icon

ORL Centrum Kramáre. Aké máte skúsenosti?

helen
27. mar 2011

ORL Centrum Kramare - jednodnova chirurgia. Mate skusenosti s tymto centrom a s konkretnymi lekarmi? Vraj teraz nabrali dost novych operaterov, tak by sme radi mali nejake referencie na lekarov aj centrum, kym sa rozhodneme.

jahodka11
6. máj 2011

my sme boli na 7.30, ale isli sme nakoniec druhi kvoli tomu dievcatku, tak sme isli domov o 14.30, ona isla o 13.30 🙂

gretkab
6. máj 2011

A my mame prist medzi 8 a 8.30, pojde ale az 4. v poradi, to tam asi budeme dost dlho, co? Ake bolo rozpatie medzi tymi jednotlivymi detmi - akoze ako "rychlo" za sebou ich brali? To my pojdeme teda asi domov okolo 16.30, co? Som dufala, ze to bude skor, no ale co uz, snad to aspon bude ok.

angua27
6. máj 2011

dorka, ak idete takto skoro, tak pôjdete podľa mňa najneskôr okolo tretej. my sme išli po tretej, boli sme prvý na operačke, ale prísť sme mali až na 8.00.

gretka, podľa toho, čo napísala jahodka, tak usudzujem, že každý deň majú inak naplánovaný. vy máte prísť na 8,30 a pôjdete štvrtý, my sme mali prísť na 8 a išli sme prvý. a odstup je cca. hodinka. zoberú jedno dieťatko a cca. po hodinke ďalšie. a po ukončení operácie by tam malo dieťatko stráviť cca. 5 hodín. posledný čo išli u nás na radu, odchádzali pred piatou. asi som Ťa moc nepotešila, ale aspoň budeš vedieť čo a ako.

babuľky, deťúrence sa tam v pohode zabavia, sú tam hračky, dá sa pozerť telka - rozprávkové programy. a vám radím zobrať niečo na čítanie a aj papanie. kým budú deti na operácii, alebo budú driemať, môžete sa najesť. ja som mala so sebou rohlík. počas operácie som nedokázala jesť, ale keď už bol malý na izbe, videla som že je ok a zadriemal, tak som si ten rohlík na chodbe pred izbou (kde je normálne stôl a stoličky) zjedla. 😀 a prečítala som veru štvrťku knihy pri driemajúcom Maťkovi. rozvalila som sa vedľa neho na postel, on bol kľudný, že ho držím za ručičku a mohol sa o mňa oprieť a ja som si čítala. ale zase chlapček, ktorý bol s nami tiež, tak ten sa už po 3 hoďkách po operácii hral.

dora01
6. máj 2011

ahojte, dakujem za odpovede,. Este otazka, kedy prvy krat mozu po operacii jest. mNe to vyhovuje, ze sme na 7, 15, lebo keby mame prist na 8,00 tak by uz statocne reval, ze chce mlieko 🙂

gretkab
7. máj 2011

Tak Marek kedze bude moct posledny krat jest vecer, potom operacia okolo 12 a dovtedy nic a potom az netusim kedy po operacii, tak si asi tiez odreve statocne. Nechapem, preco nemozu zacat operovat skor, aby to mali deti cim skor za sebou. No ale co uz, asi si nevyberieme.

c15211b8
7. máj 2011

Dievčatá, poprosím Vás o nejaký kontakt na ORL Centrum na Kramároch.
Ďakujem veľmi pekne.

gretkab
7. máj 2011

@c15211b8 www.centrumkramare.sk , Centrum Kramáre, spol. s r.o., Limbova 22 Bratislava- Kramáre
tel.kontakt: 0918 404 903
mail.: info@centrumkramare.sk

vlasa
7. máj 2011

my sme mesiac po,5dni v skoke a znova choroba 😢 sople a horucky,ako pred operaciou 😅

angua27
8. máj 2011

ahojki,
dorka, jesť môžu už podvečer v ten deň. odporúča sa skôr kašovité jedlá (krupica, mlieko, jogurty, knedla s omáčkou), proste to, čo sa ľahko kĺže dolu hrdlom. ale poviem Ti, že môj malý v ten deň jesť nechcel, bolela ho pusinka, takže nejedol vôbec a pil minimálne.

a čo sa toho ranného jedenia týka - tiež som sa toho obávala. večer som mu povedala, že ráno nebude môcť jesť. na večeru sa poriadne najedol a ešte ráno hovoril: "nemôžem papať, tak si neprosím kakao."

vlasa, to fakt? júj, nech je malá rýchlo zdravá.

jahodka11
9. máj 2011

gretka, neboj nic, zvladnete to...my sme isli o 9-tej tusim, a boli sme tam od 7.30..aj to preto, ze to dievcatko strasne moc plakalo a vyvadzalo....inak by sme isli prvi...operacia trva cca 40min....

vlasa -ach..tak skore uzdravenie a verim, ze to bude mat jednoduchsi priebeh ako pred operaciou! 🙂

a co sa tyka jedla, nas maly by bol jedol vsetko.....o 17-tej cca pil mliecko, potom chcel polievku, mala som kuraciu a neskor este aj hrianku so sunkou! sam si vypytal a to hovoril, ze ho boli pusinka...potom,ze neboli....je to individualne..ale ked a nevybraju krcne mandle, je to v pohode... 🙂
nebojte sa nikto nicoho, zvladnete to..... 🙂

vlasa
9. máj 2011

@jahodka11 dakujeme,zatial to vyzera v pohode,teplota je fuc,sople len malo,a chvalabohu niesu zelene 😀 tak to asi na nieco bolo fakt dobre 😉

angua27
12. máj 2011

ahojte, tak aj nás dohnala nádcha. ale taká divná. priesvitné sople, vodovej konzistencie, bez teploty, bez kašľa. tipujem to na alergiu. ☹ zbehneme dnes k dotorke a uvidíme.

jahodka11
12. máj 2011

ahojte, aj my sme soplavi.....mam pocit, ze zasa alergia, ale dnes tam ideme na kontrolu, tak som zzvedava, co povedia... maly sa uz tesi, ze pojde pozriet hracky hore 😉 tak mu tu uz 100x vysvetlujem, ze hore ist nemozeme.... 😉

vlasa
12. máj 2011

@jahodka11 no,moja je furt soplava,aj jej zatekaju,tak kasle,vobec sa mi to nepaci,stale sa jej to vracia ☹ ale chvalabohu,sme bez teploty,aspon nieco 😅 ale skolka aj tak stale nehrozi 😠

gretkab
12. máj 2011

Drzte palce, zajtra ideme na to 🙂. Potom sa ozvem, ako sme dopadli.
Vcera sme inak boli na stretnuti s anesteziologickou, ktora bola sice mila, ale cele stretnutie trvalo 5 minut a kvoli tomu sme sa tam tralakali zo Senca, to sme kludne mohli zvladnut telefonicky, no ale sme spokojni, ze je vsetko ok, tak snad aj zatra bude.

gretkab
12. máj 2011

Hura, hura, prave mi volali z centra, ze zajtra zacnu operovat skor, ako povodne prepokladali, takze mame prist na 7.45 namiesto na 8.30. Dufam, ze ho teda stihnu skor ako o 12 a neumrie mi tam od hladu 😉 😉 😉 .

angua27
12. máj 2011

gretka držíme palce na zajtra. 😉 určo to zvládnete super.

gretkab
13. máj 2011

Tak uz sme aj my doma. Prostredie super, lekari a sestricky super, vsetci velmi zlati, prijemni, pozorni. Pani z recepcie mi este pocas Marekovej operacie spravila kavu. Marek isiel nakoniec ako 2. v poradi uz o 9.15, co bolo super - dovtedy to perfektne zvladol, pacilo sa mu tam, dokonca ani to jedno a pitie nebol ziadny problem. Horsie bolo prebudzanie, to tak do 2 hodin hadam kopal, reval, metal sa po posteli, mala som problem ho udrzat, aby sa nebuchol alebo nespadol a aj mne sa nejake od neho usli. Ani po nejakych 2 oblbovakoch za cely cas nezaspal, ale ked sa uz ukludnil, uz bolo fajn, uz len sem-tam zaplakal, ze ho boli hrdielko, ale to uz bolo super. Inak vramci toho akutneho zobudzacieho revu bola jedna jeho otazka, ze "a kedy mi uz budu vyberat tie mandle?" 😉 Pustali nas o cca 14.15 (len nasmu tatovi sa podarilo dorazit az okolo 15.00, lebo nemohol doma zobudit mladsiu (nie sme z BA). A ked sme prisli domov, dala som mu paralen od bolesti a do 5 minut zaspal. Tak uvidime, aka bude noc.

dora01
13. máj 2011

@gretkab tak to je super, ze to mate za sebou. Drzte sa. My ideme na zakrok tento stvrtok, dufam, ze dovtedy neochorie..

samuelson
16. máj 2011

Ahojte, my sa tam chystame vyberat nosnu mandlu, len sa Vas opytat ci to robia naozaj pod narkozou. Maly ma iba 3 roky a neviem si predstavit, ako by to zvladol s lokalkou, nakolko ta mandla je velka a treba to poriadne vycistit. Preto nam aj ORL odporucila zakrok pod narkozou. Dakuje za odpoved a vsetkym co uz to maju za sebou prajem vela zdravia a tym, ktori to maju este pred sebou drzim palce nech to dopadne iba dobre🙂

angua27
17. máj 2011

@samuelson, naozaj to robia pod narkózou. nemusíš sa báť, môj malý ani nevedel a ani nevie, čo mu robili. dostane dieťatko 30 minút pred operáciou oblbovaciu tabletku, takže keď ho berú preč, tak je už väčšinou trošku mimo. a potom dostane na operačke uspávací plyn a nakoniec ho uvedú do narkózi. prajem veľa sily a rýchly priebeh.

chobotka
27. máj 2011

ahojte, pravdepodobne sa nevyhneme operacii...na kramare nechcem ist. zaujimalo by ma ci detom robili pred zakrokom endoskopicku fibroskopiu...ako to prebiehalo a ako to znasali? dakujem moc

jahodka11
27. máj 2011

chobotka, neviem, co to je....my sme boli predtym na vysetreni, ale to mu len pozreli do nosa a do pusy a do usiek....nic specialne, ani stresujuce.... 🙂

gretkab
27. máj 2011

@chobotka Fibroskopiu robia len a len v detskej nemocnici na Kramaroch. Ja som bola s malym, obvolala som asi pol kraja, aby som sa vyhla Kramarom a aj tak som sa nevyhla 😉. Na fibroskopiu ta inak objednaju na presny cas, ale predtym musis prejst ich orl ambulanciou a tam sa objednat neda (ale manzel so synom necakali dlho). Fibroskopia nie je bolestiva, len je neprijemna, nas Marek ju (ako inak) celu odreval (ale on reve preventivne uz vo dverach). Trvalo to cele mozno 10 minut. No a tiez sme na zaklade toho mandlu vyberali (aj ked ja som si to nechala potvrdit este u 2 doktorov, dufajuc, ze niekto z nich mi povie, ze netreba 😉) - ale vyberat sme teda sli uz do Centra Kramare a s tym som bola ozaj spokojna, urcite by som tam sla znova.

chobotka
30. máj 2011

my sme boli na orl modra, trnava, kramare...fibroskopiu nam este nerobili kvoli tomu ze ma janka vzdy bacila v nose...celkovo sa toho dost desim, lebo janka je histerka citlivka a vsetko dokopy. ked som volala do centra, tiez mi povedali ze pred operaciu robia fibroskopiu, ci ozaj treba mandlu dat von.
my vlastne nemame potvrdene ze ma zvascenu mandlu, janka nechrape, ked nema nadchu nechuchme ....ALE pri kazdej nadche horsie pocuje co pripisuju vsetci mandli a od noveho roka prekonala 2x zapal stredneho ucha ☹

chobotka
30. máj 2011

teraz este na velke naliehanie mojho muza ktory je zasadne proti operacii skusame homoepatiu, ideme k moru a potom sa uvidi. ale ak zakrok tak urcite v centre.

kvakynka
30. máj 2011

ahojte, ja som sa dnes objednala s Vandickou na vyber nosnej mandle na 4.8., chcela som aj skor a davali nam termin na 24.6., ale ide s babkou a dedkom k moru 6.6. tak ked by boli nejake komplikacie, tak by nebolo dobre keby nebola na Slovensku :(, za ako dlho boli vase deticky uplne OK ? inak nic nam nehovorili o tom, ze musime mat urobenu fibroskopiu - iba odporucanie od ORL (mame odporucanie aj od pneumologa z Pod. Biskupic) ale ze dolezity je papier od ORL ...

jahodka11
30. máj 2011

baby, ja teda neviem, co je to ta fibroskopia, boli sme tam raz na vysetreni, pozreli mu do pusy, nosa a usiek (mozno to mysslite), ale to nie je nic strasne, ani dovod na paniku plac...a potom sme sa objednali na operaciu a to je vsetko....
kvakynka - my sme boli 2 tyzdne po operacii doma, ale maly bbol uz druhy den v pohode, len treba dodrziavat kludovy rezim.kvoli padom, narazom...atd...co bolo tazke, ale vydrzali sme 🙂

kvakynka
30. máj 2011

@jahodka11 no to som sa pytala preto, lebo ci by sme stihali aj ten prvy termin - ale uz je to vlastne aj tak jedno, nebudem vymyslat, aby radsej bola so mnou ...

jahodka11
30. máj 2011

kvakynka, podla mna by ste stihli 🙂 ale kedze ide k moru, nechaj to na 4.8., neboj, za chvilku mate po 🙂