Riešenie problémov s rednúcimi vlasmi a plešinkou

20. júl 2025

Mam 31 rokov. Moje vlast su riedke, s plesinkou v strede, mam tam malicko vlasov ale vidiet mi kozu, takto v lete sa aj spali takze je aj momentalne cervena. Nemam vela skusenosti co sa tyka starostlivosti, preto si pytam radu skusenejsich, u lekara som bola-je to vraj DNA a mam si odkladat peniaze na umele.....skusala som vitaminy, sampony....okej su to rady, ale nic sa nemeni.....Vzdy sa dam ostrihat po plecia pretoze podla mna sa vtedy zdaju byt trosku hustejsie. Akonahle ich necham narast mam pocit ze su este lepsie "vytahane". Podotykam ze 2x som bola tehotna a pocas tehotenstva som mala krasne huste vlasy, po porode cca po 5 mesiacoch zacali padat a vratili sa do "povodneho stavu". Zaujimavostou je ktoru nechapem po druhom porode moje vlasy stmavli a z hnedovalasky som ciernovlaska...moje vlasy su nefarbene, prirodzene. Ja som sa aj zmierila stavom mojich vlasov ale mam dceru ktora momentalne riesi preco mam take vlasy...druha mamicka ma krasne dlhe...atd... a viem ze aj moj manzel neni spokojny ma rad zeny s dlhymi vlasmi, ale vie o mojom probleme a trapeni a zatial je chapavy.

ukgirls
20. júl 2025

na fb mi vyskakovalo video kde jedna cestnoska na sk nasivala vlasy rave ludom s problemom ako mas ty - je to sposob predlzovania vlasov a vyzeralo to uzasne ... skusit doktora co sa zameriava na vlasy a zistit ci mas vobec este folikuly aby ;asy mali z coho vyrast a ak ano roesit to a ak nie zial uz len pricesky ci nastrelenie vlasov-ale aj to je len docasne ...

biba_18
20. júl 2025

keď raz nemáš kvalitné vlasy, o dlhých neviem prečo vôbec uvažuješ… a tvoja dcéra rozpráva len to čo počuje od vás. ja som nosila vlasy na chlapca a okolo mňa to nikdy nikto neriešil…

procrastique
20. júl 2025

Súdiac " od stola " z tých pár informácií to bude androgénna alopécia.
Transplantácia vlasov v tomto prípade nemá veľmi zmysel, rovnako ťa ani nespasia vitamínové doplnky.

Určite nos v lete klobúk a určite nepristúp k predlžovaniu a pod. Máš možno aj reaktívne folikuly aktuálne a kľudne by zo toho mohla vypadnúť trakčná alopécia.
Takéto napletačky a predlžovačky/zahusťovačky si môžu dovoliť ľudia, ktorí netrpia geneticky podmieneným vypadávaním vlasov.

anonym_6ae027
20. júl 2025

Možno sa treba zamyslieť aj nad stravou, keď si bola tehotná si sa stravovala zdravo, vyvážene, užívala si výživové doplnky a vlasy boli fajn.. sme to čo jeme, krása ide zvnútra.
Pokiaľ si na nejakej diéte, obmedzuješ sa, máš stres, nedostatok spánku a vitamínov atď, tak ani vlasy nie sú v pohode.

urshullita6541
20. júl 2025

Aj mne po pôrode vypadalo veľa vlasov, ale spamätali sa 🙂 Sestra také šťastie veľmi nemala, ale jej veľmi pomohli na žilinskej klinike KAMALA 🙂 Vravela, že keby to vedela skôr, tak by tam šla hneď - majú rôzne ošetrenia, ale na vlasy bola tuším na mezoterapii a výsledky mala brutálne

anjelicek26
21. júl 2025

Kedze v tehotenstve bolo vsetko v poriadku, tak tam ti velmi do toho robia problem hormony...takze stitna zlaza poriadne skontrolovat, aj protilatky.

autor
21. júl 2025
@anonym_6ae027

Možno sa treba zamyslieť aj nad stravou, keď si bola tehotná si sa stravovala zdravo, vyvážene, užívala si výživové doplnky a vlasy boli fajn.. sme to čo jeme, krása ide zvnútra.
Pokiaľ si na nejakej diéte, obmedzuješ sa, máš stres, nedostatok spánku a vitamínov atď, tak ani vlasy nie sú v pohode.

@anonym_6ae027 stravovala som sa rovnako, snazim sa celkovo jest vela zeleniny. Ale som na bezlepkovej a bezlaktozovejdiete. Vitaminy som brala pocas tehu.