icon

Vypadávanie vlasov - trichológ

angi07
22. jún 2025

Hladám naozajstného odborníka kožného či tricholôga kvoli vypadávaniu vlasov. Vyskušala som už snáď všetko . Vitamíny, séra, šampôny, mezoterapiu… proste všetko čo si len viete predstavit. Už ma to nebaví , moj kozny lekar poradí zihlavovy sampon. Lenze nic na svete mi mepomaha trapim sa s tym uz rok potrebujem naozaj niekoho kto do toho rouzumie a nelieci iba vodickami ale zisti pricinu vypadavania! Moze byt aj sukromna klinika nech ma poriadne vysetria , krv mam v poriadku aj stitnu zlazu .., okolie BA,DS,Ga,TT,KN
Ďakujem

jamimo
22. jún 2025

@angi07 tvoj kožný nech vráti diplom, ak radí žihľavový šampón. Mne padalo 500 vlasov denne, obzerala som parochne🙄 Ak sa ti dá, minimálne si daj odber krvi komplet štírnu žľazu (nielen TSH, ale aj T3, T4, TPO stojí to do 100 €), skús krvný obraz Hemoglobín+kolónka anémia feritín železa v sére, hladinu kortizolu, u gynekológa hormonálny profil, či nemáš autoimunitné ochorenie. Zamysli sa nad skladbou jedálnička, ak užívaš lieky tak nad vedľajšími účinkami, psychika, stres...
Kliniku neporadím v okresoch čo si napísala, budeš musieť asi vycestovať 🤷‍♀️Skoré zlepšenie prajem.

monro
23. jún 2025

Ak Ti ešte nebrali krv na tento problém, odporúčam to vykonať. Dcére neskutočne padali vlasy, o veľa aj prišla a z krvi sa zistilo, že prekonala boreliózu. Dostala antibiotiká a padanie sa dosť zmenšilo. Berie aj vitamíny a vtiera rozmarínovú vodu. Pomáha jej to.

angi07
autor
23. jún 2025
@jamimo

@angi07 tvoj kožný nech vráti diplom, ak radí žihľavový šampón. Mne padalo 500 vlasov denne, obzerala som parochne🙄 Ak sa ti dá, minimálne si daj odber krvi komplet štírnu žľazu (nielen TSH, ale aj T3, T4, TPO stojí to do 100 €), skús krvný obraz Hemoglobín+kolónka anémia feritín železa v sére, hladinu kortizolu, u gynekológa hormonálny profil, či nemáš autoimunitné ochorenie. Zamysli sa nad skladbou jedálnička, ak užívaš lieky tak nad vedľajšími účinkami, psychika, stres...
Kliniku neporadím v okresoch čo si napísala, budeš musieť asi vycestovať 🤷‍♀️Skoré zlepšenie prajem.

@jamimo ďakujem! Ty si bola kde prosim?

majka36912
23. jún 2025

Ahoj, moja sestra s vypadavanim vlasov bojuje uz od vysokej, cize vyse 10 rokov. U nej je to prioritne sposobene stresom, ma velmi narocnu pracu, plus z krvneho rozboru jej zistili nedostatok niektorych vitaminov. Kozna jej povedala len tolko, ze ma alopeciu a viac ju neriesila. Ma obdobia, kedy je to lepsie a kedy horsie, ale teraz sa jej to celkom zlepsilo posledne 2 roky, lebo sa dala ostrihat (ma vlasy cca po plecia) a presla na farbenie hennou. Bez farbenia by to neslo, po rodicoch sme sedive jak mysi uz od 20tky 🤦‍♀️ V BA ma kadernicku, co sa na taketo farbenie specializuje, prve farbenie robi priamo v salone, myslim, ze ju to vyslo okolo 160 eur. A potom sa da vybrat si, ci ti farbu iba namiesa a budes sa farbit doma, alebo ci prides k nej a nechas si to spravit v salone. Myslim, ze jedno farbenie trva okolo 4-5 hodin. Ale to by som sa musela este spytat, lebo to su len orientacne info. Kazdopadne zo vsetkeho, co skusala, jej najviac pomohlo prave toto.

jamimo
23. jún 2025
@angi07

@jamimo ďakujem! Ty si bola kde prosim?

@angi07 ja som bola aj v Ľubochni, aj u endokrinológa- nejak sa netrhali záujmom. Najviac mi pomohla dermatologička (normálne kožná v okrese) s ňou som konzultovala odbery (ktoré mohla v rámci poisťovne predpísať+ navyše, ktoré som si hradila súkromne a cash) Ona mala záujem problém riešiť. Predpisovala mi Alpicort, neskôr Minorgu. Užívala som zvýšené dávky na striedačku Forcapil, Vlasové hnojivo, Donna Hair, Biotin 10 000, vitamín D. Stále užívam udržiavacie dávky-kontrolujem si hladiny v krvi (kyselina listová, štítna ž, železo, vitamín D, kortizol, mineralogram...) každé 4 mesiace. Nie som predávkovaná. Je možné, že sa ti živiny nevstrebávajú dobre cez tráviaci trakt. 🤔 Ináč súhlasím, s farbením henou, mne potom vlasy rástli ako bláznivé. Neskôr mi začali chytať do mahagónova a to mi vadilo. Normálne mám teraz balayage a vypadne mi tak 15 vlasov denne. Padanie vlasov môže mať rôzne príčiny, záleží aj ako a kde padajú vlasy. Ja som mala difúzne vypadávanie vlasov, moja mama alopecia areata(ale jej časom dorástli), v rodine máme chlapca s alopecia fatalis. Trvalo mi vyše roka kým vlasy prestali padať a ďalší rok, kým boli ako tak k svetu. Používala som aj rôznu prírodnú kozmetiku (lopúchový olej, plné vrecia žihľavy na oplachy a nepomohlo, nechápem ako niekomu môže pomôcť lopúchový šampón dixi za 3 eurá-jedine, že to bolo obdobie a ustalo) Držím palce a veľa trpezlivosti 💪

popa86
23. jún 2025

Mne padali extrémne vlasy a boleli ma kĺby… zistili mi boreliózu, ktorú som preliečila ATB a vlasy prestali padať. Ešte predtým som absolvovala štítnu, očné, stomatológiu, gynekologické vyšetrenie + odbery krvi aj na vlastné náklady. Všetko som mala v poriadku. Nakoniec vybehla tá borelióza.

jamimo
23. jún 2025

@angi07 mne takto difúzne padali vlasy, mala som problém učesať sa 🤦 Ak by to tak šlo ďalej, tak jedine parochňa - a konečne by som mala vlasy 👍
Ešte som k tým vitamínom zabudla dopísať Methionin 500.

mandzula
23. jún 2025

Absolvovala som toto (vzhladom na to, ze vypadavanie vlasov) moze mat milion pricin - ocne vysetrenie, hormonalny profil, ORL, hadica (helikobakter), zber mocu - kreatin, zubar, sono (zapalove loziska), endokrinologia - tu mi bolo zistene vycerpane zasobne zelezo (feritin) a znizena funkcia SZ. Bolo mi na dlhe roky nasadene zelezo a hormony SZ. K tomu beriem Methionin komplex a farbim sa uz len rastlinnymi farbami.

angi07
autor
23. jún 2025
@jamimo

@angi07 ja som bola aj v Ľubochni, aj u endokrinológa- nejak sa netrhali záujmom. Najviac mi pomohla dermatologička (normálne kožná v okrese) s ňou som konzultovala odbery (ktoré mohla v rámci poisťovne predpísať+ navyše, ktoré som si hradila súkromne a cash) Ona mala záujem problém riešiť. Predpisovala mi Alpicort, neskôr Minorgu. Užívala som zvýšené dávky na striedačku Forcapil, Vlasové hnojivo, Donna Hair, Biotin 10 000, vitamín D. Stále užívam udržiavacie dávky-kontrolujem si hladiny v krvi (kyselina listová, štítna ž, železo, vitamín D, kortizol, mineralogram...) každé 4 mesiace. Nie som predávkovaná. Je možné, že sa ti živiny nevstrebávajú dobre cez tráviaci trakt. 🤔 Ináč súhlasím, s farbením henou, mne potom vlasy rástli ako bláznivé. Neskôr mi začali chytať do mahagónova a to mi vadilo. Normálne mám teraz balayage a vypadne mi tak 15 vlasov denne. Padanie vlasov môže mať rôzne príčiny, záleží aj ako a kde padajú vlasy. Ja som mala difúzne vypadávanie vlasov, moja mama alopecia areata(ale jej časom dorástli), v rodine máme chlapca s alopecia fatalis. Trvalo mi vyše roka kým vlasy prestali padať a ďalší rok, kým boli ako tak k svetu. Používala som aj rôznu prírodnú kozmetiku (lopúchový olej, plné vrecia žihľavy na oplachy a nepomohlo, nechápem ako niekomu môže pomôcť lopúchový šampón dixi za 3 eurá-jedine, že to bolo obdobie a ustalo) Držím palce a veľa trpezlivosti 💪

@jamimo ďakujem ! Už som absolvovala aj trichologicke vysetrenie pokozky tam mi zistili uochate vlasove korienky, nasadili vitaminy čistiaci šampon , vodicku . Na kontrole bolo vsetko ok pokozka cista ale to uz bolo pred rokom . Odvtedy pouzivam iba prirodne produkty, rozmarinovy cistiaci sampon, rozmarinovy olej , vodicky vlasy si nefarbim uz 2 roky, nepouzivam gel, lak len zriedkavo, setrim si vlasy ako len viem , nezehlim ich, susim skoro studenym vzduchom …. Absolvovala som vlani tricopat osetrenie -nieco ako mezoterapia a neskutocne mi to pomohlo. Cele vypadavanie zacalo pred 1,5 rokom po covide. Teraz v januari som mala covid zas no nic vazne , nadcha. A vo febr. Mi zase zacali extrembe padat vlasy. Stravujem sa zdravo biotin 10000 , zinok, selen, alpicort F vodicka, vlasove hnojivo , migliorin som tiez skusala, colagen a keratin vnutorne. Stres sice mam pri 3 detoch ale nie je to extrem. Uzivam sice citalopram ale vlani napr. Som neuzivala a mala som ten isty problem.je mozne ze sa mi ziviny nevstrebavaju riadne ale co s tym? Uz som objednana na krv vo stvrtok a prihlasila som sa na dalsiu kuru tricopat kde mi napichaju rastovy hormon a vitaminy ale je to finacne narocne tak to nemoze ist dookola…. Dakujem za rady ukazem doki co vsetko by bolo dobre zistit. Dakujem za rady .

mandzula
23. jún 2025
@angi07

@jamimo ďakujem ! Už som absolvovala aj trichologicke vysetrenie pokozky tam mi zistili uochate vlasove korienky, nasadili vitaminy čistiaci šampon , vodicku . Na kontrole bolo vsetko ok pokozka cista ale to uz bolo pred rokom . Odvtedy pouzivam iba prirodne produkty, rozmarinovy cistiaci sampon, rozmarinovy olej , vodicky vlasy si nefarbim uz 2 roky, nepouzivam gel, lak len zriedkavo, setrim si vlasy ako len viem , nezehlim ich, susim skoro studenym vzduchom …. Absolvovala som vlani tricopat osetrenie -nieco ako mezoterapia a neskutocne mi to pomohlo. Cele vypadavanie zacalo pred 1,5 rokom po covide. Teraz v januari som mala covid zas no nic vazne , nadcha. A vo febr. Mi zase zacali extrembe padat vlasy. Stravujem sa zdravo biotin 10000 , zinok, selen, alpicort F vodicka, vlasove hnojivo , migliorin som tiez skusala, colagen a keratin vnutorne. Stres sice mam pri 3 detoch ale nie je to extrem. Uzivam sice citalopram ale vlani napr. Som neuzivala a mala som ten isty problem.je mozne ze sa mi ziviny nevstrebavaju riadne ale co s tym? Uz som objednana na krv vo stvrtok a prihlasila som sa na dalsiu kuru tricopat kde mi napichaju rastovy hormon a vitaminy ale je to finacne narocne tak to nemoze ist dookola…. Dakujem za rady ukazem doki co vsetko by bolo dobre zistit. Dakujem za rady .

@angi07 ja som brala escitalopram a to padanie vlasov bolo hrozne. Trvalo velmi dlho, kym sa mi vlasy aj po vysadeni dali dokopy.

tetapetra
23. jún 2025
@angi07

@angi07 tie upchaté kanáliky majú určite všetky. Ja ti svoju fotku pre istotu nedám. Mne padajú zo stresu. Používam kapyderm. Šampón nie,ten mi absolútne nevyhovoval,preto používam mydlo so striebrom a od kapyderm peeling a vodičku, ktorú striedam rozmarinovou vodou. Postrehla som,že mi je lepšie,keď mám krátke vlasy, tak po ramená.

angi07
autor
14. júl 2025
@mandzula

@angi07 ja som brala escitalopram a to padanie vlasov bolo hrozne. Trvalo velmi dlho, kym sa mi vlasy aj po vysadeni dali dokopy.

@mandzula ako dlho si to užívala prosím?
Ja už znižuem dávky z 20 mg mám len 5 mg , začala som to užívať nov.’24
Vďaka

dancingqueen321
10. nov 2025
@jamimo

@angi07 mne takto difúzne padali vlasy, mala som problém učesať sa 🤦 Ak by to tak šlo ďalej, tak jedine parochňa - a konečne by som mala vlasy 👍
Ešte som k tým vitamínom zabudla dopísať Methionin 500.

@jamimo Detto, moje vlasy su na tom hadam este horsie ako tvoje… po 1,5roku vypadavania a zbierania vlasov z plachty kazde rano okolo vankusa a z kefy… :(