Vyšívate v dnešnej dobe?
Keď dom bola 13-18 ročná, starká na naučila vysivať. Veľmi ma to vtedy bavilo. Bol to super relax. Máte niektorá takú záľubu? Síce ja na obrúsky ako dekorácie nie som, ale dobre mi to vyvetralo hlavu...
@anonym_autor Obcas vysivam,ale hlavne hackujem. Je to relax a zresetovanie,velmi ma to ukludnuje. Aj ked niekedy,ked sa ucim nove veci,tak si ponadavam veru 😀 ak ta bavi vysivanie,najdi si moderne vysivanie. Pozri pinterest hod tam anglicke slova a uvidis,ake krasne a moderne veci sa daju povymyslat. Na youtube je vela navodov ako zacat.
@marca12 a čo hackujes? To vôbec neviem, rada by som sa to možno naučila...
@anonym_autor vyšívam a robim macrame. Čo vysijem/urobím aj reálne používam - obrusy, obrázok synovi k narodeniu, vyšívané opasky, macrame venček na dvere… som na materskej a toto mám ako terapiu😀
@margotka17 nosit sa nosia, ale mam tolko co potrebujem, mozno aj viac. Nebudem plnit skrinu tym co mi netreba, takze uz druhy rok ponozkujem, ale len vtedy ked je na nich poziadavka
@viestta ponožky sú vďačný darček také teplé na zimu milujem 👍, viem ich upliesť na 2 uliciach, neviem na tých viacerých.
@viestta ponožky sú vďačný darček také teplé na zimu milujem 👍, viem ich upliesť na 2 uliciach, neviem na tých viacerých.
@margotka17 ja pletiem na kruhovej s magickou sluckou (tak sa to vola v niektorych navodoch) od spicky. Skus pohladat videa, je to jednoduche. Tiez som dlho plietla na dvoch ale toto je jednoduchsie. Na 4 som skusila len raz, na take pletenie mam nejak malo ruk
@margotka17 ja pletiem na kruhovej s magickou sluckou (tak sa to vola v niektorych navodoch) od spicky. Skus pohladat videa, je to jednoduche. Tiez som dlho plietla na dvoch ale toto je jednoduchsie. Na 4 som skusila len raz, na take pletenie mam nejak malo ruk
@margotka17
@viestta ja dom ako dieťa plietla na štyroch, ale pätu a špičku mi robila starká
@margotka17
@viestta ja dom ako dieťa plietla na štyroch, ale pätu a špičku mi robila starká
@anonym_autor ked pleties od spicky, tak ta sa robi "sama", na patu je viacero metod, mne vyhovuje pripletana j ked som viacere vyskusala, proste tato je pre mna najlepsia
No ja robim veľa vecí aj vyšívanie ale skrz dvoch malých detí mám teraz toho času enormne málo tak sa orientujem skôr na také detské veci hračky ozdoby a tak
Ja som sa k vyšívaniu vrátila ako dospelá a za mna je to perfektné hobby v dnešnej dobe. Človek už nie je odkázaný na staromodne predlohy z galantérie ale napr na Etsy sa dajú najst naozaj nádherné predlohy rôznych štýlov a náročnosti. Ja vysivam obraz ktorý sa mi páči, je to super relax a nakoniec si ho môžem zavesiť ako umelecké dielo.
Ja som sa k vyšívaniu vrátila ako dospelá a za mna je to perfektné hobby v dnešnej dobe. Človek už nie je odkázaný na staromodne predlohy z galantérie ale napr na Etsy sa dajú najst naozaj nádherné predlohy rôznych štýlov a náročnosti. Ja vysivam obraz ktorý sa mi páči, je to super relax a nakoniec si ho môžem zavesiť ako umelecké dielo.
@stannkal mozes poslat nejaky link prosim ta? Asi by som sa k vysivaniu obrazov aj mohla vratit
@stannkal mozes poslat nejaky link prosim ta? Asi by som sa k vysivaniu obrazov aj mohla vratit
@guiseppinka napr tento predajca: https://www.etsy.com/shop/BoxAndFox. Sú to ale všetko len predlohy v pdf, bez látky a bavlniek.
@guiseppinka napr tento predajca: https://www.etsy.com/shop/BoxAndFox. Sú to ale všetko len predlohy v pdf, bez látky a bavlniek.
@stannkal vdaka, to staci
@viestta no ja by som potrebovala na každú ihlicu 1 ruku 🫣
@viestta no ja by som potrebovala na každú ihlicu 1 ruku 🫣
@margotka17 aspon jednu, ked sa pletie na styroch 😅
@lalu_sk111
@maya_hi joj ustrikovat si nejaký sveter, to by muselo byť super, ale to by som nedokázala .. pamätám si, ako nám starká strikovala svetre,papuče,rukavice...
@anonym_autor začala som štrikovať ako pubertiačka. Mohla som mať tak 12 rokov keď som si urobila prvú vestu. Vtedy to letelo. Na najväčších ihliciach č.10, taká stredne hrubá vlna. Vesta vyzerala ako vyťahaná , nosilo sa to na dlhých tričkách 🙂 Ale musím sa priznať, že radšej robím menšie projekty. Tiež háčkujem. Kadejaké čiapky, čelenky, skúšam aj hračky. Keď je čas, zbožňujem to. Minule som si v hračkárstve kúpila taký malý akoby stav na zapletanie náramkov priateľstva. Nikdy som to ešte nerobila. Tak sa z nich teraz vytešujem 😁
@lalu_sk111
@maya_hi joj ustrikovat si nejaký sveter, to by muselo byť super, ale to by som nedokázala .. pamätám si, ako nám starká strikovala svetre,papuče,rukavice...
@anonym_autor 😊
@maya_hi jej tie náramky sú krásne, pamätám si ako sme ich v škole robili...

@anonym_autor Obcas vysivam,ale hlavne hackujem. Je to relax a zresetovanie,velmi ma to ukludnuje. Aj ked niekedy,ked sa ucim nove veci,tak si ponadavam veru 😀 ak ta bavi vysivanie,najdi si moderne vysivanie. Pozri pinterest hod tam anglicke slova a uvidis,ake krasne a moderne veci sa daju povymyslat. Na youtube je vela navodov ako zacat.