icon

ORL Centrum Kramáre. Aké máte skúsenosti?

helen
27. mar 2011

ORL Centrum Kramare - jednodnova chirurgia. Mate skusenosti s tymto centrom a s konkretnymi lekarmi? Vraj teraz nabrali dost novych operaterov, tak by sme radi mali nejake referencie na lekarov aj centrum, kym sa rozhodneme.

angua27
6. apr 2011

ahojte dievčatá.

nad nami dnes tiež vyriekli ortieľ, že nosná mandľa musí von. tak som začala hľadať po nete čo a ako. chystám sa rovno na jednodňovú chirurgiu, keďže kamoškinmu synovi, to minulý rok na jar robili na Kramároch a koncom roka museli znova, lebo mandla dorástla. a to už išli do tohto centra. kamoška bola spokojná, tak pôjdeme tam.

timejka, ďakujem za vyčerpávajúce informácie.

držím všetkým palce, aby to prebehlo ok.

timejka2005
9. apr 2011

@vlasa no ako ste dopadli?bolo vsetko o.k?

timejka2005
9. apr 2011

@angua27 tak vam drzim palce,nech to mate rychlo za sebou.Mojej dcere sa velmi ulavilo ked je mandla vonku,konecne aj pocuje.Budem rada ked sa potom ozvete ako ste dopadli,pa pa🙂))

vlasa
9. apr 2011

@timejka2005 ahoj,no snad to bude ok,ale mame teplotu,nemoze rozpravat a je velmi unavena ☹ hrozny pohlad na inac vecne rozpravajuce a skakajuce dieta 😒 ked spi,tak chrape este viac ako predtym,ale to sa snad upravi a aj ten krk odpuchne.stale je zahlienena a nemoze si odkaslat,lebo ju to velmi boli.vcera uz o tretej nas pustili.nechce moc ani jest,ta narkoza ju pekne doriadila 😔 ale ja dufam,ze kazdym dnom to bude lepsie a teplota klesne..

vlasa
9. apr 2011

@timejka2005 a tvoja je ako na tom?uz dycha nosom?kedy ste zacali jest normalnu stravu?

timejka2005
9. apr 2011

@vlasa moja este chrape,ale menej ako prve dni.A tiez vykasliava,to sa deticky cistia.Tak je to super,ze to mate za sebou,som na vas myslela🙂))aj tepltka odisla sama.krk ju este pobolieva,ale uz vie aspon otocit hlavu,prve dni boli take,ze nevedela ani lahnut si ani otocit,ale inac to znasala v poho celkom.Skore uzdravenie prajem pa pa

vlasa
9. apr 2011

@timejka2005 jeej,si zlata,mala sa akurat zobudila,som jej dala nurofen a normalne zacala rozpravat,akokeby sa to zrazu o 300stupnov zlepsilo.dufam,ze to uz bude len lepsie.na kontrolu ideme 18.4.teraz chcela jest cokoladu,tak sme mali cirkus,ale dala si povedat 🙂 zajtra uz moze jest normalne myslis?

angua27
9. apr 2011

ahojte,

babuľky, tak som včera volala do centra a rovno nám dali termín operácie na 29.4. nechcela som pred Veľkou nocou, lebo tam cestujeme preč a keby boli komplikácie, tak to by nebolo dobré.

nech sa vaše detičky rýchlo zotavia. 😉

a chcela som sa spýtať, ako rýchlo vám od nich prišiel informačný mail s pokynmi? myslela som si, že mi to hneď v piatok pošlú, keďže som tam volala hneď ráno.

vlasa
9. apr 2011

@angua27 my sme tam boli este na pokec a u doki predtym,tak nam to hned dala recepcna,aj papiere pre pediatricku na predoperacne 😉

gretkab
9. apr 2011

Ahojte, aj my sa pridavame - Marekovi idu vyberat nosne mandle 13. 5. (piatok 13. inak 😉). Tak sa uz tiez zacinam bat, ale hadam to zvladneme. Ja som s nimi komunikovala vsetko mailom (a poslala asi 10 mailov s roznymi otazkami, fakt su zlati, odpovedaju poctivo) a papiere mi poslali hned ako sme sa dohodli na termine.

timejka2005
9. apr 2011

@vlasa ja som malej davala az na treti den normalne jedlo,takze zajtra este take kasovite jej daj,aspon teda podla mna🙂)moja uz je o.k uplne,len este tu hlavu nevie poriadne dat dozadu,dnes ked som jej umyvali vlasy tak som an to zabudla,chuuuda sa rozplakala,ze mamiiiiiiii ved mna to este boli o))))))))))🙂a nezlakni sa ked bude mat zapach z ust,je to normal z tej rany ako sa hoji.U malej to este citim.🙂)))

timejka2005
9. apr 2011

@angua27 nam to prislo o dva dni,ten email,Su naozaj zlati a poctivi 🙂))

timejka2005
9. apr 2011

@vlasa a este som zabudla,mytam ideme 19 na kontrolu usiek,lebo jej aj tie uska robili,skoda,ze nei 18 ako vy,by sme sa tam stretli🙂))

vlasa
9. apr 2011

@timejka2005 akurat mi manzel vravi,ze mu lepsie vyhovuje toho19.4 🙂 tak nas prehodim na utorok.o kolkej ste?inak,mala mi zase prestala rozpravat,ked prestal ucinkovat nurofen,pytala som sa jej,co ju boli,a ukazala na krk,teda asi hrtan,je to normalne?ja sa len bojim,aby nemala anginu,lebo ma biely jazyk,ale to je asi v poho po narkoze?teplotu ma este stale,bojim sa noci,zase jej budu zatekat sople,bude chrapat a dusit sa s nimi 😒 kua,kedy sa uz konecne vyspim?

timejka2005
10. apr 2011

ANI MOJA MALA NEVEDELA VOBEC ROZPRAVAT,AZ NA TRETI DEN SA TO ZLEPSILO.NEBOJ NIC,ONA SA TERAZ CISTI TAK TI BUDE VYKASLIAVAT.MY KED SME BOLI NA KONTROLE TAK DOKTOR NAM POVEDAL,ZE MAM DAVAT SINUPRET A MORSKU VODU DO NOSA NA PRECISTENIE.ALE TO AZ PO TEJ KONTROLE MOZES.TERAZ ZAIDNE KVAPKY DO NOSA VOBEC.KAZDYM DNOM TO BDUE LESPIE,NAOZAJ.BUDE ESTE UBOLENA,ALE PREJDE TO.MOJA SA MI BUDILA V NOCI PO NARKOZE ESTE ASI 4 DNI A TAK MRKALA VZDY,ALE UZ TO PRESLO.BUDE TO O.K .MAME TAM BYT NA DESIATU TOHO 19🙂

timejka2005
10. apr 2011

@gretkab drzim palce nech to mate rychlo za sebou a syncekovi aby sa potom ulavilo🙂))

yuyulik
11. apr 2011

Ahojte...čítam vás so zatajeným dychom...neviem, či nás to tiež nečaká 😒 ...dcérka (4,5r.) býva často chorá, pred 3 týždňami nám ORL dr. povedal, že mandla je veľká, mala by ísť von, avšak vtedy bola tiež zrovna chorá, na kontrole už tak na zákroku nenaliehal, tak by som chcela absolvovať ešte vyšetrenie v tom centre na Kramároch, v "zdravom" stave...s uškami problém nemáme, škrípe strašne zubami v noci a tie časté choroby, imunitu má stále podporovanú imunoliečbou a žiadny výsledok, soplíky začnú zatekať a už je chorá...imunolaergologička zákrok odobrila....tak potrebujem ešte nezávislý ORL názor...chcem sa spýtať, platí sa v tom centre nejaký poplatok aj za vyšetrenie?

gretkab
11. apr 2011

@yuyulik My sme za vysetrenie platili len 10 € za objednanie na presny cas.

yuyulik
11. apr 2011

@gretkab super, ďakujem, zajtra tam zavolám, som zvedavá na kedy nás objednajú, tento týždeň by som ešte nechcela, lebo sme len 10 dní od dobratia ATB, tak asi až ten ďalší...vraj sa tam dá priamo aj parkovať?

gretkab
11. apr 2011

@yuyulik Ano, sa da tam parkovat, normalne vojdes do brany. Ja ked som sa chcela objednat (a tajne dufala, ze bude aspon 1 volny termin buduci tyzden, tak mi ponukli 3 dni a ze o kolkej by som chcela - takze s objednanim asi problem nie je). Oni (ich lekarka) robi ale aj na Babuskovej (v Ruzinove) a mne sa podarilo objednat tam - netusiac o tom (takze sme rano dokvitli na Kramare a tam mi povedali, ze tam objednani nie sme - ale prisli sme skor, tak ze sme este stihli aj presun na tu Babuskovu).

helen
autor
11. apr 2011

Ahojte, my ideme na zákrok teraz v piatok, držte palce, ďakujeme aj my za infošky!
Baby ako dlho po operácií dávajú kontrolu?

gretkab
12. apr 2011

@helen Drzime! A daj potom vediet, ako to prebiehalo cele u vas.

helen
autor
12. apr 2011

@gretkab Jasné, napíšem, predoperačné máme za sebou, správa bude zajtra, tak nás hádam žiadna jóbovka nečaká. Po tom, čo som si to tu prečítala, sa trocha obávam, ako bude malá znášať to fyzické nepohodlie potom.

vlasa
12. apr 2011

@yuyulik ahoj,citam,ze si z hlohovca,nemas blizsie piestany?maju tam pobocku 😉
@helen nam dali kontrolu po 10dnoch lebo presne po tyzdni mali dost plne.uz som na vas myslela,ze ste na rade,neboj,bude to ok,kazde dieta to znasa inak.s nami tam bolo 3rocne dievcatko a po zakroku sa sice horsie preberala,ale potom behala a rpzpravala normalne.moja len lezala a pospavala a iba mrncala.domov sme sli dokonca v pyzame,nebola schopna sa ani prezliect,to trvalo do druheho dna.ale ako dostala nurofen od bolesti,bola ako vymenena.este vcera vecer dostala a dufam,ze to bola posledna davka 😨 este pri prehltani ma trosku problem a ked si kychne tak ukazuje na hrudnik,ze ju boli.ale uz zacina vyvadzat a papulovat,tak je konecne spat 😀

yuyulik
12. apr 2011

@vlasa no, pôvodne som ten zákrok nechcela riešiť ambulantne, ale s hospitalizáciou preto som sa orientovala na BA a situácia sa vyvinula tak, že som sa priklonila k tomuto centru. Neviem, nechcem zavádzať, ale naša imunoalergologička, tiež z PN presviedčala kamarátku, aby len nešli na zákrok tam, že tam majú momentálne nejaké problémy...neviem o čo ide, čo je na tom pravda, ale ma to celé zneistilo a lepilo by mi asi ešte viac...už teraz mám z toho celkom paniku, ako to zvládneme...ale veď ešte uvidíme, aký ortieľ nám povedia na vyšetrení, ideme 19.4....s BA ako bývalá blaváčka problém nemám 🙂

vlasa
16. apr 2011

@helen ako ste dopadli?vsetko je ok?

jahodka11
18. apr 2011

ahojte,tak my ideme dnes prvykrat na vysetrenie, tak potom napisem, co a ako... 🙂

vlasa
18. apr 2011

@jahodka11 my tam budeme na 12tu 😉 na kontrolu dnes

jahodka11
18. apr 2011

vlasa - jeeej, tak to ste boli vy 😉 az teraz som si to precitala....no ideme na operaciu 3.5., uz teraz mam stres, ale aj sa tesim, nech uz vsetky choroby odidu aj s madlou 🙂

vlasa
18. apr 2011

@jahodka11 hej,ale radsej som sa nemala priznavat,vsede kede chodime sa musime hanbit za nasu malu drzku 😅 ja som si myslela,ze to budete vy,ked som sa maleho pytala,ci je Danko 😀 su skoro rovnako stari.my sme 20.5.neboj,to bude ok,aj ked najhorsie bolo udrzat malu zdravu aspon akotak do operacie.