Ahojte mamicky,viem ze vela z vas je tu sikovnych a siju doma.Chcela by som si kupit stroj (na cene nezalezi)v ponuke je strasne vela aj typov aj znaciek...neviem sa rozhodnut..prosim poradte mi
kup si bernina - janome, okolo 350 eur uz kupis kvalitny stroj z tychto znaciek. Ja mam veronica 707 - pozri parametre, dnes uz ho nevies kupit, ale aby si mala predstavu - dolezitejsie ako pocetnost druhov stehu je, aby si si vedela nastavit dlzku stehu a jeho sirku - toto he alfa omega, vystacis aj iba s 10timi druhmi stehu, ak si ich vies takto poprisposobovat
@janetinka27 dakujem..mna celkom zaujal garudan tiez ma funkcii ..len sa neviem rozhodnut
@christina777 skus sa pozrieť na Ľadu. Celokovová konštrukcia, mnozstvom funkcií aj pri tom najjednoduchšom modele, ktorý je za cenu plastových hobby strojov vychytenych znaciek. Ak by som dnes kupovala stroj, idem do Lady
https://www.pean.sk/ kludne zavolaj panovi Haferovi, povies mu, co od stroja ocakavas, na co ho budes pouzivat a on ti poradi.
@christina777 Na Garudan som čítala dosť sťažností v šijacích skupinách, mnohé ho reklamovali. Pre mňa Janome, Elna (tiež už patrí pod Janome), Brother. Bernina je fajn, ale pri tých istých parametroch drahšia ako Janome.
Pre mňa dobrý stroj - ťažký (kovové vnútro, viac prešije, dlhšia výdrž ako plasty); automatické navliekanie, automatický odstrih, polohovanie ihly, prípadne aj zapošitie. Regulácia dĺžky a šírky stehu je samozrejmosťou (už sú stroje so šírkou stehu do 9 mm, ale aj 7 je celkom fajn). Možnosť dokupovať špeciálne pätky. Dá sa kopec vecí spraviť aj bez nich, ale s nimi to ide veselšie . Nekupuj stroj v supermarkete, ale v špecializovanej predajni. Dostaneš zácvik, aj neskór servis.
Toto mi napadlo teraz. Ak mi napadne ešte niečo, dopíšem.
@aniele dakujem za odpoved..na internete je dost preferovany model Brother NV15..nemate s nim skusenost?
@christina777 Nie, s ním nie. Nevyzerá zle, ako pozerám, mne by chýbal odstrih a 16 cm medzi ihlou a telom stroja by mi bolo málo. Ale to som ja a moje potreby. Naozaj je dobré sa poradiť s odborníkmi. Buď p. Hafera (pean.sk), ale aj v uniaspecial.sk (p. Baranová) vedia pomôcť.
mne odporucila kolegyna toyota super jeasn 34, mam ju 2-3 roky, som velmi spokojna, ale ja nie som na to expert, mozno niekto poradi lepsie