icon

Kde vyšetriť syndróm lepivých doštičiek?

ruzenka0504
11. júl 2024

Ahojte, vedel by mi niekto realne a aktulne poradit kde vysetria syndrom lepivych dosticiek? Z hematologie ma poslala do Martina, co som zistila ze uz ambulancia nefunguje. V BA nemaju doktorku takze tiez aktualne nic. Pravdepodobne budem musiet do Kosic? (Som z TN) 🤷🏼‍♀️

Strana
z2
ruzenka0504
autor
15. júl 2024

@snowflakenel asi si to nepochopila z našich správ ale aj ja a aj yvoneta sme u hematologičky boli ale tieto odbery proste v trenčíne na hematologii nerobia. Ona - hematologička nás posiela na toto vyšetrenie pretože to oni v TN očividne nerobia

ruzenka0504
autor
15. júl 2024

@taktotedanie v Trenčíne to hematologia nerobí - neviem prečo. Proste to tak je. Poslala ma na toto vyšetrenie inde - inak by som to neriešila. 🙂 To, že je to podľa mňa tiež blblosť že to neriešila hneď ale čakala na výsledky ktoré som dostala po 11 týždňoch ani nehovorím. A toto vyšetrenie v tom zahrnuté nebolo a preto som to musela riešiť inde.

yvoneta
15. júl 2024

@snowflakenel ja mam lístok od svojej hematologické, ale posiela ma na vyššie pracovisko do Martina unilabs. No a keďže nefunguje ako tu bolo spomenuté, tak neviem kam. Tak kam môžem ísť na vyššie pracovisko oproti bežnej hemat ambulancii v nemocnici. Tak aby mali možnosť vyšetriť aj parametre, ktoré bežná hemat ambulancia nemá. Kvôli tromboze opakovanej. Ta Žilina by mohla byť? V Bratislave tiež majú možnosť vyšetriť viac než bežná amb? Ďakujem

balandy
21. aug 2024

@ruzenka0504 dobrý deň prajem ☺️ ja som bola mesiac dozadu v Martine - centrum trombozy a hemostazy, Dr. Holý. Vyšetrili všetko, prišli mi na syndróm lepivych doštičiek + nejaké dve mutácie (musím brať vyššie dávky kyseliny listovej + vitamíny B), nejak mi to telo nevstrebava alebo čo.
Mala som výmenný lístok od obvodnej lekárky, objednala som sa po telefóne.
Termín som dostala za cca 1,5 mesiaca, výsledky cca 3 týždne.

ruzenka0504
autor
22. aug 2024

@balandy Ďakujem už mám výsledky vybavené. Bola som v Unilabs centre nakoniec v Košiciach objednali ma do týždňa 🙂. Ale ďakujem

yvoneta
22. aug 2024

@balandy to je priamo v nemocnici prosím?

chicca555
8. jan 2025

@snowflakenel prosim ta, kde v ZA si bola na tej hematologii? mam odporucanie od lekara z centra a vyzaduje vyslovene vysetrenie na syndrom lep.dosticiek kvoli potratom... dakujem 🙂

chicca555
8. jan 2025

@ruzenka0504 a bola si v KE ako samoplatca alebo na ziadanku od lekara? 🙂

snowflakenel
8. jan 2025

@chicca555 ahoj. NOrmalne v nemocnici na oddeleni hematologie.
Prvy krat sa.musis ist objednat osobne. Vezmi,si vymenny listok a zdravotnu kartu. Chod hned rano,,ja som tam uz,o,06.00 bola. ( lebo inak tam stravis pol dna).Ambulanciu otvoria okolo 06.45, beru sa poradove cisla. Ked vyjde sestra, das jej kartu aj poradove cislo. Potom cakas na odber. Ked bude vysledok, cakas, kedy ta vezme doktorka.
Su take.dni, ked som bola uz o 09.00 vybavena, no tom som bola. Fakt.medzi prvymi.
Inak s lekarmi na tomto oddeleni som bola.velmi spokojna.

chicca555
8. jan 2025

@snowflakenel super, dakujem 🙂 nasla som toto:

Objednávanie na vyšetrenie:
Prvovyšetrenie: osobne na hematologickej ambulancii v pavilóne gynekológie na prízemí, s kompletnou zdravotnou dokumentáciou a výmenným lístkom medzi 11:00-14:30

je to to oddelenie kde si bola aj ty? 🙂

chicca555
8. jan 2025

@snowflakenel a ten prvykrat co pises ta vzali rovno na odber ci len dali termin, kedy mas prist? trochu mam v tom "hokej"

snowflakenel
8. jan 2025

@chicca555 ano, tam som bola. Ale pozor, pamatam si, ze primarka mi vravela, ze by sa mali stahovat v ramci nemocnice. Tak to si over radsej

snowflakenel
8. jan 2025

@chicca555 prvy krat ma len objednali.

ruzenka0504
autor
8. jan 2025

@chicca555 bola som na odporúčanie od lekára. Ale som naozaj spokojná a rada, že som cestovala až tam. Po telefóne som si dohodla termin. Objednali má rýchlo.

chicca555
8. jan 2025

@ruzenka0504 a potom si s vysledkami isla kam?

ruzenka0504
autor
9. jan 2025

@chicca555 Najprv som išla iba na odber do BA kde zaslali výsledky mojej hematologičke do TN tá mi po dvoch týždňoch povedala, že ich nevie interpretovať a na odber mám ísť znovu na hematologiu - hemastázy a trombozy nebudem ani hovoriť čo to v TN všetko trvalo a všetko celé zle. Kartu mi ani nechceli dať pretože moja doktorka mala dovolenku. Podotýkam, že som bola tehotná a potrebovala som ihneď vedieť či ten syndróm mám. Ale proste Trenčín celé zle. Takže v Košiciach keď som im povedala, čo sa deje hneď riešila a rovno to so mnou konzultovala (teda po dohode zaslala emailom výsledky s jasným záverom). Dohodli sme sa, že tam budem chodiť aj na kontroly (v tehotenstve) pretože som nechcela chodiť do Trenčína už na obyč hemato a nemôžem krivého slova na nich povedať 🙂

ruzenka0504
autor
9. jan 2025

@chicca555 ešte aby som to upresnila. Mala som odporúčanie od gynekológa. Jemu som iba doniesla vždy výsledky aj z kontroly - pretože fraxiparine mi predpisuje on.

chicca555
9. jan 2025

@ruzenka0504 super, dakujem za odpoved 🙂 ja mam prave odporucanie od gynekologa z Reprofitu, na hematologii som nikdy nebola... v MT mi dali termin az na 30.maja co je dost neskoro, skusim este u nas v ZA hemato a ked nie, skusila by som tie Kosice 🙂 das mi prosim info, kde si presne bola? dakujem 🙂

jajawka
9. jan 2025

@chicca555 Vraj aj v Čadci na hematologii vyšetrujú syndróm lepivých doštičiek. Skús prípadne zavolať a opýtať sa.

ruzenka0504
autor
9. jan 2025

@chicca555 Jasné vyskúšaj. Ja som tiež nikdy predtým nebola až po tehotenských stratách na odporúčanie od gyn. Myslela som, že stačí ísť na obyč hemtaologiu iba ale nie všetky robia aj ten syndrom lep. doštičiek (ako napr. tá moja v TN). Ale asi závisí od lekára a centra. Tá v Trenčíne na mňa aj tak pôsobila zle, na nič neprišla. V KE mi robila niečo aj mimo toho, že čo bežne nedávajú robiť inde a predsa čosi objavila ale celkový prístup sa nedá porovnať. Ale vyskúšaj a keď tak vyskúšaj potom tie Košice. - je To Ambulancia hematológie a transfuziológie, Unilabs Slovensko, s. r. o., Poliklinika Centrum, ul. Brigádnická 2 Košice, 040 11, prízemie, chodba za lekárňou Dr.MAX, ja chodím konkrétne k doktorke Márii Hulíkovej. https://www.unilabs.sk/kontakty/ambulancie

chicca555
9. jan 2025

@ruzenka0504 velmi pekne dakujem ❤

chicca555
9. jan 2025

@jajawka dakujem, skusim pogooglit

Strana
z2