icon

Šijací stroj pre začiatočníka

lucyk1992
15. feb 2021

Ahojte maminky 😊 poraďte mi prosím šijací stroj pre úplnú začiatočníčku? Ďakujem vopred.

Strana
z2
lucyk1992
autor
15. feb 2021

@majamat wow ❤ a to sa ti ako podarilo našiť tú čipku okolo vankúšikov? To je pre mňa hudba budúcnosti 😂

simca06022011
15. feb 2021

ja urcite odporucam stroj s overlockom.. ja mam stroj bez toho a velmi mi to chyba...

hipuska
15. feb 2021

@leuchtturm a aký máš ovelock?

leuchtturm
15. feb 2021

@hipuska toyota slr 4d, to som kupovala uz velmi velmi davno.

ateliermm
15. feb 2021

Kuk moju stránku www.atelier-mm.sk.

majamat
15. feb 2021

@lucyk1992 ja som sa s tym fakt neparala.
tu cipku som si najskor nariasila. presila som ju klasickym, ale najdlhsim stehom,ky som si mohla nadstavit. stroj nit taha, cize sa mi to same riasilo.
latku som zosivala zvonka, cize sviky su vonku a na sviku je nasita ta nariasena cipka. zozadu to tak dobe nevyzera,a le nevadi.

andri7
15. feb 2021

Stroj z Lidlu by som neradila. Majú tam Singre a v Čechách urobili ťah na zákazníka, zaradili do ponuky Veritasky.. Toto všetko sú stroje vyrábané na množstvo, na kvalitu sa nepozerá.
Sú žienky, ktoré na týchto mašinách šijú a chvália, ale čo sledujem diskusie na FB a aj tu na MK... tak 95% príspevkov, ktoré sa týkajú stroja čo nešije, sú práve tieto stroje.
Kúpiť lacný stroj, lebo na začiatok to stačí, je ako kúpiť mačku vo vreci. Predajcovia argumentujú, že stroje majú kovové telo... Iné ani mať nemôžu... Ale už vám nepovedia, že súčiastky, ktoré majú byť kovové sú prevažne z plastu a podliehajú opotrebeniu. Že má stroj potom problém udržať napätie.
Možno budeš mať šťastie a možno si znechutíš šitie.
Radšej by som poradila poobzerať sa po stroji Janome, alebo Bernette. Tieto stroje majú servis - to znamená, že výrobca ručí za funkčnosť stroja. Značiek, ktoré sú kvalitné, je viac... Elna, Juki, Pfaff..

Janome stroje tu - https://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/domace-...[ajax]=1

Bernette zas tu - https://www.patchworkparty.sk/sijacie-stroje-be...

a treba si všímať, na aké zaťaženie je stroj určený.

andri7
15. feb 2021

@simca06022011 ak túžiš po overlockovom stehu, treba sa pozrieť po overlocku. Šijací stroj - rovnosteh má síce overlockový steh (je ich viac druhov a majú ich asi všetky stroje) Ale stále je to šitie dvoma niťami. Over šije troma a viac 😉

andri7
15. feb 2021

@simca06022011 tieto a im podobné sú overlockové. Máš zrejme stroj len s rovným stehom a cik cakom 😉

simca06022011
16. feb 2021

@andri7 jaaj to ja ani neviem, zase ja stroj pouzivam na obsivanie, ked tak vymenim zips.. ale napr. obrus a take rovne veci sme obsivali a a s overlockom nemusim zahynat latku, obehnem to a potom uz olemujem cim potrebujem. Ja som si len na "zabavu" kupila stroj :D

jenny257
16. feb 2021

Ja som si na zaciatok kupila z lidla a ked ma to fakt chyti tak si kupim lepsi ...

lucyk1992
autor
16. feb 2021

@cookie29 ako vieš, že by mala byť akcia?

alzbetka71
28. aug 2025

Viete mi.prosim poradiť kde kupim žiarovku do starého šijacích stroja veritas, lucznik . Ďakujem

andri7
29. aug 2025
@alzbetka71

Viete mi.prosim poradiť kde kupim žiarovku do starého šijacích stroja veritas, lucznik . Ďakujem

@alzbetka71 úplne najjednoduchšie je vymontovať starú žiarovku a vziať ju do najbližšieho elektra. A skús sa opýtať, či majú v tej veľkosti a tvare aj LED-kové. Studené biele svetlo ideálne. Stroj sa viac nebude prehrievať od žiarovky a svietivosť LED-ky je lepšia.

alzbetka71
29. aug 2025
@andri7

@alzbetka71 úplne najjednoduchšie je vymontovať starú žiarovku a vziať ju do najbližšieho elektra. A skús sa opýtať, či majú v tej veľkosti a tvare aj LED-kové. Studené biele svetlo ideálne. Stroj sa viac nebude prehrievať od žiarovky a svietivosť LED-ky je lepšia.

@andri7 no len práve tá žiarovka už tam nie.je. ale ďakujem

Strana
z2