Odporučíte skúseného maxilofaciálneho chirurga na Slovensku
Zdravím ,mám problém s dislokáciou sánkového kĺbu. Bola som už vyšetrená na Univerzitnej nemocnici v Košiciach, ale s prístupom a riešením tam som nebola veľmi spokojná. Následne som absolvovala aj vyšetrenie na inej klinike v Košiciach, kde mi odporučili operáciu, keďže je kĺb poškodený.
Chcela by som sa preto opýtať:
• Máte niekto osobné skúsenosti s podobným problémom alebo s operáciou sánkového kĺbu?
• Vedeli by ste mi odporučiť šikovného, skúseného maxilofaciálneho chirurga – pokojne kdekoľvek na Slovensku, nemusí to byť len na východe?
Budem veľmi vďačná za akékoľvek rady, odporúčania či skúsenosti. Ďakujem.
@marcela9999 ja ti odporucam MUDr. Dusan Hirjak, Bratislava, onkologicky ustav sv.Alzbety, prednosta.
Presne s touto dg som bola operovala pred 4 mesiacmi v KE v starej nemocnici, dislokacia pravého celustneho klbu...operoval má primár MUDr.Borza. Výsledok? Bolesti mám stále 🤦
@anonym_458e36 Ďakujem 🙂 To ma mrzí. Môžem sa spýtať, či si medzičasom skúšala aj iné pracoviská v Košiciach alebo konzultovala svoj stav s nejakými ďalšími odborníkmi? Zaujímal by ma aj tvoj celkový pocit z prístupu a liečby .
Ja som mala skúsenosť s inou verziou nemocničného postupu v Košiciach (UNLP) . Tam sa mi pokúsili napraviť sánku manuálne, bez toho, aby mi predtým urobili akékoľvek vyšetrenie RTG ,CT, …a iné zobrazovacie vyšetrenia. Samotné “napravenie” bolo veľmi bolestivé.
Následne som šla na vyšetrenie na kliniku akadémie v KE, kde mi urobili CT aj röntgen. Podstúpila som tam päť laserových ošetrení proti bolesti a bolo mi odporučené nosiť zubnú dlahu na noc, aby som si neškrípala zubami. Lekár mi tam povedala, že môj stav nie je dobrý, ale vzhľadom na môj vek by ešte počkali s radikálnymi zásahmi….
@marcela9999 ak si bola na maxilofacialnej chirirgii v starej nemocnici a potom na bacikovej tak v ramci vychodu uz odbornejsie miesta ako toto niesu
@marcela9999 ak si bola na maxilofacialnej chirirgii v starej nemocnici a potom na bacikovej tak v ramci vychodu uz odbornejsie miesta ako toto niesu
@taktotedanie Bola som v novej nemocnici UNLP v Košiciach, kde mi odborný prístup vôbec neprišiel dostatočný, najmä čo sa týka ich prístupu ku mne ako pacientovi. Predpísali mi lieky (diazepam 😐) a odporučili kontrolu každé dva týždne, takže to celé trvalo niekoľko mesiacov bez akéhokoľvek výsledku. Následne som navštívila Akadémiu KE , kde bol prístup úplne iný — naozaj profesionálny a ústretový. Informujem sa však preto, že by som si rada vypočula aj názory iných ľudí, prípadne ich skúsenosti s lekármi a podobnými problémami. Ďakujem 😊
@taktotedanie Bola som v novej nemocnici UNLP v Košiciach, kde mi odborný prístup vôbec neprišiel dostatočný, najmä čo sa týka ich prístupu ku mne ako pacientovi. Predpísali mi lieky (diazepam 😐) a odporučili kontrolu každé dva týždne, takže to celé trvalo niekoľko mesiacov bez akéhokoľvek výsledku. Následne som navštívila Akadémiu KE , kde bol prístup úplne iný — naozaj profesionálny a ústretový. Informujem sa však preto, že by som si rada vypočula aj názory iných ľudí, prípadne ich skúsenosti s lekármi a podobnými problémami. Ďakujem 😊
@marcela9999 tak v ramci vychodu nemas odbornejsie miesto
Kazdy je individualny a nemaju vsetci ludia rovnako poskodeny klb a sanku ako ty takze je jedno ako to riesili ostatni ludia, jedine ze vycestujes ale v ramci kosic a vychodu a v podstate aj SR a okolitych kraji u profesora niet odbornejsieho lekara
@marcela9999 tak v ramci vychodu nemas odbornejsie miesto
Kazdy je individualny a nemaju vsetci ludia rovnako poskodeny klb a sanku ako ty takze je jedno ako to riesili ostatni ludia, jedine ze vycestujes ale v ramci kosic a vychodu a v podstate aj SR a okolitych kraji u profesora niet odbornejsieho lekara
@taktotedanie Nemyslím si, že je to jedno. Každý má síce iný stav, ale práve preto je fajn vedieť, čo pomohlo iným 😉Nemusí to byť riešenie priamo pre mňa, ale aj tak to môže byť užitočné.
@taktotedanie Nemyslím si, že je to jedno. Každý má síce iný stav, ale práve preto je fajn vedieť, čo pomohlo iným 😉Nemusí to byť riešenie priamo pre mňa, ale aj tak to môže byť užitočné.
@marcela9999 vidim, ze viete asi lepsie, tu kazda rada zbytocna
Pekny den
@marcela9999 vidim, ze viete asi lepsie, tu kazda rada zbytocna
Pekny den
@taktotedanie Keď mi dáš konkrétnu radu, môžeme sa baviť o tom, či bola zbytočná. Zatiaľ to boli len názory, nie rady. Aj tebe pekný deň ☺️
@marcela9999 Ahoj. Odporučila by som Banskú Bystricu.
@180207 ďakujem 🫶🏻
@180207 tiež som.chodila do BB a bola som spokojná.
@180207 tiež som.chodila do BB a bola som spokojná.
@anonym_ac17a3 ja som nechodila a bola tu známa, bola nesmierne spokojná, lebo v BA s tým mali nejaký problém. Ale majú skvelé meno a prístup. Verím, že to nejako pomoze
@anonym_ac17a3 ja som nechodila a bola tu známa, bola nesmierne spokojná, lebo v BA s tým mali nejaký problém. Ale majú skvelé meno a prístup. Verím, že to nejako pomoze
@180207 A čo jej robili nevieš tej známej?
MUDr.Barbora Šufliarsky, BA Ruzinov
@marcela9999 zdravím..mám taký istý problém..navštívila som aj starú nemocnicu a aj na bacikovej..2 x artroskopia a výsledok nič..
Presne s touto dg som bola operovala pred 4 mesiacmi v KE v starej nemocnici, dislokacia pravého celustneho klbu...operoval má primár MUDr.Borza. Výsledok? Bolesti mám stále 🤦
@anonym_458e36 zdravím mali ste otvorenú operáciu alebo artroskopiu
@180207 ďakujem 🫶🏻
@marcela9999 mala som uzavretú artroskopia, ale robí sa v narkóze
@marcela9999 mala som uzavretú artroskopia, ale robí sa v narkóze
@anonym_458e36 presne som to mala aj ja a vôbec nemám zlepšenie..operácia bola február 2025
@anonym_458e36 presne som to mala aj ja a vôbec nemám zlepšenie..operácia bola február 2025
@mirci777 lekár navrhol ešte nejaké riešenie? 🙄
@mirci777 lekár navrhol ešte nejaké riešenie? 🙄
@24barbara24 botox do žuvacieho svalu
@anonym_458e36 no ahoj ako sa máš..máš zlepšenie? Ja vôbec..dokážeme sa spojiť inak ako tu? Ďakujem