icon

Kde nájsť najlepšieho detského gynekológa v Košiciach alebo Bratislave?

qwer2019
16. dec 2025

Dobrý večer, viete mi poradiť naozaj niekoho super? Kosice-BA, ideál žena, ale hoc i muž, ale naozaj super prístup? A taký čo berie i mimo ich región? Ďakujem

anonym_7877fd
16. dec 2025

Výnimočné dieťa?to je aké

anonym_07c5fe
16. dec 2025

"výnimočné dieťa" je diagnóza?

qwer2019
autor
16. dec 2025

Autizmus,psychické problémy. Autistom sa zvykne hovoriť, ze sú výnimočný.

anonym_42d175
16. dec 2025
@qwer2019

@qwer2019 prestaň prosím používať tento výraz. Je to hrozné.

anonym_1861d5
16. dec 2025
@qwer2019

@qwer2019 Nikto to takto nenazýva, len matky postihnutých detí, ktoré neprijali realitu. Rovno napíšem, že nemám takéto označenia rada - výnimočný, alebo dokonca dar... akoby bolo zdravé dieťa za trest. Nazývajte to normálne a hovorte k veci. Je to autista, prípadne duševne/psychicky postihnuté dieťa. Nech lekár vie, čo ho čaká a či ho vôbec dokáže ošetriť. A nech ti niekto môže zo skúsenosti poradiť.

anonym_2e453f
16. dec 2025

@anonym_1861d5 no postihnuté už len je výraz. Asi by sa ti tiež nepáčilo keby tak niekto nazýval tvoje choré dieťa. Vôbec to nie je tak, že iné výrazy ako postihnuté používajú len matky, ktoré neprijali stav svojho dieťaťa. Sama také nemám ale robím s takými deťmi a v mojom okolí sa najčastejšie stretávam s pomenovaním špeciálne deti. Pretože špeciálne sú, aj keď možno iným spôsobom. Pri objednávaní lekárovi, samozrejme treba použiť presnú diagnózu. Ale v bežnom živote sa už dávno slovo postihnutý nepoužíva. Sám je postihnutý ten, kto toto povie na choré dieťa...

anonym_82400d
17. dec 2025
@anonym_2e453f

@anonym_1861d5 no postihnuté už len je výraz. Asi by sa ti tiež nepáčilo keby tak niekto nazýval tvoje choré dieťa. Vôbec to nie je tak, že iné výrazy ako postihnuté používajú len matky, ktoré neprijali stav svojho dieťaťa. Sama také nemám ale robím s takými deťmi a v mojom okolí sa najčastejšie stretávam s pomenovaním špeciálne deti. Pretože špeciálne sú, aj keď možno iným spôsobom. Pri objednávaní lekárovi, samozrejme treba použiť presnú diagnózu. Ale v bežnom živote sa už dávno slovo postihnutý nepoužíva. Sám je postihnutý ten, kto toto povie na choré dieťa...

@anonym_2e453f Tak už potom dieťa so špeciálnymi potrebami, vyraz výnimočné dieťa je úplne mimo.

nellyuana
17. dec 2025

@qwer2019 ahoj skus pani MUDr. Michaela Martišová v PN za mna veľmi skvelý prístup, bola som tam s dcérou

nellyuana
17. dec 2025
@anonym_1861d5

@qwer2019 Nikto to takto nenazýva, len matky postihnutých detí, ktoré neprijali realitu. Rovno napíšem, že nemám takéto označenia rada - výnimočný, alebo dokonca dar... akoby bolo zdravé dieťa za trest. Nazývajte to normálne a hovorte k veci. Je to autista, prípadne duševne/psychicky postihnuté dieťa. Nech lekár vie, čo ho čaká a či ho vôbec dokáže ošetriť. A nech ti niekto môže zo skúsenosti poradiť.

@anonym_2e453f a veľmi trefna odpoveď, presne som toto chcela aj ja napisat. Ja nepochopím ako môžete niekto odsúdiť človeka zato, ze nazve svoje dieta výnimočné. Aj keby pani napíše ze excelentne - je to jej dieta. A pokiaľ nezazijete, nepochopite, čo to znamená pre tie matky. Prosím už konečne prestaňte útočiť, každá matka si môže dieťa nazvať ako chce
@anonym_82400d
@anonym_1861d5

anonym_82400d
17. dec 2025
@nellyuana

@anonym_2e453f a veľmi trefna odpoveď, presne som toto chcela aj ja napisat. Ja nepochopím ako môžete niekto odsúdiť človeka zato, ze nazve svoje dieta výnimočné. Aj keby pani napíše ze excelentne - je to jej dieta. A pokiaľ nezazijete, nepochopite, čo to znamená pre tie matky. Prosím už konečne prestaňte útočiť, každá matka si môže dieťa nazvať ako chce
@anonym_82400d
@anonym_1861d5

@nellyuana Nikto vás nechcel uraziť. Len pochopte prosím, že deti s autizmom sú výnimočné len pre vás. Keď komunikujete s okolím, pomenujte veci pravými menami 🙏.

nellyuana
17. dec 2025
@anonym_82400d

@nellyuana Nikto vás nechcel uraziť. Len pochopte prosím, že deti s autizmom sú výnimočné len pre vás. Keď komunikujete s okolím, pomenujte veci pravými menami 🙏.

@anonym_82400d ja nemám inak obdarene dieťatko, ale tiez pracujem v tejto oblasti a by ste neverili ale tie deti su naozaj aj pre mna výnimočné 😊 tým ako sa chovajú, ako sa usmievajú (inak ako zdravé deticky ale o to krajsie)

grof_monte_christo
17. dec 2025
@nellyuana

@anonym_82400d ja nemám inak obdarene dieťatko, ale tiez pracujem v tejto oblasti a by ste neverili ale tie deti su naozaj aj pre mna výnimočné 😊 tým ako sa chovajú, ako sa usmievajú (inak ako zdravé deticky ale o to krajsie)

@nellyuana Ani ja nemám dieťa s autizmom, ale môj priateľ má a vidím, ake je to náročné. Preto by som nikdy nenapísala, že mám výnimočné dieťa. Radšej úplne obyčajne, ale zdravé. Co sedí, že takéto deti si vyžadujú výnimočnú starostlivosť, do konca svojho života. Takže budme trocha realisti.

anonym_42d175
17. dec 2025
@nellyuana

@nellyuana môj ty Bože. Inak obdarené. 🤦Ďakujem za taký dar. Mám zdravotne postihnutého syna a keby napíšem, že je inak obdarený, to si dám radšej lopatou po hlave. Hovno s prepáčením obdarený. Tento falošný pozitivizmus ma privádza do zúrivosti. Snáď sa mám ešte tešiť, aký výnimočný dar dostal od Boha. To môže napísať len niekto, čo o tom hovno vie a vidí to len z rýchlika.

procrastique
17. dec 2025
@anonym_1861d5

@anonym_1861d5 Nehovorí sa postihnuté ale znevýhodnené keď sme už pri slušných názvoch.

anonym_42d175
17. dec 2025
@procrastique

@anonym_1861d5 Nehovorí sa postihnuté ale znevýhodnené keď sme už pri slušných názvoch.

@procrastique prečo? Moje dieťa je ťažko zdravotne postihnuté. Je to oficiálne, zákonom dané pomenovanie.

anonym_9e20e5
Dnes o 16:03
@qwer2019

@qwer2019 normalne by som sla v ke na gyndu na novu nemocnicu, dala dieta hospitalizovat a vysetrit v celkovej anesteze a netrapila dieta vysetreniami v bdelom stave