icon

Zmena všeobecného lekára dieťaťa bez súhlasu rodiča. Poradíte?

vasilisa5
8. feb 2014

Dnes sa mi pochválila moja švagriná, že namiesto mňa podpísala u svojej novej pediatričky Dohodu o poskytovaní zdrav. starostlivosti aj pre moju dcéru. Skoro som dostala infarkt..... Ona normálne bez môjho vedomia a bez môjho súhlasu podpísala (samozrejme mojím menom) dohodu a mne to pyšne oznámila, že ako dobre urobila, že budeme mať super lekárku.
Ja samozrejme doktorku ani omylom meniť nechcem. S našou som maximálne spokojná.
Chcela by som radu, čo teraz. Chystám sa hneď v pondelok ráno zavolať do ambulancie tej doktorky a požiadať ich, aby tú dohodu zoskartovali a považovali ju za bezpredmetnú. Len sa bojím, či ju už neodoslali do zdravotnej poisťovne. Viete mi prosím niekto povedať, aký je postup v zdravotnej poisťovni ? Môžu len tak na základe doručenej novej dohody začať platiť novému lekárovi ? Alebo musia tú novú dohodu spárovať s dohodou o skončení u predchádzajúcej lekárky ? lebo ja som žiadnu dohodu o skončení u našej lekárky nepodpísala a ani nepodpíšem. A môže sa moja súčasná pediatrička o tom dozvedieť ? To by som bola veľmi nerada, veď sa budem hanbiť ako pes 😒
Veľmi pekne ďakujem za všetky odpovede.

hajajanka
8. feb 2014

Ja myslim, ze problemy nehrozia tebe, ale tvojej svagrinej, za co by mohla byt aj odsudena a to iste plati aj pre tu lekarku. Zavolaj svagrinej, nech da vsetko do poriadku. Ty sa nemusis o nic starat, lebo si nic nepodpisala.

cicimotinka
8. feb 2014

Ja teda neviem, ale vždy, keď som menila dr. tak nová neuzatvorila zmluvu skôr, ako mala od starej v karte napísané, že stará dr. ku dňu xy dieťa odhlásila z poisťovne... lebo vraj inak poisťovňa zmluvu nebude akceptovať... takže by si nemala mať problémy... treba urobiť poriadok so švagrovou, nech sa takéto dačo už nezopakuje a zavolať novej dr., že nech sa nehnevá, ale švagrová to urobila bez Tvojho vedomia a Ty s tým nesúhlasíš... no a podľa toho, čo Ti nová dr. povie, z avolať na poisťovňu a spýtať sa,či sa niečo zmenilo... a hanbiť sa nemusíš, to by sa mal niekto iný... 🙂

simca06022011
8. feb 2014

Nakolko ty si nic nepodpisovala, povedala by som svargrine nech si to vyriesi. Za to oze mat dobre opletacky aj on aj lekarka, pretoze raketo veci musi podpisovat IBA zastupca dietata... Ked tak zavolaj do ambulancie aj ty ako si pisala, ze nemas zaujem menit lekarku a v pripade ze to nevyhodia, budes ju povasovat za bezpredmetnu a teda v pripade problemov si ich odnesu oni. Aj tak novy lekar moze pacienta zaregistovat iba od datumu ked je odhlaseni od byvaleho lekara....

astonka
8. feb 2014

no nepodpisala si to ty aj ked ona v tvojom mene...nech to ruši a rieši ona u tej dr...ty nadalej navšetevuj svoju dr.u nej si starostlivost nezrušila...

elise
8. feb 2014

musiš sa ozvať ty zájdeš za tvojou lekárkou a povieš jej čo spravila švagriná že chce u nej zostať nadalej, ona už vie čo podniknút. druhá lekárka môže tvrdiť že si to pred nou podpisala ty sama (aby sa kryla) možno to budeš riešiť aj na úrade na dohlad na d zdravotnou starostlivosťou kde treba dať podnet za neoprávnene preradenie k inému pediatrovi. švargina môže mať na krku trestne oznámenie z falšovanie a basu .

aduskatt
8. feb 2014

Myslim, ze podpisat nieco za TEba dokonca Tvojim menom je trestny cin podvodu

lubka231
8. feb 2014

Do poisťovne sa odosiela na konci mesiaca.

monicm
8. feb 2014

moja rada

1.vyčisti žalúdok švagrinej,pretože na toto nemá právo,dopustila sa podvodu,myslím,že by to mohlo byť klasifikované ako trestný čin

2.zavolaj "novej" dr.,alebo tam kľudne zájdi, čo by bolo ešte lepšie a povedz,že si neželáš,aby bola tvoja dcéra jej pacientom a ako je možné,že súhlasila s tým,že niekto tvoj podpis sfalšuje

3.kľudne zavolaj aj svojej dr.prípadne tam zájdi osobne a normálne povedz,čo je vo veci,nech vie,keby nastali nejaké komplikácie s poisťovňou a mohla ťa prípadne informovať

Nemáš sa za čo hanbiť,nespravila si vôbec nič zlé a teraz musíš chrániť seba a svoju dcéru,tak kašli na nejakú hrdosť.

monika15
8. feb 2014

och... ja by jej vsicke vlasy vytrhala.. a povedala ze ked nezrusi tak ides na policiu, a lekarke tvojej vysvetli ze ona vsetko za tvojim chrbtom robila ze si o nicom nevedela.
mi sme mali podobny pripad ako jedna tetka v rodine uz zrealizovala ze ako super menime vsetci ale ja ju schladila hned za par inut.... naj sa kazdy stara do seba co do inych .

lilitela
8. feb 2014

Svagrina ti chcela straaaaaasne dobre a myslela si, ze jej podakujes a doktorka zbiera novych pacientov. Len skoda, ze sa pritom dopustaju trestneho cinu. Teraz neviem, ci je to podvod, alebo falsovanie. Svagrinej podakuj, ze si si to premyslela, ale ze nech zavola doktorke a vysvetli jej, ze konala unahlene, bez konzultacie s tebou. A pre istotu zavolaj doktorke aj ty, a vysvetli jej to rovnako. Pokial uz nieco odoslala, tak si to bude ona musiet vybavit v poistovni - nech to uhra ako "omyl". Ja verim, ze ani svagrina, ani doktorka na teba nebudu drze - napriek ich dobremu umyslu by si snad mali byt vedome, coho sa dopustili. .............. Teda ty mas svagrinu - a co za to od doktorky dostala?? 😀

dejka77
8. feb 2014

A to sa da? Normalne nechapem... Uz len z pohladu tej lekarky nechapem, ved musela vediet, ze to za teba podpisuje ona. No ako ti radili, nech to da do poriadku svagrina, ona to po*rala. 😠