icon

MUDr. Gubáňová Katarína v Nitre

lienka113
11. apr 2012

ahojte maminy,krvnými testami nám bola potvrdená celiakia a teraz nás čaká vyšetrenie na endoskopiu.Moja dcéra má však 9 rokov,má obavy a ja ani nehovoriac.(neprejavujem to pred dcérou).Keď som telefonovala s p. doktorkou naliehala som,aby dcéra bola pri zákroku uspatá a povedala mi,že oni deti neuspávajú,že pichajú nejakú injekciu po ktorej si ten úsek nebude pamätať..neviete teda čo by to mohlo byť?ako to funguje?nebude si malá naozaj nič pamätať alebo to je len obyčajná náladovka?nechcem,aby dcéra mala po takomto vyš. traumu z akéhokoľvek vyšetrenia.Prosím ozvite sa mamičky

valerugova
28. apr 2014

ahoj ja som čakala tiež mesiac, bez poplatku...a vždy okolo tých 2 týždnov sa čaká na výsledky..

dada2007
28. apr 2014

@jarila @valerugova díkes........už som sa dnes dovolala, ideme 15teho mája, za poplatok.......

katie.2906
3. máj 2014

Ako prosím Vás prebieha prvé vyšetrenie? Som objednaná s malým na pondelok. Robia endoskopiu automaticky hneď alebo objednajú na neskôr???

viera77
9. máj 2014

ahojte, nas caka endoskopia u pani dr. o 3 tyzdne, dcerka ma len 3 roky, uz teraz mam z toho priserne nervy ked si predstavim, co ju caka.......ako to prezili vase deticky? pamatali si nieco z vysetrenia? je to naozaj take pohodove ako sa to pri tej naladovke opisuje? ........bola som tam na hadici pred 1,5 rokom, mala som tuto injekciu a pocas vysetrenia som sa prebrala, no des a hruza, potom som sa opat dostala do "oblbnuteho" stavu a zaspala ako drevo po vysetreni........piste prosim vase skusenosti, dakujem 😉

dada2007
9. máj 2014

@katie.2906 ahoj.......ako dopadlo prvé vyšetrenie? čo vám robili? díííík

babulka82
9. máj 2014

@katie.2906
@dada2007 na prvom vyšetreni vezme krv ,popyta sa čo a ako papa dieta,ako často byva chore , s čim ste prišli teda aky mate problem atd.Klasicke vypytovačky 😀

dada2007
9. máj 2014

@babulka82 díkes! 😉

katie.2906
9. máj 2014

@dada2007 Presne ako píše babulka 🙂 Povypytovala sa, zobrala krv o mesiac budú výsledky a kontrola. 😉

kattyb
21. máj 2014

@viera77 My sme tam boli na endoskopiu v decembri 2013 , malý nemal ešte ani dva roky. Najskôr sme išli s ním do tej miestnosti kde robia endoskopiu , sadla som si na stoličku , malého som držala na kolenách a pichli mu injekciu. Potom nastala horšia chvíľka , keď začala účinkovať injekcia. Doktorka mi povedala že sa bude báť lebo nevie čo sa s ním deje. Tak som si ho silno privinula a ukludnovala ... ale ozaj to bola len chvilka.a potom prestal vnímať , dali ho lahnúť na lehátko a nás poslali preč. asi za 15 minút nám ho doniesli a boli sme s ním v miestnosti pre pacientov po zákroku. Trvalo asi 45 minút kým sa celkom prebral. Celkovo to prebehlo v kľude , nemala som pocit že by ho niečo bolelo a keď sa prebral bol to opäť náš živý synáčik.Žiaľ celiakia sa nám potvrdila aj z endoskopie ☹

viera77
23. máj 2014

@kattyb ahoj, dakujem krasne za podrobne vysvetlenie 🙂 nenavidim nezname situacie, ked neviem co a ako prebieha, alebo viem o tom len malicko.......teda uz som kludnejsia a verim, ze sa to da celkom pohodovo zvladnut a ze dcerka nebude mat z tohto vysetrenia ziadnu traumu.
Zial, mrzi ma, ze sa drobcovi potvrdila celiakia, tie zaciatky su urcite velmi narocne.......dcerka ma len trochu zvysenu hodnotu v krvi, tak stale dufam v opak, a ak nie, budeme sa musiet s tym nejako popasovat aj my......je celiatik aj starsi syn? pripadne vy ako rodicia?

kattyb
25. máj 2014

@viera77 Vierka ja som rada že malému sa zistila práve celiakia a nie nič horšie.Odvtedy čo držíme bezlepkovú dietu je to úplne iné dieťa a v tejto dobe sú možnosti bezlepkovej stravy také , že naozaj sa chorí na celiakiu nemusia cítiť ničím obmedzovaní. Od januára 2014 mi malý pribral 3 kg narástol 5 cm , je to kľudné spokojné dieťa a konečne dobieha vzrastom aj váhou svojich rovesníkov.Dovtedy to bola jedna kôpka nešťastia , nevedel sa takmer ani zasmiať , čo ho bolievalo bruško. My máme črevné ťažkosti asi v rodine , bratove deti jedno má celiakiu a druhe crohnovu chorobu , moja babka tiež ... a ja mám tiež tráviace ťažkosti ale celiakiu mi nepotvrdili. ale aj tak sa stravujem bezlepkovo spolu s malým a ťažkosti mi prestali. Starší syn je opak mladšieho , zje len to čo neutečie ... a ten je zas na svoj vek až moc veliký 😀 držím vám palce nech je dcérka zdravučká , ale ak už sa vám celiakia potvrdí , dá sa s tým krásne žiť pokiaľ sa dodržuje prísna bezlepková strava.

viera77
23. jún 2014

@kattyb ahoj, dakujem ti pekne, opis vysetrenia prebehol ako si pisala, nakoniec to nebola ziadna katastrofa.....zial, tak ako som predpokladala, od minuleho piatku som mama cerstvej celiaticky a vlastne aj velmi rada, ze sa konecne prislo na problem, sice na jednej strane je to velky sok ale na druhej velka ulava, ze to nie je nic ovela horsie.....teda tieto dni len studujem a studujem vsetky dostupne info, hlavu mam z toho na prasknutie a ideme do boja! Dcerka ma dost zle vysledky, takze musime na dietu prejst okamzite, narychlo pozhanat potraviny, co najviac nastudovat a tesit sa, ze konecne bude svojim sposobom "zdrava" a kzacne nam casom pekne priberat, a na to sa tesim asi najviac, vzrastom je ale nadprimerne vysoka na svoj vek, tak by sa to mohlo teraz trosku kompenzovat - menej rast a radsej priberat 🙂
Katka, dakujem ti za povzbudive slova, teraz je to sice o"hubu" ale viem, ze casom sa na tychto stresujucich zaciatkoch budem smiat.....nech sa syncekovi dari a uziva si zivot najlepsie ako sa len da 🙂 drzte sa a vela stastia 🙂

viera77
9. júl 2014

ahojte dievcata, ako prosim, prebieha prve vysetrenie po mesiaci od diagnostikovania celiakie? robi sa aj odber krvi? sme objednani az na poobedie a odber krvi sa mi v tom case nezda.....alebo je tom len taky pokec, odvazenie, odmeranie, atd.......dakujem 😉

alana71
21. júl 2014

@viera77 teraz to bude asi len pokec. My sme boli na kontrole tiež poobede. Spýtala sa ako sa má, či bolesti brucha ustúpili, odváži ho a objedná na ďalšiu kontrolu. Resp. neviem či ste absolvovali hadicu. Ak nie určite tam pôjdete. Tak držím palce.

vlasta44
4. aug 2014

@lienka113 Ahoj, už ste boli na tom vyšetrení? Moja dcéra to absolvovala ako 6 ročná. Na ceste domov, keď už bolo po všetkom sa nás pýtala, kedy jej to budú robiť. Vôbec nič si nepamätala a ani nemá nijakú traumu. Ja som to preplakala viac. Ak to máte ešte pred sebou, držím palce.

lienka113
autor
4. aug 2014

@vlasta44 už sme 2 roky po vyšetrení,na bezlepkovej strave

juliana30
20. aug 2014

Žienky nedáte mi prosim telef.čislo na Mudr.Gubáňovú?Potrebujem tam objednať deti ,ďakujem.

dada2007
20. aug 2014

@juliana30 ahoj......má sa volať poobede-neviem či po 13 alebo 14. A číslo je 037/ 741 54 08

juliana30
21. aug 2014

@dada2007 ďakujem veľmi pekne 🙂

timuska55
18. mar 2015

Ahooj prosim vas sidli pani dr.na Spitalskej ulici?neviete mi napisat presnu adresu?som z galanty a Nitru vobec nepoznam.rano mame termin.idem s 8 mes.syncekom.Neviete ako prebieha vysetrenie pri takychto malych detoch?

gabinecka_
18. mar 2015

@timuska55 Ahoj sídli na Špitálskej 13 v budove denného stacionáru. Dolu je recepcia, takže ti to isto vysvetlia. Musíš ísť iba výťahom myslím na 3 posch. Ja som to našla bez problémov. Prvé vyšetrenie prebehlo asi tak, že sme prišli, zobrala malej krv, dala nám nádobku na odobratie stolice a povypytovala sa na rodinnú anamnézu a tiež ohľadom malej. Potom vážila a merala malú. Dostanete ďalší termín. Čaká sa na prvé výsledky - neviem presne koľko to trvalo, ale potom sa vyjadrila k výsledkom a určila dg a následne liečbu.

timuska55
18. mar 2015

Jeeej dakujeem.Uz som sa bala ze mi nikto nebude vediet poradit, pretoze na nete su udane nejake 2 stare adresy.Takze krv sa berie bez ohladu na to, ze nam ju brala min.tyzden obvodna?budu zzistovat aj nejake alergie a intolerancie?

gabinecka_
19. mar 2015

@timuska55 tak k tomu sa neviem tak presne vyjadriť, lebo nám nikto predtým krv nebral. Išli sme rovno na gastro. No podľa mňa si robia svoje testy. Neboj sa, nie je to nič strašné. Absolvovala som to s dvojročnou a 7 mesačnou súčasne. Našťastie sa nám alergie ani nič také nepotvrdilo ani u jednej. U mladšej zápcha prešla a staršia ešte bojuje. Dúfajme, že z toho vyrastie čoskoro. Držím ti palce, aby ste to dobre zvládli. Hlavne nech sa poriešia maličkého problémy.

dada2007
19. mar 2015

@timuska55 my sme boli s dcérkou čerstvo prepustený z nemocky a poprosila som o komplet rozšírenú správu z nemocky pri prepustení......prefotila som si to a doniesla to pani doktorke-kedže tam boli ,,čerstvé" výsledky krvi. Tak potom spravila len nejaké dodatočné ešte. A plus nám dala skúmavku a žiadanku na domáce odobratie stolice(kvoli helikobakterovi) to som odobrala doma...zaniesla k našej obvodnej v TO a ona to posunula do labákov. Z tadiaľ šiel výsledok rovno do NR pani doktorke-kedže na žiadenke bola uvedená ona.

milenaz
20. mar 2015

Dobrý deň,dnes si ideme k pani dr.Gubáňovej už pre výsledky z biopsie.Viete mi niekto poradiť,či musím ísť aj s dcérou,je trochu chorá.Ďakujem

timuska55
20. mar 2015

Žienky mame to za sebou.Palcu bolo neurekom ale zvladli sme to 😉 brali nam krvicku a o mesiac kontrola 🙂 dakujem

dkacir
15. aug 2017

Mudr. Kubáňová NIKDY VIAC!!!!!!!!!!!!! Ked som prišla s dcerou k nej s tým, že dieťa ma krčovité bolesti brucha, tak nas HNED objednala na sondu do žaludka....nič sa nezistilo...pritom dieťa stale ukazovalo že ju bolí v oblasti pupka! (neviem načo teda hadica do žaludka!!!) Nasledne to pani doktorka uzavrela s tým, že dieťa to ma psychicke. Išli sme na sukromne gastro do Ba, lekarka ihned dala odporučenie na hospitalizáciu na Kramáre, dieťaťu bolo jednoduchým dychovým testom zistená veľmi vysoká laktozova intolerancia. Následne sme išli na kontrolu pani Kubáňovej a v čakarni sa dozvedám od inej matky, že jej syna bolí brucho a už mal aj hadicu v žalúdku ale ešte ide teraz z krvi robiť testy na celiakiu a potom lakotozovu intoleranciu!!!!!!!!Chapete to, že ona najskôr dieťaťu drbne hadicu do žaludka a potom rieši menej invazívne vyšetrenia????? A podsunula mi papier, že súhlasím s poplatkom za zdravotnú starostlivosť...mala som zaplatiť 14,90 za odber krvi na celiakiu!!!!!! Ako ked chcete mať neplatený termín raz za dva a pol mesiaca alebo sa vyhadzať u pani Kubáňovej z peňazí (a aj tak vam pani doktorka nepomôže) tak smelo do toho!!!!!! Hociktorý iný detský gastroenterolog Vám dieťa vyšetrí lepšie!!!!!!!!!!!! ONA IDE PO PENIAZOCH AKO BESNA!!!!!! BEZ PENAZI SA NA DIETA ANI NEPOZRIE A NAJME NEDOKAZE POMOCT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gabi67
2. máj 2019

Ako sa dostať k Dr. Gubáňovej? Volám ordináciu už celý týždeň, mám 2 telefónne čísla, ale nikto neberie.

dewyn
3. máj 2019

@gabi67 ani ja sa tam neviem uz par dni dovolat, ale raz sa mi podarilo okolo 13 tej..objednavat sa da po 11tej hodine

satmar
16. máj 2019

@dkacir prosim tá u koho ste boli v ba u ktorého lekára dakujem