icon

Prešovská detská nefrológia. Mám zlú skúsenosť

daniela77
13. mar 2010

Ahojte mamičky, túto tému som založila naschvál, nakoľko sa musím s vami podeliť o svoju zlú skúsenosť s prešovskou detskou nefrológiou. Nedá mi to, pretože mi záleží na našich deťoch, aby sa vám nemuselo stať niečo podobného. Mám teraz už pomaly 14 mesačného syna. Keď sme mali 9 mesiacov, ochorel, stále vysoké horúčky. Detská lekárka nám neustále predpisovala antibiotiká, nakoniec sme skončili v nemocnici. Poslala nás tam práve detská nefrologička. Nebudem menovať, je tam len jedna, na Levočskej. Keď sme sa vrátili z nemocnice, odniesla som jej prekopirovane prepúšťacie správy, ako ma prosila. Dala mi skúmavky na moč, že ich mám týždeň pred kontrolou odniesť do labákov, aby mala výsledky a dala mi termín kontroly. Tak som urobila všetko presne tak ako mi kázala, prišli sme na kontrolu a teraz príde to podstatné. Boli sme objednaní na 11.00. Prišli sme načas. Kým nás zobrala do ambulancie bolo 15.30, s tým, že medzitým si zašla na obed samozrejme. Tak si viete predstaviť, aká som bola nervózna, že som musela takú dlhú dobu čakať s približne už 10 mes. synom. Ale už som chcela, aby ho vyšetrila, lebo keby som sa preobjednala, boli by čakacie doby približne také isté. Tak som to asi počula od viacerých mamičiek. Ale toto ani nie je vlastne celá podstata problému. Keď sme prišli do ambulancie po takom dlhom predlhom čakaní, tak ona sa na neho ani nepozrela, len si napísala výsledočky do počítača. A dala mi ďalšie skúmavky na kontrolu, ktorú sme mali absolovovať o mesiac. A ešte mi povedala s kludom v hlase, ze takéto diagnozy sa zvyknú zopakovať, niekedy do týždna, niekedy do mesiaca, niekedy vobec, je to individualne. Ja som si minimalne myslela, ze ked uz pride clovek s dietatom na kontrolu, ze mu aspon urobí uzv. obličiek. Ale zle som si myslela. Ešte na margo tej nemocnice. Predtým, ako nás tam poslala, robila mu uzv. obličiek, no a v nemocnici mali napísané na chorobopise ze uzv. obličiek v norme, čiže v našej úžasnej prešovskej nemocnici mu ho už ani nespravili. Čo ale nasledovalo. po dobratí liekov malý dostal znova horúčky, detská lekárka mi predpísala zas atb., lebo sa mu zas potvrdil zápal obličiek. mal baktériu v moči a vysoké crp. nedalo mi to, k nefrologicke som uz ani nesla, lebo ked som si predstavila, ze tam budem musiet s chorym dietatom cakat zas 4 hodiny, tak ma to hned preslo. Išla som so synom rovno do KE, ale nie na nefrológiu, ale na urológiu, kde mu urobili ultrazvuk, a hned doktorka povedala, ze mame reflux, ale ze urobi este jedno vys. aby sa to potvrdilo, tak mu robila cystografiu, kde vysiel dokonca obojstranny reflux, velmi vazna diagnoza, najvyssi stupen. Chytali sa tu za hlavu, ze ako je mozne, ze taka do neba volajuca diagnoza nebola zistena a hlavne ze mu v nemocnici ten uzv. nerobili. A este aj to, ze to vysetrenie co mu robili v KE mala byt prva vec,co mala byt robená dietatu, kedze prekonalo pyelonefritidu. vec sa ma takto, ze teraz lezíme v nemocnici, sme po prvej operácii, malého operovala Dr. Kurcinová, je to úžasná lekárka, úžasná žena, a som šťastná, že práve ona má v rukách môjho syna, lebo vzniká nádej na jeho vyliečenie. Ja si ani neviem predstaviť, čo by bolo, keby som nezobrala iniciatívu do vlastných rúk a ostala by som v rukách tej kontrolórke močov v PO. Asi by sme už boli niekde na dialýzach. Malý ma samozrejme pojazvené obidve obličky, to je dôsledok tých zápalov a keďže máme obojstranný reflux, tak obidve strany. Ešte nás čaká jedna operácie asi o 6 až 8 týždňov. Bude mu operovať druhú stranu. Takže len toto som chcela napísať, nedalo by mi to, aby som to tu nenapísala, pretože nechcem aby naše deti v budúcnosti trpeli kvoli neschopnosti niektorých lekárov. Inak vážne uvažujem nad tým, že celý prípad posuniem úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, lebo toto, čo dokázali v našom prípade prešovskí lekári sa len tak ľahko nevidí. Pozdravujem vás všetkých. Pekný deň
Ps. a ešte niečo, ak vás detský lekár niekedy pošle na nefrológiu, tak v Košiciach je detských nefrológov dosť a sú fakt dobrí. Ja som sa vybrala na urológiu viac-menej kvôli známosti. ...a dobre som urobila...držte sa

maja217
7. aug 2012

@ zvonkohra @juliap.. Zahorjan je neurolog pre deti aj dospelých?

zvonkohra
7. aug 2012

@maja217 no jo

maja217
9. aug 2012

A neviete, aký je dr. Vrba na Sídlisku III? Lebo môj zdravotný stav súri a Zahorjan má dovolenku,tak som bola prinútená ísť k Vrbovi :(

zvonkohra
10. aug 2012

@maja217 aj on je vraj dobry tak aky sa ti zdal a dokedy ma zahorjan dovolenku?treba mi odniest kontrolny moc

patriciagr
31. aug 2012

ahojte ja hladam dobreho urologa na mensi zakrok mojho syna

patriciagr
31. aug 2012

ahoj mozem mi napisat aku detsku lekarku si mala??

patriciagr
31. aug 2012

mozte mi poradit detskeho urologa v ba ????

zvonkohra
1. sep 2012

@patriciagr dr.zahorjan na lev.ulici ak ta zaujima v bratislave musis ist do inej temy

maja217
3. sep 2012

Ako urologa určite odporúčam Zahorjana na Levočskej ulici.Je super. A ak sa niekto chystá k dr. Vrbovi na Sídlisko III,radšej si to rozmyslite,kým je čas.Nechoďte k nemu,dobre vám radím!!! 😉

ivkaivka
19. nov 2012

ahojte, nás obvodná poslala k Hanudeľovej, . Ona bola v pohode aj k malému, dokonca ma nechala u nej v ordinácii ho nadojčiť. Problém je len v tom, že zakaždým, ked donesiem moč je v nom iná baktéria: najprv E-coli, dala dalšie skúmavky nech sa potvrdí, potom E-coli akože sama zmizla a dostavilo sa niečo čo je v stolici a je to normálne, dala dalšie skúmavky a zlatý stafylokok... pohorozila ATB a ja som na prášky. malý bude mať 2 mes. a neviem si predstaviť dať takému malému bábatku antibiotiká. Rozmýšľam, že zmením labák, alebo si kúpim vlastné skúmavky, normálne sa pohrávam s myšlienkou či tie jej nie sú nejako kontaminované, alebo čo.. .proste neviem čo dalej, či ju zmeniť, či len labák zmeniť....

nadezdamonika
3. dec 2012

....nás pani doktorka poslala na nukleárne vyšetrenie obličiek.....má niekto stým skúsenosti? všetky testy a výsledky má syn v poriadku, neviem či mám ísť...

janinah
3. dec 2012

@nadezdamonika myslíš izotopovú renografiu? syn bol niekoľkokrát....ozvi sa cez IP čo všetko chceš vedieť

feyyyyyyyola
6. dec 2012

ivkaivka ... neber to v zlom ale skúmavky nemožu byť kontaminované.... aj mne sa to stávalo že stále niejaká baktéria ...niekedy stačila mala nepozornost stačí pri otvírani letmo som sa dotkla a už bol zlý moč... ja si stále od vtedy pýtam ešteš jednu rezervnú skúmavku....

gabina28
25. nov 2013

Ahojky kočky zareagujem na vaše a ja chodim tiež na nefrologiu a chodim tam stále a do okola to iste moč a tak dalej a nič stale do okola že všetko je v poriadku.A ešte zareagujem tiež chodim aj na urologiu za panom dr.Zahorianom ale poviem vám objdnala naá sestrička o 9.00 a vzala nas o 11.30 vobec neupradnosnuju deti a eset jak som sa ozvala tak mi povedali že mám čakať že su tu pacienti kroru su prednejši moje dieťa po operacii a museli sme čakať a najlepšei jak sme u boli u dnu a išli sme už k lerarovi boli sme tam 5 minut a išli sme preč to je pristup ale ako nemožem povedať že lekar je zly ale fakt bi mohli deti brať skôr.

zvonkohra
1. dec 2013

@gabina28 no ja som s malou chodila k dr zahorjanovi pred cca rokokm a pol pomerne dost casto asi cca kazde dva mesiace a ani raz sa nam nestalo aby sme cakali dlhsie ako 15min

lenka2913
4. dec 2013

Ahojte mamicky no zajtra nas caka navsteva u pani doktorky hanudelovej"ked tak citam kazdy ma zlu skusenost snou,dufam ze druha navsteva bude lepsia ,ake mate pravdy mohla by mat sj lepsi pristup sak si vybrala taku pracu ,ktoru by mala vykonavat s laskou a jemnostou sak su to este len detickt drzte palce

chymen3967
16. dec 2013

Lenka2913 chystame sa z dcerkou na kontrolu k pani doktorke.Ako dopadla kontrola vsetko v poriadku?

berkie
11. feb 2014

daniela 77 chcem sa ta opytat ako ste na tom s malym teraz? my sme 2x prekonali zapal obliciek, maly je teraz uz 4 mesiac na antib., bol na scintigrafii a vysledky ma dobre, boli sme aj u dr.kurcinovej v ke a urcila mu diagnozu- refluktujuci megaureter... vcera som s nou telefonovala o dalsom moznom postupe, jednoznacne navrhla operaciu no priznam sa, sposob akym to riesila bol dost divoky- jednak si uz nepamatala ci videla nase snimky, scintigrafiu vobec nebrala do uvahy ( a pritom predtym nam tvrdila, ze bez nej neurci co dalej) a tak len z predoslych poznamok rozhodla, ze operacia! a to ma nechala 10 min na telefone kym vysvetlovala diagnozu pacientke na ambulancii- cize poznam jej meno, chorobopis, nazov kliniky aj cenu za osetrenie!!!! ochrana sukromnych udajov jej asi vela nehovori... no tak ci onak chcem vediet ako sa vam dari... ja uvazujem este navstivit jedneho urologa a vypocut si aj druhy nazor.

petulavf
1. okt 2014

Ahojte mamicky. Pridavam nase zle skusenosti s nefrologickou na Levocskej. So starsim synom tam chodime na kontroly od narodenia. Na ultrazvuk musime prist s plnym mocovym mechurom samozrejme. Syn mal asi 3r a bol po chorobe (antibiotika a teploty, nabeh na zapal pluc) tak sme s nim sli aj s oblickymi ci sa tam nevyskytol nejaky problem. Odsedeli sme si v cakarni 2h a dnu u sestricky dalsiu hodinu lebo pani doktorka vysvetlovala romskej mamicke ktora podla vyrazu chapala asi kazde 3. slovo, ze ako a co ma varit svojmu manzelovy ktory ma cukrovu a ja alkoholik.... Uplne od veci, kedze na vysetreni tam bola s detmi tak nechapem.... Moj syn uz mal tak preplneni mechur, ze plakal a hadzal so sebou od bolesti a lekaru ani nepohlo.... Potom pri ultrazvuku akurat povedala, ze cudujete sa mu ze tak place, ved ho to musi velmi tlacit... Normale som to nepochopila cele..... A s mladsim synaom tam tiez chodime, ma rozsireniny a v oblicke sa mu zadrziava moc, ale nikdy nemal nic zle v krvi ani v moci, oblicky funguju a ani ultrazvuk nikdy neukazije niaku zmenu, no aj napriek tomu nas poslala na nuklearku. Syn ma 10 mes. Obvodna lekara povedala, ze ona by tam nesla lebo ze on nema take zle vysledy aby sme museli, ze je to velky zasah do organizmu a ze on je este velmi maly, aj sestricka pri nefrologicke nam povedala, ze nechape naco nas tam posiela, ked doteraz sme nemali problem a technicka na nuklearke povedala, ze to je len nahananie biznisu lebo , ze na take vysetrenie sa posielaju pacienti s ovela horsimi vysledkami.... A kedze na tej nuklearke robi samotna pani nefrologicka tak.... asi to je fakt len nahananie biznisu.... Momentale zvazujeme s manzelom dalsi postup. Nuklearku urcite na teraz vynechame a bud pojdeme za nefrologom do KE alebo rovno za urologom v PO. A to uz nehovoriac o tom, ze pani nefrologicka si sama nepamata na ake vysetrenia nas posiela. Pri prvom vysetreni nam povedala, ze sestricka nam vezme krva a nic. Potom pri kazdom dalsom vys. povedala, ze krv este netreba kontrolovat a nokoniec mu ju kontrolovala po 6 mes....Hroza!!! Je jedina v PO tak si to moze dovolit.... Smutne

astonka
1. okt 2014

@petulavf tak skuste radšek tie Ke, mudr.Sádová - dufam, že je to spravne, chodi k nech švagrina (ona je aj pediater) aj jedna znama z PO velmi si ju chvalia..
ja som u spominanej dr.bola chvalabohu len 2x načakali sme sa tam až až ma zvlaštný pristup...ale tiež nikdy viac...

nechcemzverejnit
30. jan 2015

choďte do Košíc k doktorke profesorke Ľudmile Podrackej, je považovaná za najlepšiu detskú odborníčku-nefrológ- na východnom Slovensku, kašlite na Hanudeľovú

janqua666
13. okt 2015

Sú to dve naivné škapy!!! Sestra aj doktorka... nikdy viac špiny sú to

ana10
28. jan 2016

Zeny prosim dajte mi kontakt na toho doktora v po zahoriana ci ako nas posiela doktorka na nefrologiu k tej doktorke co onej pisete zle tak nemam chut ist ked nas nevysetri prosim poslite cislo budem rada

ana10
28. jan 2016

Zeny prosim dajte mi kontakt na toho doktora v po zahoriana ci ako nas posiela doktorka na nefrologiu k tej doktorke co onej pisete zle tak nemam chut ist ked nas nevysetri prosim poslite cislo budem rada

ana10
28. jan 2016

A este ten doktor zahorian je decky ciii

hdcool
11. feb 2016

@janqua666 dakujeme

kvetusa
25. feb 2016

Dobrý večer.tiež sme dnes boli so synom na vyšetrení u dr,Hanudeľovej a som veľmi nespokojná a zhrozená z prístupu.Na začiatku sa zdala dr.milá,porozprávala sa s nami,aké máme problémy,ale keď začala syna vyšetrovať,bolo to hrozné,surový,prístup.surovo ho tam vyšetrovala,stláčala pipíka,vajíčka.syn kričal,že ho to bolí,aby prestala,ale mala som pocit,že sa v tom vyžíva.Myslela som si,že synčekovi vysvetlí,čo mu bude robiť a nie ho hneď surovo vyšetriť.Takýto prístup som u žiadnej dr.nezažila,tak som zhrozená,pretože je to detská nefrologička a má mať ľudskejší prístup,veď sú to deti.Synček má z toho traumu,stres.Určite ju neodporúčam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ☹

ana10
26. feb 2016

Ahoj neviem aky mate problem ale ja som tiez bola k tej domtorke s dcerkou objednana a vsetko co som pocula onej tak som neposla k nej ale sli sme k doktorovi figurovi do sabinova toje taky starsi doktor ale ozaj prijemny vysvetlil dcerke co bude robyt a milo spraval to bol dobry pristup vysetrovania nie ako sme boli presove este na deckej gynekologii a dcerka plakala tak pan doktor ju ani nevysetril lebo place ze je histericka ako som mala nervy stoho lebo rano skoro sa ponahlat na vysetrenie okolo 50 km mame do presova a on nevysetri a treba nam vysetrit lebo mala zlepene pysky tak neviem co mam robyt neviete nahodou niekto o dobremu deckemu gynekologovi

mymcka7
15. aug 2016

Aj my mame zlu skusenost s pani doktorkou, tak ako pisali predosle mamicky pani doktorka vobec nema cit a vztah k detom , my sme boli tiez objednane na 13:00 hod a vobec nas nevzali v takom case , este pani doktorka isla cez chodbu videla nas ze cakame s babätkom a ze je nespokojne a vobec.nic cakali sme dalej. Ked nas po 2 hod. Nevzala zobrali sme sa a isli sme prec. Nemame v plane sa k nej vratit pojdem si po novy vymenny listok a skusime inde. Tymto vas chcem poprosit ak mate nejaku dobru skusenost s inou detskou nefrologickou kam by sme mali ist ,? Dakujem pekne.

stejja9
24. okt 2016

Aj nas poslala nasa detska dr. na nefrologiu k dr. hanudelovej, ale tak po precitani tychto negativnych skusenostiach, normalne zvazujem ci tam vobec ist. Ak mam vymenny listok na nefrologiu, mozem ist na urologiu, ci potrebujem novy vym. listok? myslite ze urolog vie poriesit to co nefrolog? dakujem za rady 🙂