradníkmi, potom cez tričká, košele, tepláky aj oteplovačky a kostýmy na karneval. Teraz sa to už vôbec neoplatí - materiál je drahý, vyjde viac, ako neznačkový hotový výrobok.