icon

Máte skúsenosti so zubármi v zahraničí?

evickuska
22. jan 2025

Ahojte, boli ste niekto riesit zuby odtialto aj v zahranici? Polsko, CR alebo inde? Ked porovnavam ceny tu a za hranicami je to nepomer. Mate skusenosti?

adulka07
22. jan 2025

@evickuska moja kaderníčka si dávala robiť v Maďarsku v Nyíregyházi...ale dosť veľa slovákov chodí na Ukrajinu do Uzhorodu , .osobnú skúsenosť nemám iba z počutia

niki35
22. jan 2025

@evickuska áno. Ja som minulého roku v Anglicku platila za jednu plombu cca £300.

janka1011
22. jan 2025

@evickuska Ukrajina alebo Srbsko viem, že tam chodia veľa. Párkrát mi aj na FB vyhodilo ich stránky, písalo tam veľa spokojných slovákov. Ponúkajú ošetrenie zubov aj s ubyyovaním.

adulka07
22. jan 2025

Uzhorod

ronie338
23. jan 2025

A keď bude problém treba tiež tam ísť a nie tu obťažovať zubárov, lebo tam niečo nespravili alebo zacalo boliet alebo sa niečo iné stalo. Lebo to robia ľudia často. Dajú si spraviť v inej krajine a keď boli pod mostíkom korunkou alebo sa odstiepi alebo niečo tak utekajú k slovenskému zubárovi. A este nadávajú koľko to stojí

janka1011
23. jan 2025

@ronie338 pod mostíkom môže začať rovnako bolieť aj v prípade, že ho robil slovenský zubár. S tým nemá národnosť nič. A ak k tomu dôjde, môžeš sa znova vrátiť na ukrajinu alebo ísť k zubárom na Slovensku, ktorý to s radosťou za veľké prachy urobia.

ronie338
23. jan 2025

@janka1011 môže ale ked ti mostík spraví lekár na Slovensku, pôjdeš k nemu. Ak ti spraví na Ukrajine nepôjdeš tam ale k slovenskému. Spraví ti ale nechcú to robiť, najmä ak netušia čo je tam za materiál. Viem o com hovorím keďže vždy to bol problém ze sme netušili čo tam je použité ako je to spravené, ako sa to bude chovať s našimi materiálmi. Ak ti spravia zuby v ba a pôjdeš v Košiciach k inému, aspoň ma šajnu co sa použilo, pretože všade sa približne to isté používa. Najlepšie keď prišiel pacient s implantatmi ktoré robili v Maďarsku, vyskytol sa problém lebo to sa môže stať, bolí, začne sa hýbať a podobne a že riešte. A nemáš ani poňatie xo to ma za implantát a rieš problém a keď ho pošleš ze nech ide kde mu robili lebo nemas ako sa k tomu implantatu dostat tak ešte sa do teba pusti a pošle na teba kontrolu. Ak si spraví na Slovensku a povie aký lekár mu robil zavolám mu a keď nemám ja také nástroje, požiadam hi aby mi ich poslal q pomôžem. Keď si dá spraviť v tramtarii, nemá ani šajnu aspoň názov implantatu ze skúsim nájsť ci niekto nerobí s tým alebo priamo výrobca ci nevie požičať nástroje tak ako mu pomôžem? Alw to si ľudia neuvedomujú.

evickuska
autor
26. jan 2025

@adulka07 ved to ist tam na blink a tak daleko 😔

evickuska
autor
26. jan 2025

@ronie338 ja som si nechala robit mostik, konkretne 5 ks vedla seba tu na Slovensku, platila som 2200 €, mam to cele zle, vyreklamovala som, urobil nove a beztak po case vidno lepidlo, ktore zubar pouzil, tam kde zub nemam je akoby zub sedsi a tam kde pod nim je zub je biely. Nehovorim o tom, ze som chcela farbu ako spodne no mam minimalne o 2 triedy ten mostik belai, cize sposok budem musiet bielit atd. na Slovensku uz nikdy viac 😑

ronie338
26. jan 2025

@evickuska vrchné zuby sa robia o odtieň svetlejšie ako spodné, ak je to kovokeramika môže ten kov presvitat a podla ceny to aj kovokerqmika je a estetickejsi je zirkón. Ale upozorňuje sa na to bežné, najmä pri predných zuboch ze môže kov presvitat. A lepidlo byt vidieť nemôže pretože to odpadne pripadne zavadzia pri čistení a docisti sa to keď to pacient povie že mu tam niečo vadi.

evickuska
autor
27. jan 2025

@ronie338 je to keramika a jak mi dal lepidlo napevno tak mi vidno ho na sivo, o odtien ano ale toto je ako o 4 😁